Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4627
Cevap
323269
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Cevap: LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!! (232. sayfa)
K
2 ay
Yarbay

Merhaba,
yeni homatics Box R 4K Plus 32gb Siyah Renk versiyonunu aldım, Şu anda aynı sorunu ben yaşıyorum, cihaz üzerinde spdif, passthrough gibi ayarların hepsini denedim nafile z906 nın decode ışığı yanmıyor.
İlginç olan şu; passthrough seçeneğini aktifleştiriyorum, menüden çıkıp yeniden yanı menüye döndüğümde passthrough: pasif olmuş görüyorum, bir şey bu seçeneği aktif hale getirmemi engelliyor, ama ne ?
Homatics' i iade ettim, çünkü z906 dan vazgeçemem.

Sizde ki son durum ne ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 4 Mayıs 2025; 14:32:20 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @abdul1907
K
2 ay
Yarbay

uzun kablo daha çok dirence sahiptir, direnç yüzünden amper veya volt yetersiz kalmış olabilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @firstutay
K
2 ay
Yarbay

Merhaba,

tv box ve optik bağlantı konusunda tecrübeli bir kullanıcıyım,
yeni homatics Box R 4K Plus 32gb Siyah Renk versiyonunu aldım, Şu anda aynı sorunu ben yaşıyorum, cihaz üzerinde spdif, passthrough (düz geçiş) gibi ayarları, Kodi oynatıcı tarafında da "düz geçiş" ayarlarını yaptım, hepsini denedim nafile z906 nın decode ışığı yanmıyor, kaynak filmin DD5.1 ses formatlı olduğundan eminim. 

İlginç olan şu; homatics üzerinde passthrough seçeneğini aktifleştiriyorum, menüden çıkıp yeniden menüye döndüğümde passthrough: pasif olmuş görüyorum, seçenek: auto ya dönüyor, bir şey bu seçeneği aktif hale getirmemi engelliyor, ama ne ? 

Diğer olasılık;
Ayrıca hdmi üzerinden audio extractor cihazı bağladım, nafile decode ışığı yanmıyor, kaynak DD5.1 olmasına rağmen ses z906 ya stereo olarak gidiyor, dd5.1 olarak gitmiyor.

Homatics' i iade ettim, çünkü z906 dan vazgeçemem.

------------------------

Şu anda eski tv box ımı kullanıyorum, bunda da aynı sorun var, çözümü AE (audio extractor) cihazıyla çözmüştüm.
yani; tv box ın hdmi çıkışını AE cihazının hdmi girişine, AE cihazının hdmi çıkışını projeksiyona, AE' nin optik çıkışını ise Z906 nın optik girişine bağladım, Kodi oynatıcı üzerindeki ses ayarı "düz geçiş" şeklinde, bu şekilde Z906 nın decode ışığı yanıyor, bu şekilde sorunsuz kullanıyorum. Fakat bu yaptığım her şey Homatics cihazda olmuyor.

İnsan ister istemez kendi kendine soruyor; nedir bu yeni nesil tv box ların optik çıkışla ya da z906 ile alıp veremediği ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 4 Mayıs 2025; 15:14:49 >


Bu mesajda bahsedilenler: @turuncu55
A
2 ay
Yüzbaşı

Hocam direk bağlayınca passtroıght yapmıyodu tv aracılığı ile bağlayınca yapıyordu bende



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kayamtky
K
2 ay
Yarbay

Anladım hocam, benim o şansım yok çünkü proj. cihazımda optik giriş yok.

Neticede, Homatics' in direk z906 ya optik bağlantıda bir problemi var olduğu anlaşılıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @abdul1907
H
2 hafta
Er

Arkadaşlar merhaba amazonda 13500 liraya denk geldi ve aldım bu sistemi. daha öncede z5500 kullandım.

bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. anakartım bu optic ses çıkışı yok. ses kartı önerirmisiniz ?
< Resime gitmek için tıklayın >



D
2 hafta
Yüzbaşı

Arkadaşlar yaklaşık 9-10 senedir Z906 kullanıyorum, çok da memnunum. Fakat son bir kaç aydır neredeyse her açıp kapattığımda en son kullanmış olduğum ayarlar kendiliğinden resetleniyor. Her açışımda tekrar bütün hoparlörlerin ayarlarını baştan yapmam gerekiyor. Bazen iki üç gün düzeliyor sonra yine onbeş gün aynı şekilde resetleniyor. Güç katındaki kondansatötrlerden biri nedeni ile olabilir mi?

Edit: Input tuşuna 8 saniye basılarak yapılan resetlemeyi denedim. Şimdilik açıp kapattığımda ayarlar bozulmuyor. Aradan biraz daha zaman geçtiğinde yine bozulmaya başlarsa tekrar yardımınızı isterim. Teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diverapo -- 7 Haziran 2025; 23:37:31 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
2 hafta
Yarbay

Benimde kafasına göre çalıyordu bir ara şuan uzun zamandan beri problem yok




Bu mesajda bahsedilenler: @diverapo
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.