Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
355
Tıklama
1
Öne Çıkarma
General Motors, 2026’da F1’e katılmaya hazırlanıyor
M
7 ay
Yarbay
Konu Sahibi

General Motors, 2026’da F1’e katılmaya hazırlanıyor
General Motors (GM), 2026 yılında Formula 1 gridine kendi takımıyla katılmak için büyük bir adım atmaya hazırlanıyor. Bu gelişmeyle birlikte F1’in 2026 sezonunda 11 takıma çıkabileceği değerlendiriliyor.



F1 yönetimi tarafından Ocak ayında reddedilen Andretti Global’in başvurusu, General Motors'un devreye girmesiyle son haftalarda yeniden hız kazanmış durumda. Andretti Global, şirketin üst yönetimindeki değişikliklerin ardından kısa bir süre önce yeniden şekillenmişti. Eylül ayında Michael Andretti'nin operasyonel rolünü bırakmasının ardından, şirketin yönetimi Dan Towriss’e devredildi. Towriss, 2022 yılında Andretti Global'e ortak olmuştu ve şu anda Las Vegas Grand Prix’si öncesinde padokta bulunuyor.



GM, F1 yolunda ilerliyor



General Motors, 2026’da F1’e katılmaya hazırlanıyor
Reddedilen Andretti’nin başvurusu, GM’nin 2028’de kendi F1 güç ünitesini geliştirmeyi planlaması ve Cadillac markasının desteğiyle bir Andretti girişimi ile spora giriş yapma stratejisi üzerine kuruluydu. Hatta aktarılanlara göre rüzgar tüneli testlerinde kullanılmak üzere Andretti F1 aracının prototipi geliştiriliyordu.



Ancak bu girişim, Ocak ayında F1 tarafından “acemice bir plan” olarak nitelendirilerek reddedilmişti. Andretti ailesinin tepkisine yol açan bu karar, ABD Adalet Bakanlığı'nın antitröst biriminin F1'in sahibi Liberty Media hakkında soruşturma başlatmasına neden olmuştu.



Yeni plana göre GM takım sahibi olarak katılacak ve 2028 yılına kadar kendi güç ünitesini üretme taahhüdü devam edecek. Bu, GM takımının 2026'dan itibaren açığı kapatmak için mevcut bir üreticiden güç ünitesi satın alması gerekeceği anlamına geliyor. Bu üreticinin de Ferrari veya Honda olabileceği iddia ediliyor.



Ayrıca Bkz.Honda, yeni nesil katı hal batarya üretim hattını tanıttı



Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'ndeki hızlı büyüme ile birlikte, başka büyük bir otomobil üreticisinin F1’e katılması, spor için cazip bir seçenek olarak görülüyor. Yakın gelecekte F1'den General Motors'un Andretti projesini devralmasıyla ilgili süreç hakkında bir açıklama yapılabileceği anlaşılıyor. Griddeki mevcut 10 takım ise yeni bir takıma ılımlı yaklaşıyor. Mercedes F1 patronu Toto Wolff ve Ferrari takım patronu Frederic Vasseur, spora değer katılması halinde hiçbir takımın karşı çıkmayacağını söylüyor. Yeni bir takımın katılımında mevcut takımların bir söz hakkı bulunmuyor.




Kaynak:https://www.nytimes.com/athletic/5940015/2024/11/22/f1-general-motors-entry-approval-2026/

 Haberi Portalda Gör

İ
7 ay
Binbaşı

F1 hep Avrupa özgü kalmalıydı. Gerçek rekabet o zaman vardı. Şimdi 24 yarışın 15i Avrupa dışından. En zevkli yarışlar avrupanın her an yapabilen havası sayesinde sürekli sürprizlerle dolu olurdu. Şimdi ortadoğunun çöllerinde amerikanın kuru ikliminde asyanın sıkıcı sokak ve modern ruhsuz pistlerinde aracı iyi olanın önde başlayıp yarış sonuna kadarda hep önde götürdüğü bir etkinlik haline geldi. Adeta Amerikan motor sporu oldu, kuralları onlara göre değiştiriyorlar, 3 tane yarış var. Bıraksalardı f1 avrupanın indycar Amerikanın şeklinde kalsaydı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isakoc -- 23 Kasım 2024; 2:1:43 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.