Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
6
Cevap
309
Tıklama
0
Öne Çıkarma
BYD, 14.5 MWh kapasiteli dünyanın en büyük enerji depolama sistemini duyurdu
D
4 ay (3697 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

BYD, 14.5 MWh kapasiteli dünyanın en büyük enerji depolama sistemini duyurdu
BYD, tek ünitede dünyanın en büyük kapasiteli enerji depolama sistemini tanıttı. “HaoHan” isimli depolama sistemi 14,5 MWh’lik kapasitesiyle büyük ölçekli depolama pazarında yeni bir standart oluşturuyor. 



Standart sistemlerin iki katından fazla enerji depolayabiliyor



Şirket, HaoHan’ın 14,5 MWh kapasitesinin, sektördeki yaygın 6-7 MWh’lik sistemlerin iki katından fazla olduğunu belirtiyor. Sistem, 6 metrelik konteyner içerisinde yapılandırıldığında 10 MWh kapasite sağlıyor ve metreküp başına 233 kWh enerji yoğunluğuna ulaşıyor. Bu da, sektör ortalamasına kıyasla %51 artış anlamına geliyor. Böylece, 1 GWh’lik bir santral için gereken ünite sayısı yarıdan fazla azalırken, arazi ihtiyacı üçte bir oranında, hücre sayısı ise %76 oranında düşüyor.



HaoHan’ın merkezinde BYD’nin geliştirdiği 2.710 Ah’lik Blade Battery hücresi bulunuyor. Bu hücre, şu anda enerji depolamada kullanılan en büyük batarya hücresi olma özelliğini taşıyor. Geleneksel hücrelerin kapasitesinin üç katına sahip olan bu pil, 10.000 döngünün üzerinde kullanım ömrü sunuyor ve kWh başına toplam yaşam döngüsü maliyetini 0,014 doların altına indiriyor. 



BYD, 14.5 MWh kapasiteli dünyanın en büyük enerji depolama sistemini duyurdu
Sistem, hücreden sisteme hacimsel verimlilikte %52’ye ulaşıyor. Entegre tasarımı sayesinde gereksiz bileşenler azaltılıyor ve enerji yoğunluğu en üst seviyeye çıkarılıyor. Çöl ikliminden sahil bölgelerine kadar zorlu koşullara uygun tasarlanan HaoHan, arıza ve bakım maliyetlerini %70 oranında azaltıyor. BYD’nin kendi güç dönüştürücüleri ve enerji yönetim yazılımı ile birleştiğinde, sistem milisaniyeler içinde tepki verebiliyor.



BYD, bu sistemin proje bazında seviyelendirilmiş enerji maliyetini (LCOS) %21,7 düşürdüğünü söylüyor. 1 GWh’lik bir projede ekipman alımı, nakliye ve kurulum giderlerinin toplamda yaklaşık %30 azalması bekleniyor. Kullanım alanları arasında şebeke dengeleme, güneş ve rüzgar santrallerinin entegrasyonu ve ticari ile konut için yedek enerji sağlama öne çıkıyor.



Ayrıca Bkz.Çin'de dünyanın en büyük süper kapasitör tabanlı tesisi hizmete girdi



Bu yılın başında CATL, 9 MWh kapasiteli TENER Stack’i; Tesla, 20 MWh’lik Megablock çözümünü; Sungrow ise sıcak iklimlere özel tasarlanmış 6,9 MWh’lik PowerTitan 3.0’ı tanıtmıştı. BYD de yeni çözümüyle hızla gelişen enerji depolama pazarında güçlü bir konuma gelmeyi hedefliyor.



BYD, HaoHan’ı 2025 sonuna kadar birçok gigavat ölçekli projede devreye almayı planlıyor. Bunların arasında Suudi Arabistan’da kurulacak 12,5 GWh’lik dev tesis de yer alıyor. Şirket, aynı zamanda Avrupa, Latin Amerika, Afrika ve Güneydoğu Asya’da genişleme çalışmalarını hızlandırıyor.



BYD, yeni invertör ve enerji yönetim sistemini de tanıttı



Bunun yanında BYD, GC Flux adlı yeni şebeke oluşturan invertörünü de tanıttı. 2,5-10 MW aralığında kapasite sunan bu cihaz, mevcut standartların yaklaşık %38 üzerinde performans sağlıyor. 1.474 kW/m² ile piyasadaki tipik değerlere kıyasla %130 daha yüksek güç yoğunluğuna sahip. İnvertör, 10 saniye boyunca 3 kat aşırı yükleme yapabiliyor ve %99,35 verimlilik seviyesi sunuyor.



Son olarak şirket, GC Master EMS adlı enerji yönetim sistemini duyurdu. Sistemin beyni olarak tanımlanan bu platform, ultra büyük ölçekli depolama projelerinde akıllı planlama ve kontrol sağlıyor. Sistem, sektör ortalamasından %25 daha fazla olan 10 milyon veri noktasını yönetebiliyor ve tek bir istasyon için 15 GWh’ye kadar kapasite yönetimi sunabiliyor, bu da geleneksel platformların 4 katı işlem gücü anlamına geliyor.



 




Kaynak:https://www.ess-news.com/2025/09/19/byd-unveils-worlds-largest-14-5-mwh-dc-energy-storage-system/

 Haberi Portalda Gör

M
4 ay (9021 mesaj)
Yarbay

Bu byd her ay yeni bir şey tanıtıyor
Ar ge müthiş
Aldıkları patent vs sayıları da öyle



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 ay (43 mesaj)
Çavuş

Çinliler çok çalışkan atom karınca gibi üretmeye odaklanmışlar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maligezgin
M
4 ay (9021 mesaj)
Yarbay

Yüzyıllık Nissan battı batıyor
Ötekiler de sıraya girmiş durumda
Çin otomobil dünyasını yerle bir edecek
10yıl sonra bilindik çoğu marka yok olabilir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @TheWrathRF
S
4 ay (1547 mesaj)
Binbaşı

Çin'lilerdeki disipline hayranım, ABD'nin bu dünyaya yaptığı belki de en büyük iyilik, Çin gibi bir deve(nüfus + çalışkanlık + en önemlisi DİSİPLİN) dev olduğunun farkına varmasını sağlayacak o ilk kıvılcımı ateşlemesi(fabrikaları oraya taşıyıp ürünleri üretirken işi de öğretmeleri, teknolojiyi öğretmeleri), gerisi sadece zaman meselesiydi ki, artık zamanla da yarışıyorlar... Yürü be Çin!




J
4 ay (2660 mesaj)
Yarbay

bu BYD insan değil, yahu bir dur be kardeşim.




F
4 ay (659 mesaj)
Yüzbaşı

Verimlilik hızla artıyor. Yakın gelecekte insanlığın enerji ile ilgili problemi kalmaz ise çok şey düzeltebilir insanlık adina. Buna ilave olarak su ile ilgili çözülmesi gereken problemler sırada bekliyor. Şu hala çok verimsiz kullanılıyor. Burada verimlilik artırılmalı ve deniz suyu gibi bitmez tükenmez bir kaynağı yüksek verimlilikte ve düşük maliyette tatlı suya donusturebilmeliyiz. Bunun yoluda tabi yine kısmen enerjiden geçiyor.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.