Psa grubu araçların alınmasında birinci etken, diğer firmalarda alt segment veya boş araba alacağınıza psa da üst segment veya full araç alıyorsunuz. Wv grup ve japonlara göre çok da uyguna veriyorlar full araçları. Haliyle donanım olarak fazla donamımlı oldugundan elbetteki arızası fazla çıkıyor. kronik olarak psa da Boya adblue 1.2 kayışı cok fazla şikayeti var. Diğer elektronik ve motor sorunları aracına göre değişiyor tabiki. Adamlar citroen opel pegeout gibi 3 farklı aracı aynı bayiden satıyorlar ve arızasınıda aynı bayinin servisinde bakıyorlar. Satarken iyi ama bakarken kem küm demeye başlıyorlar yoğunluktan. İkame araç yetiştiremezler. Kasko verir kazada o da onların işine gelir. Bir bayi 3 farkı marka 30 40 model satar mı ya. Hadi sattın servisini 3 4 kat büyütmez mi. Servisler tıklım tıklım. Aracınız kaza yapsın 30 45 günden aşağı vermiyorlar biile. Servisi en sorunlu marka psa araçları. Arabam arıza yapmasında servise düşmeyeyim diye dua edersin. Servis için En karlı olan Bakım için bile 10 15 gün sonraya gün veriyorlar. İşin kısası genel merkezi çok iyi olan psa nın servislerine gidene Allah yardımcısı olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat254856321 -- 13 Ağustos 2025; 1:22:30 >
1.5 BlueHDI ve 1.6BlueHDI'lerde Adblue sorunu var.
1.2puretech'lerde de triger kayışı sorunu var ama basit kurallara uyulursa bu sorun yaşanmaz.
Yukardaki motor sorunları diğer araçlardaki çift kavramalı şanzıman sorunlarından çok daha baş edilebilir sorunlar. PSA grubunda taş gibi EAT8 şanzıman var. Hiçbir bakımı ve masrafı olmayan sorunsuz bir şanzıman.
PSA grubu alınacaksa 1.2 hbrid motor der geçerim, 4 senedir kullanıyorum 20bin km yol yaptı, sadece bir kere yıllık bakım için servise gittim o kadar, gerçi benim araj PSA grubunun üst segmenti Peugeot ama sonuçta aynı motorları kullanıyorlar. 5008 gibi bir araç 1.2 motorla dağ bayır demeden geziyor.
Araba işi şans işi. En sorunsuz marka diye aldığım mazdada devasa sorunlar çektim. Peugeot 308 1.2 puretech bulunduğum şehirde servisi çok ilgili iyi hizmet alıyorum. 45bin km 0 sorun. Honda kullandım demeye gerek yok 70bin km 0 sorun. Yani bu olaya potansiyel riskler olarak bakıyorum artık. Hangi gruba gidersen git KİA - HYUNDAİ = DCT şanzıman sorunları VAG Grubu = Alternatör - Dq200 - vites kolu sorunları PSA = Elektrik sensör kayış problemleri. Toyota Honda = Direksiyon problemleri bazı toyota 3 silindirlilerde yatak sarma durumları Tüm Plug-in hybrid ve toyota dışında hybrid sistemleri Çin arabalarının kaza anlarında kopan emniyet kemerleri - yolda çıkan aksları tekerlekleri
Kendinizi kandırmayın şu markadan nefret edip bu iyidir vs. demeye gerek yok. Her markanın sorunları var. Önemli olan bu sorunlara yaklaşım tarzları. Ben bu konuda en çok japon markaları ahlaklı buluyorum. Ama onların da yalıtımı kütük gibi araba sürme olayı var almanlara göre. Bu bile başlı başına bir sorun. Yani biz gibi fakir ülkelerde bu tarz sorunların her markada oldugunu düşünüyorum.
sadece arada dağa bayıra çıkıyorum sanki 4x4 varmış gibi, bir de şehirler arası çıkıyorum, şehir içi pek kullanmıyorum, ama 1.2 hybrid'ten sıkıntı yaşayan da hiç duymadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 14 Ağustos 2025; 19:10:31 >
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat254856321 -- 13 Ağustos 2025; 1:22:30 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >