Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
615
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Japonya, dünyanın en gelişmiş kuantum-klasik hibrit bilgisayar sistemini tanıttı
M
7 gün
Yarbay
Konu Sahibi

Japonya, dünyanın en gelişmiş kuantum-klasik hibrit bilgisayar sistemini tanıttı
Japonya, kuantum ve klasik hesaplamayı birleştiren dünyanın en gelişmiş hibrit bilgisayar altyapısını hizmete aldı. IBM ve Japonya'nın ulusal araştırma kuruluşu RIKEN tarafından tanıtılan sistem, IBM’in en yeni Quantum System Two donanımını dünyanın en hızlı süper bilgisayarlarından biri olan Fugaku ile doğrudan entegre ediyor. Bu kurulum, ABD dışında bir ilk olma özelliği taşıyor.



Kuantum merkezli süper bilgisayar çağının başlangıcı



Kobe kentinde hayata geçirilen sistemin kalbinde IBM’in bugüne kadarki en güçlü kuantum işlemcisi olarak tanımladığı 156 kübitlik Heron çipi yer alıyor. Yeni kuantum işlemci, önceki nesil olan 127 kübitlik IBM Quantum Eagle ile kıyaslandığında 10 kat daha hızlı devre çalıştırma yeteneğine ve çok daha düşük hata oranlarına sahip.



Japonya, dünyanın en gelişmiş kuantum-klasik hibrit bilgisayar sistemini tanıttı
IBM Quantum Başkan Yardımcısı Jay Gambetta, geleceğin hesaplama süreçlerinin kuantum merkezli olacağını vurguladı. Gambetta'ya göre, Heron işlemcili yeni sistem sayesinde mühendisler, klasik hesaplama yöntemlerinin sınırlarını aşan problemleri çözebilecek.



Ayrıca Bkz.Güneş enerjisiyle hidrojen üretimi başlıyor: İşte "beam-down" reaktörü



RIKEN'deki araştırmacılar, bu hibrit sistemle ilk olarak kimya ve malzeme bilimi alanlarında çalışmalara başlayacak. Heron ve Fugaku arasındaki düşük gecikmeli doğrudan bağlantı, kuantum-klasik algoritmaların daha verimli çalışmasına imkân tanıyor. Bu da kısa vadede pratik kullanım alanlarına yönelik kuantum avantajı geliştirilmesinin önünü açıyor.



Heron ve Fugaku arasındaki yüksek hızlı talimat düzeyinde entegrasyon, mühendislerin paralel iş yükleri oluşturmasına, düşük gecikmeli iletişim protokolleri geliştirmesine ve yazılım katmanlarını optimize etmesine olanak tanıyor. Her sistem, en güçlü olduğu iş yüklerini üstlenerek birbirini tamamlayan bir yapı ortaya koyuyor.




Kaynak:https://interestingengineering.com/innovation/japan-ibm-quantum-fugaku-hybrid

 Haberi Portalda Gör

U
7 gün
Binbaşı

Bunlar da iyice lüks kuruyemişçiye döndürdüler işi.
Abi bu ondan koy bir de bundan koy, sonra karıştır
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit_22 -- 26 Haziran 2025; 18:26:57 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
7 gün
Binbaşı

Bu caponlar da saçma sapan şeylerle uğraşacaklarına... Güneş Tanrısı'na sesli methiye düzen manav tezgahı gibi ileri uhrevi şeyler yapsalar ya.

IEEE 802.3dj'yi (1,6 olanını) de ilk bunlar kullanır ha utanmadan!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 26 Haziran 2025; 23:20:39 >

R
6 gün
Yüzbaşı

Japonlar para Boll olunca fantazi de bol oluyor ne yapacan bu bilgisayar la GTA 6 mi oynayacan açıp açmayacaği da belli değil zaten işiniz mi yok sizin Fuji dağına büyük kocaman bı heykel dik ugraşmayin boş işlerle , prininç stokları tükendi hala fantazi pesindeler .





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rastomm -- 27 Haziran 2025; 16:18:33 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.