Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
1
Cevap
41
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Eve internet kablosu çekmek
F
4 gün
Er
Konu Sahibi

İyi Forumlar,
Eve internet bağlayacağız. Evimizin 3metre karşısında telefon direği var ve bağlantıyı o direkten sağlayacağız Ev 2 katlı ve biz 2.
kattayız. Eve kabloyu nasıl getirebiliriz. Evin içinde çok fazla kablo olmasını istemiyoruz. Acaba soba bacasından indirsen ısıdan bir bozulma olur mu??
< Resime gitmek için tıklayın >




M
4 gün
Yarbay

merhaba,sokaktan telekoma ait bir yapıdan yasal olarak sizler hat çekebilir misiniz.yasal olarak önce bakmak gerek.benim bildiğim telekomdan yani internet altyapı sağlayıcınızdan,daha doğrusu internet aldığınız yada alacağınız firmanın bunu yapması gerekir diye biliyorum.çünkü siz sadece bina içi şebekeden müdahale yetkisine sahipsiniz o kadar.



sobayı kullanıyorsanız bu asla olmaz.zaten buna operatörün yetkilisi karar verir.

daire ev içine gelince modeme bağlanan rj45 kablodan sonrasına siz istediğiniz şekilde karar verirsiniz.çok kablo istemezseniz modem iyeterli ise bu şekilde kullanırsınız ama 2 katlı evden bahsediyorsunuz.

2. katada internet şartsa modem yetmez ise kablosuz olarak router,range extender,powerline gibi çözümler vardır.


önce telekom direğinden bu işlemi kendinizin yapması yasal mı bunu bir araştırıp öğrenin.diğer meseleler zor değil.




saygılar.....................................................



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.