Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 5 misafir, 1 mobil kullanıcı
58
Cevap
2682
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: Suzerain Türkçe Yama (1.0) [Gemini] (2. sayfa)
R
3 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Sürüm aynıysa ve dosya değiştirilebiliyorsa çalışır




Bu mesajda bahsedilenler: @akadoubleK
A
3 hafta
Er

https://www.gog.com/en/game/suzerain şu an GOG'da indirim var almayı düşünen varsa eğer. Yama GOG sürümünde çalıştı (giriş kısmının Türkçe olduğunu gördüm daha detaylı bakmadım henüz).



H
3 hafta
Er

Şimdi yamayı yüklüyorum ancak aynı anda suzerain'e güncelleme geldi :D Bakalım çalışacak mı



D
3 hafta
Er

sanırım yeni gelen build 135 güncellemesiyle database yine değişmiş yama çalışmıyor o yüzden



H
3 hafta
Er

Denedim. Şuan güncel korsanda çeviri çalışıyor ama bugünkü güncellemede çalışmıyor maalesef.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
3 hafta
Er

denedim ve dosyayı atacağımız yer farklı o yüzden çalışmıyor malesef...




Bu mesajda bahsedilenler: @akadoubleK
B
3 hafta
Er

korsanı nerden indirdiniz hocam




Bu mesajda bahsedilenler: @hasangrkan
R
3 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Ben mevcut steam sürümü(3.1.0 Build 134) için çeviri dosyasını yayınlamadan 1 saat önce 1GB boyutunda 3.1.0 Build 135 yaması gelmiş. Yeni sürümü yayınlasam bile, muhtemelen 1 hafta sonra tekrar bozulacak. Peki buna çözüm yok mu?

Çeviri dosyası basit bir dosya değil. Yani welcome_message: "Hoşgeldin" gibi basit, her versiyonda çalışan bir dosya değil. Oyunun diyalogları, seçimleri, diyalog gidişatı, vs tüm diyalog sistemi bilgisini(çevirilebilir kısımlar, çevrilemez kısımlar...) içeriyor. İstersem, eski hazırladığım dosyayı yeni versiyonda çalışmasını sağlayabilirim ancak oyunun gidişatı bozulur. Çünkü tekrardan belirteyim, çeviri dosyası dediğimiz dosya sadece çeviri değil, her şeyi içeriyor. Yani o dosyayı eski versiyon dosyası ile ezersek, bu sefer oyun bir noktada crash verebilir ya da bug olabilir. O yüzden eski versiyon dosyasını yeni sürümde çalıştırmanın bir mantığı yok.

Tavsiyem, oyunu Steam ya da GOG'dan satın alıp gönlünüzü rahatlattıktan sonra, yelkenlere yönelmeniz.

Yeni sürümü kontrol ettim, 100~ kadar yeni metin eklenmiş. Yama notunda belirttikleri gibi bu içerikten çok, daha çok teknik(bug fix ve unity upgrade) bir güncelleme. Gene de uğraşmak istemiyorum. 3.1.1'e geçsinler, ardından 3.1.0 final için dosya hazırlarım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requizm -- 31 Mayıs 2025; 14:57:30 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
3 hafta
Er

Eline sağlık. Şahsen çok teşekkür ederim. Steam'in yanına bir de korsan indirdim, oradan oynuyorum. En fazla başarımlar olmaz.




Bu mesajda bahsedilenler: @requizm
E
3 hafta
Er

Hocam peki biz kendimiz oynamak için attığın yamayı nasıl düzenleyebiliriz, kısaca anlatabilir misin?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
3 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Maalesef kısaca anlatmanın bir yolu yok, kısaca yapmanın bir yolu da yok. Çünkü bahsettiğim çeviri(database) dosyası karışık.

  • Oyunun database dosyasını export et. Bu konudaki database dosyasını export et.
  • Bir python script'i ile, konudaki dosyanın, oyun dosyasındaki çevrilebilir kısımları değiştirmek lazım. Bu noktada yeni metinler eklenmiş olabilir, bazıları değişmiş olabilir, vs.
  • Oyunun database dosyasını, yeni dosya ile import et

Tüm bunlar hem programlama bilgisi gerektiriyor, hem de Unity'nin asset sistemi hakkında biraz bilgi gerektiriyor. O yüzden doğru versiyonu bulup oynamanızı tavsiye ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Emin Lüleci
E
3 hafta
Er

Anladım hocam, teşekkür ederim cevap verdiğiniz için



B
3 hafta
Yüzbaşı

Elinize sağlık. Eğer imkânı varsa Steam versiyonuna güncellemenizi bekliyoruz.

Bir de çeviriye "Kingdom of Rizia" DLC'si dâhil mi acaba?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barisijenn -- 29 Mayıs 2025; 23:24:49 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
3 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

DLC'ler çevrildi. Steam versiyonuna göre güncellenmeyecek, 1.5-2 ay sonra bir güncelleme ile, her yamada çalışacak bir setup yapmayı planlıyorum. Biraz meşaketli olacak. O yüzden zamanı gelince yapabiliyor muyum diye burayı güncellerim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requizm -- 30 Mayıs 2025; 0:59:42 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Barisijenn
B
3 hafta
Yüzbaşı

Beklemedeyiz hocam. Size özel mesajda belirttiğim gibi şu an büyük patch'in feedbacklerini toplayıp haftalık mini patch'ler atıyorlar gibi. Bir süre sonra durulur. O zaman sorun olacağını düşünmüyorum. Bekleyelim.




Bu mesajda bahsedilenler: @requizm
B
3 hafta
Er

bende oyun amazon gameste var orda çalışır mı acaba fikrin var mı üstat



M
3 hafta
Er

Oyun'u Steam'dan aldım ancak data dosyası değişmiyor ve değişmediği için yama çalışmıyor galiba


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
3 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161421948





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requizm -- 31 Mayıs 2025; 14:57:12 >


Bu mesajda bahsedilenler: @mert13245
R
3 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Oyununun versiyonu konuda yazan versiyon ile uyuşuyorsa evet çalışır.



E
3 hafta
Er

< Resime gitmek için tıklayın >
Oyunun Steam sayfasındaki betalar kısmına 3.1.0 build 134 sürümünü eklemelerini istedim, yapımcılar da gördü sanırım.