Eğer Rockstar Games (veya ana şirketi Take-Two Interactive), Ubisoft'u satın alsaydı, oyun dünyasında ciddi etkileri olurdu. Bu varsayımsal senaryo üzerinden değerlendirelim: 🎮 1. Oyunların Kalitesi ve Yayın Süreci
Rockstar, kaliteye takıntılıdır. GTA ve Red Dead serilerinde gördüğümüz gibi oyunları yıllarca geliştirip kusursuz hâle getirmeye çalışır.
Ubisoft ise daha seri üretim odaklıdır: Far Cry, Assassin’s Creed gibi oyunları sık aralıklarla çıkarır, bazen aynı formülü tekrarlar.
🧠 Ne olurdu?
Ubisoft oyunları, muhtemelen daha yavaş ama daha kaliteli çıkardı.
Assassin’s Creed gibi seriler daha fazla derinlik kazanabilirdi.
"Yıllık oyun çıkarma" stratejisi sona erebilir veya yavaşlatılırdı.
💰 2. Mikro ödemeler ve para politikası
Ubisoft son yıllarda mikro ödeme ve “live service” modellerine çok yüklendi.
Rockstar da GTA Online’da agresif şekilde mikro ödeme yapıyor, ama bunu tek bir oyunla sürdürüyor.
🧠 Ne olurdu?
Ubisoft’un tüm oyunlarına daha agresif online yapılar ve mikro ödeme sistemleri entegre edilebilirdi.
Veya tam tersi: Rockstar’ın kalite odaklı geleneğiyle Ubisoft’un bu politikası törpülenebilirdi.
🗺️ 3. Açık dünya tasarımı
Ubisoft’un açık dünyaları genelde devasa ama sıkıcı bulunur ("ikona boğulmuş harita").
Rockstar ise daha canlı, organik ve detaylı dünyalar yapar.
🧠 Ne olurdu?
Far Cry ve Assassin’s Creed gibi oyunlar, Rockstar’ın detaylı açık dünya tasarımından faydalanabilirdi.
Tekrar eden görevler, ikon haritası yaklaşımı terk edilebilir, daha doğal görev yapıları gelebilirdi.
🌍 4. Şirket Kültürü ve Stüdyo Yönetimi
Ubisoft çok uluslu, onlarca stüdyoya yayılan dev bir organizasyon.
Rockstar daha merkeziyetçi ve yaratıcı liderliğe önem veren bir yapıda.
🧠 Ne olurdu?
Ubisoft stüdyoları yeniden yapılandırılabilir, bazıları kapatılabilir ya da Rockstar’ın denetimine girerdi.
Ubisoft’un hızlı ama sıradan üretim modeli yavaşlar, Rockstar'ın detaycı felsefesi yayılırdı.
🔥 Sonuç: Ne kazanılır, ne kaybedilir? Artılar Eksiler Ubisoft oyunlarının kalitesi artabilirdi. Oyunlar daha geç çıkardı. Açık dünya tasarımları daha iyi olabilirdi. Çeşitlilik azalabilirdi. Yıllık seri üretim yerine "usta işi" oyunlar olurdu. Ubisoft’un çeşitliliği (AC, Far Cry, Watch Dogs) yavaşlayabilirdi. Live-service yapıları daha ölçülü hâle gelebilirdi. Rockstar’ın da Ubisoft gibi ticari modele kayma riski olurdu.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.