Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
104
Cevap
2880
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: 8K Tıp vs Müh (5. sayfa)
L
3 gün
Teğmen

hocam önce TIP mı MÜHENDİSLİK mi onu belirleyin.

benim tıp seçme nedenlerimden biri yks'de matematik fizik'ten artık gına gelmesiydi. soru sayı denklem görmek istemiyordum hâlâ da öyleyim.
okumayı seviyor musunuz mesela? bir konu üzerinde poponuzun üstünde 5 saat oturup slayt/kitap okuyabilir misiniz?
sınava girip aldığınız puanla mülakat derdiyle uğraşmadan mesleğinize direkt başlamayı mı tercih edersiniz? yoksa cv ortalama kasıp sektörde kendinizi pazarlamayı mı tercih edersiniz?
insan bedeni ve "tıp"a ne kadar ilginiz var? bazı insanlar hastaneden nefret eder, sizde de var mı böyle bir yaklaşım vs vs.

net bir şekilde karar verdikten sonra çok güzel yerler var, tebrik ederim güzel sıralama yapmışsınız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
3 gün
Binbaşı

ah hocam şu mesleğin içinde olsaydınız o zaman anlardınız... yabancılar buna ''grass is always greener on the other side'' derler, bizde ise malum davulun sesi uzaktan hoş gelir denir...

tıp öyle tecrübe yaşatır ki artık nefret edecek, hiç istemeyecek konuma gelebilrsiniz... günde 400 hasta baktıktan ve birçok hastadan şikayet ve azar işittikten sonra yüzünüze çarptığın görüyorsunuz... doktora şiddet ve doktor intihar olaylarından bahsetmeme gerek var mı?

adli tıpta bir söz vardır, ''en iyi hasta ölü hastadır'' diye, bu yüzden adli tıp çekilebilir olur..

önceki mesajımda da dediğim gibi, mühendislik üzerinden ilerlemeyi elimden geldiğince deneyeceğim, olmazsa tıbba geri döneceğim...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
3 gün
Yüzbaşı

Akdeniz’i sadece zorluğu için bırakmadım. Neyin kapasitesinden bahsediyorsun? Medeniyet hiç de çerez değil. Vaka vaka diye ezbere konuşuyorsunuz fikir sahibi olmadan. Bu insanlar nasıl bu kadar kolay hadsizleşebiliyor anlamıyorum. Sanki biz burda inek bakıyoruz anasını satayim. Herkesin gelecek hedefleri farklıdır. Fazla ezbere konuşuyorsunuz. Akdeniz’de tıbbi genetik profesörümüz vardı. Çok sevdiğim saygı duyduğum bir hocaydı. Ama dersinden bir şey anlamazdık anlatış şeklinden dolayı. Sorduğu sorular da üst düzeydi. Öğrenciyi soğutan cinsten sorular. Mezunları iyi pratisyen olur ama TUS başarısı da çok önemli. Akdeniz’de uzmanlık yapamayacaksam napayim köklü üniversiteyi? Zaten sıralamada da karşılığını alıyor bu olumsuzlukların.
Akdeniz’e bok atmıyorum. Çok iyi bir fakülte. Öğrenci ve hoca profili çok iyi. Herkesin tercihi kendine. Benim tercihlerime uyuşmadığı için ben bıraktım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @maviplanet
M
2 gün
Yüzbaşı

Gülhane yaz arkana yaslan



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
2 gün
Yüzbaşı

acil ler malesef çalışılabilir yerler olmaktan çıktılar. son derece haklısınız. orta ölçekli bir ilçede bile acil de hekimlik yapmak gerçekten zor. küçük ve atıl hastane acilleri dışında acil hekimliği insanı çileden çıkarır. başarılar dilerim ilerisi için.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TR_mahmutpek
L
2 gün
Onbaşı

Hocam okumayi sevmeden de gelemez miyiz ayt biyolojide her ezberini kendime anlatarak yapmistim feci keyifli oluyor bence turkce olduğu icin cok kolaydi tabii bu da latincede is yapar mi acaba emin degilim. Ama yine de sanki okuyup anlatip gitsek kafii olur gibi lisede 10 saat tarih calistigim olmuştu 11. Sinifta sanirim sirf calismasi keyifli diye



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @LeviEfendi
L
2 gün
Teğmen

aşırı fazla bilgi var hocam aşşşırı fazla.
ayt'de 3 ayda anlatılan konu biyokimyada 2 derste anlatılıyor mesela


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
2 gün
Onbaşı

Hocam sen hangi fakültede okuyordun



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @maviplanet
L
2 gün
Onbaşı

Gecen sene size kulaga cok zor gelmedigini soyledigim de davulun sesi uzaktan hos gelir hocam demistiniz sizin kac bitti bu sene ve galiba ben de tipfaka geliyorum seneye beraber yakinacagiz insallah vr cok zor haklısınız



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @LeviEfendi
L
2 gün
Teğmen

4 oldum bu sene. hayırlısı hocam. "tıp" evet zor ama esas zorluk "tıp fakültesi". okulların saçmalıkları çok stres yaptırıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Loky19
T
2 gün
Binbaşı

teşekkür ederim hocam




Bu mesajda bahsedilenler: @maviplanet
M
dün
Çavuş

Geçen yıl bu ikilemde kalıp tıp yazdım. İyi mi yaptık kötü mü yaptık hala bilmiyom ama tıpdan memnunum şehir vs güzel. Esogü önerimdir bu sıralamaya.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
2
dün
Er
Konu Sahibi

Zor mü fakülte? Bir de yurt imkanları nasıl, tıpçılar genelde nerede kalıyor?




_____________________________

Eski kullanıcı adı: Sabhankra0



Bu mesajda bahsedilenler: @Memo for money
M
dün
Çavuş

Fakültede, 5 kurul + final (kalırsan büt) sistemi var. Yıl sonu ortalaması 60 olduğu sürece geçiyon.

Bi de finalsiz geçme muhabbeti var. Eğer kurulların ortalaması 75 ve üzeri olursa direk finale girmeden bir ay önce sınıfı bitirmiş oluyon. Bizim sene bu şekilde finalsiz geçen 120-130 kişi vardı. Ben finalle geçtim. Finale de son 2 hafta kala günde 3 4 saat çalışarak geçtim. Şuan büte kalan 50 kişi var yaklaşık, onların da büyük çoğunluğunu yabancı öğrenciler ya da fakülteyi bırakıp kaydını sildirmeyenler oluşturuyor.

Geçen yılki durum
Daha zormuş sanırsam. Finalsiz geçme notu 80miş. Finalsiz geçen 50 kişi, sınıfta kalan 50 kişi varmış.

2. Sınıfa zor diyorlar geçen yıl kalan baya bi kişi varmış ama bu yıl geçen yıla göre daha kolaydı diyorlar.

Okul son 3 hafta düzenli çalışan adam için zor değil ama yazdıklarım yanıltmasın kolay da değil. Eğer çıkmış ve hocaların derste söyledikleri ağırlıklı çalışırsan rahat geçersin. Orta şeker bir fakülte akreditesi felan da var. Labları da iyi. Öyle gıcık hoca pek yok bikaç marjinal hocamız var sadece onlar da sınavda çok zor sormuyor.

Konaklama ve ulaşım hakkında sormuşsun.

Malum Eskişehir kiralar ucuz osmangazi yakınında ev tutabilirsin 1+1 eğer imkanın varsa veya apartlar felan da var.

4 erkek kyk var eskişehirde. Hepsinde kalan arkadaşlarım vardı öyle büyük şikayetleri yoktu. Osmanefendi kyk var okula en yakın. Dolmuşla 10dk mesafede. Eğer bu yurt çıkmazsa otobüs veya tramvayla ulaşımı sağlıyorsun, genelde osmanefendi çıkmayan tıpçılar nakil dilekçesi veriyor, tanıdıklarımın çoğu 2. Döneme başlamadan bu yurda naklini aldırdı. Tıpçılar için özel oda özel kat muhabbeti yok ama tek kişilik odalar var, eğer ayarlayabilirsen.

Geçen yıl 7.5k ile deü yazdıydım ilk, bi soruyla kaçınca eskişehir geldi hiç de araştırmamıştım. Ama kanımca şehir güzel, fakülte güzel. Yazılır yaşanılır öyle söylim.

Biraz uzun oldu kusruma bakma. Fakülteyle şehirle alakalı başka sorun olursa sormaktan çekinme





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memo for money -- 22 Temmuz 2025; 1:46:19 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
dün
Çavuş

neyi gerçekten istiyorsan onu seç gibi laflar artık klişe oldu.
ama yine de gerçekten ileride nerede, nasıl olacağın, 1 gününün nasıl geçmesini istediğin de çok önemli bence.
mühendislik okurken ya da tıp okurken başına gelecekler bile belki 2. planda düşüneceğin şeyler olmalı çünkü kalma vs olmazsa maksimum 6 yıl içinde zaten lisans eğitimini tamamlamış olacaksın. yani önemli olan yaptığın işi geri kalan hayatında ne kadar istekli devam ettireceğin. ve zaten ikisi de çok farklı alanlar yani hangisini seçtiğine göre hayatın çok farklı yönlerde değişebilir. belki maddi yönden aynı seviyede olursun ama gün içinde uğraştığın iş ve bulunduğun ortamdan bahsediyorum.

onun dışında 4. sınıfa geçen biri olarak tıp fakültesinin zor olduğunu kabul ediyorum ama biraz da abartıldığına inanıyorum. tıpın zorluğu sınıfta kalma gibi bi olayının olması. stresi 1 yılı tamamen boşa geçirmiş gibi baştan almak yaratıyor. alttan ders alma vs. yok. onun dışında bence ortalama bir öğrenci olduğunda sınıfı geçmek o kadar da zor değil. ama sınıf geçmekten bahsediyorum, her şeyi detaylı öğrenmek, her bilgiyi akılda tutmak, sadece sınıf geçme amacıyla değil de ortalama kasmak amacıyla çalışmak vs çok zor çünkü çok fazla bilgi yükü var.

mezun olduktan sonrası için de mühendislikle kıyasladığımda (zaten mühendislik düşünmüyordum, sıralamam da uygun değildi ama) mühendislikte çok fazla rekabet olduğunu düşünüyorum. diğer mühendislerin arasından sıyrılmak için çok fazla şey yapman ve kendini geliştirmen gerekiyor, tabii nerede olmak istediğine de bağlı ama bana uzaktan bakınca ne yapsan yetmeyecek bir alan gibi hissettiriyor. yabancı dil öğrenmek allahın emri zaten, ingilizce bilmenin anlamı yok herkes biliyor, yaz stajları önemli, nerede okuduğun da belirleyici olabiliyor vs vs gibi çok da ilgili olmadığım için detayını bilemediğim rekabet ortamları var.

tıbbın bu konudaki rahatlığının şu olduğunu düşünüyorum, evet tus zor bir sınav, iyi bir derece yapmak zor. ama herkesle kağıt üzerinde yarışıyorsun. yine sınava giriyorsun, optik dolduruyorsun ve sınavda herkes ne yaptıysa o puanı alıyor. başka bir rekabeti yok. üniversitede ya da mezun olduktan sonra kendini geliştirmek için yaptıklarının geri kalanı tamamen kendi isteğinle ve başka birinin baskısı olmadan kendini geliştirmen anlamına geliyor.

diğer rahat özelliği de, tusa girmek zorunda da değilsin ama genel olarak herkes girmeyi düşünüyor, tustan sonra seçim yapabileceğin çok fazla alan var. temel bilim seçebilirsin, dahili bilimlerden ilerleyebilirsin, cerrahi alan seçebilirsin. bunu seçmek için en az 6 yılın oluyor. ve bence okurken de hala ne olacağının belli olmaması rahat bir şey. ben şu anda öyle hissediyorum yani. çünkü bir psikiyatristle bir genel cerrahın hayatı birbirinden çok farklı olacak ve sen ikisi de olabilirsin, bunu seçmek için de gayet uzun bir zamanın oluyor.

tüm bunların dışında temel bilim seçsen dahi hayatının en azından bir kısmında insan ilişkilerinin yoğun olduğu, fazla empati yapman gereken durumlarla karşılaşacağın, bazen tiksineceğin, bazen duygusal olarak etkileneceğin, bazen fiziksel olarak yorulacağın deneyimler olacak ve bunlara da hazır olman gerekecek.

hayırlısı olsun.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
2
dün
Er
Konu Sahibi

Ne kusuru hocam uzun olması benim için daha iyi Teşekkür ederim açıklama için.

Araştırıyorum birkaç gündür sıralamamın yettiği yerleri ama kafam iyice karıştı. Çoğu fakültenin zorluğu birbirine benzer duruyor, yurt imkanları da çok farklı değil bazıları hariç. Sosyal imkanlar desek çoğu büyük şehir olduğundan yine her türlü iyi gibi (aşırı da sosyallik arayan biri değilim zaten). Valla birbirinden ayıramıyorum desem yeridir. İşin sonunda ya şehir seçimi gibi olacak ya da sıralamaya göre dizeceğim hangisi gelirse artık.




_____________________________

Eski kullanıcı adı: Sabhankra0



Bu mesajda bahsedilenler: @Memo for money
2
dün
Er
Konu Sahibi

Yani bende hep mühendislik isteyen biriydim ama ileride işsiz kalacağıma veya düşük maaşlarla işe başlayacağıma adam gibi tıp okurum düşüncesi ağır basmaya başladı. Dediğiniz gibi müh.de rekabet fazla, gelişmen gereken bir çok alan var, sürekli bir yüksek ortalama baskısı var. Tıpın o yönden daha kolay olduğunu düşünüyorum sonuçta kısa vadede tek derdin sınıf geçmek. Ayrıca çok belirsiz de değil ileride verdiğin emeğin karşılığını en kötü bir şekilde alabiliyorsun. Zaten dediğiniz gibi alan çok, en azından birini sevebileceğimi düşünüyorum. Bakalım artık dediğiniz gibi hayırlısı, araştırmaya devam.




_____________________________

Eski kullanıcı adı: Sabhankra0

Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @noobodynow
L
dün
Onbaşı

intern ve zorunlu hizmet dönemi de en zor galiba tıp fakta hocam ve 6 yıl okumak çok uzun süre iyi karar verin


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @2-2 Domination
2
dün
Er
Konu Sahibi

Müh de okusam yine en az 5 sene okuyacağım, belki iş bulma derken 6'yı bulacak. İnternlukte yine asgari ücret olması bir nebze çekilebilir kılar belki ama zorunlu hizmet dönemi vs. nasıl geçer bilmiyorum artık. Birini seçip göreceğiz ne olacağını.




_____________________________

Eski kullanıcı adı: Sabhankra0

Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Loky19