Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 11 misafir, 1 mobil kullanıcı
6416
Cevap
355986
Tıklama
73
Öne Çıkarma
Cevap: LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu (295. sayfa)
L
geçen yıl
Yarbay

Tamam, şimdi anladım.

Eğer halihazırda bir IPTV üyeliğiniz varsa, onun hesap bilgilerini Stremio'ya ekliyorsunuz. Yani Stremio bir IPTV oynatıcı oluyor bu eklenti ile.




Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
T
geçen yıl
Yarbay

Üstadım bu yolla jailbreak yaptıktan sonra Netflix, Amazon Prime, Disney+ gibi DRM korumalı stream uygulamalar sorun çıkarıyor mu? Hani rootlanmış Android cihazlardaki gibi sorunlar oluyor mu? 2019 sürümü B9 OLED TV'im için niyetlendim ama özellikle stream servis uygulamalarında sorun olacaksa hiç bulaşmayayım. TV'yi smart yapan sadece o uygulamalar diyebiliriz. Yine şimdi aklıma geldi mesela ekran yansıtmada sorun oluyor mu jailbreak sonrası. Android cihazlarda ekran yansıtma root'dan sonra sorunlu oluyordu. LG TV'lerin en sevdiğim yönlerinden biride ekran yansıtma pratikliği; onu kaybetmek istemem.
RootMyTV'nin github sayfasında akla gelebilecek bu tür sorular ile ilgili bayağı açıklama var ama bu yeni yöntem dejavuln-autoroot için tatmin edici bilgi edinemedim.
Siz jailbreak yaptınız mı bu yöntem ile?

https://github.com/throwaway96/dejavuln-autoroot



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
M
geçen yıl
Yarbay

Hayır ben ihtiyaç duymadım. Stremio kurabildiğim için Kodi'ye gerek kalmadı. Reklamsız Youtube'da acil değil diye hiç o topa girmedim. İzlediğim videolarda DRM koruması içeren servisler ile ilgili bir paylaşım yapan görmedim.

Root yapmadan geliştirici moduna alarak da ipk dosyalarını kurabiliyorsunuz. Haliyle kendi yazılımına müdahale edilmediği için DRM ile ilgili bir sıkıntı yaşamazsınız. Ekran yansıtma da sorunsuz çalışacaktır.



https://www.youtube.com/watch?v=w3s7nBP0ePs


https://www.youtube.com/watch?v=cHvxhiOdpUg





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 3 Haziran 2024; 23:56:27 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tayaydin
T
geçen yıl
Yarbay

Paylaşımınız için teşekkürler... Geniş bir zamanda deneyeceğim 👍🏻...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
S
geçen yıl
Yarbay

Merhaba bende stermio kurdum televiyona , sizin yazinizi okuduktan sonra ulke degistirip.

Fakat guzel ekelentiler hangisi bilmiyorum.tam beceremedim , üye oldum

Sizin bilginiz var anladigim bu konularda, bana. Yuksek goruntu Kaliteli flimlerin oldugu eklentileri , yazarmisiniz. ,yasaksa özelden gönderebilrisiniz

Ayrica tavsiye edeceginiz kullanisli eklentileri benimle paylasirsaniz sevinirim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
M
geçen yıl
Yarbay

Kurmanız gereken tek eklenti torrentio. Başka hiç bir şeye ihtiyacınız yok. 3-4 mesaj üstte iptv istemcisi lazımsa onu da paylaşmıştım. Stremio içindeki eklentiler kısmında çıkmaz bu yüzden Google'da aratın orada kurulum linkleri mevcut zaten.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serkan1216
K
geçen yıl
Yarbay

Selam dostlar benim 4 yıldır kullandığım bir LG C9 var, garantisi vb. bitti televizyon artık maalesef 4k@120Hz veremiyor, servis menüsü kablo olabilecek her şeyi denedim.

LG kendisi garantisi biten ürün için bir tamir hizmeti vs. sunuyor mu muhtemelen anakartta problem var.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
geçen yıl
Yarbay

4k@120Hz kullanamadığınız cihaz yada cihazlar neler? Sorun Tv'de olmayabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Katates Pızartması
K
geçen yıl
Yarbay

Sorun tvde hocam, 3 senedir çalışan sistem bir gecede çalışmaz oldu. Farklı kablolar denendi, servis menüsünden firmware update vs. denedim.

şöyle örnek vereyim,
4090 daki hdmi portu ile monitörün 2.1 hdmi portuna bir kablo ile bağlantı kurduğumda 5120x1440p 4:4:4 165Hz alabiliyorum 40gbps FRL den yana hiçbir sıkıntı yok.

Ama aynı kablo aynı hdmi portu Tv’deki tüm portlarda no signal veriyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
M
geçen yıl
Yarbay

Benim sorum Tv'ye konsol mu bilgisayar mı bağlıyorsunuz anlamındaydı. PC'de VRR buna sebep olabiliyor

Bilgisayar kullanıcıları sürücü güncellemeleri sonrası bu sorun ile karşılamışlar. Xbox tarafında ise Dolby Vision açıkken 120Hz verememe sorunu var mesela.

Bir de tv ayarlarında HDMI port 4K(HDR) kapalı açık ayarını değiştirin. Bazen o da etki ediyor.



Sorun Nvidia kaynaklı da olabilir. Ben C1 kullanıyorum. Bazen bende siyah ekran sorunu ile karşılaşıyorum. TV'de desteklenmeyen çözünürlük gibi hatalar gösteriyor. Windows ayarlarından HDR'yi kapatıyorum sorun çözülüyor. Tekrar açıyorum sorunsuz açılıyor.


https://www.youtube.com/watch?v=VMyS-muSmbE





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 4 Haziran 2024; 17:23:32 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
geçen yıl
Yarbay

Hocam sıfır win11, ddu, linux. Tv ye format, tv ye servis menüsünden format, tv nin servis menüsünden hdmi chip yazılımı güncelleme aklınıza gelebilecek her şeyi denedim maalesef.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
M
geçen yıl
Yarbay

Siz benim yazdıklarıma başka yönden bakıyorsunuz ama anlatmak istediğimi kaçırıyorsunuz.

Sorunun Tv'de olduğunu anlamak için PC dışında yeni nesil (VRR, ALLM, Dolby Vision, HDR destekli)konsol yada TVbox gibi 4k 120Hz veren başka bir cihaz ile test ederek sağlamasını yaptınız mı?

Bilgisayar'da eski sürücüleri kurmayı denediniz mi?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 4 Haziran 2024; 17:57:35 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Katates Pızartması
K
geçen yıl
Yarbay

Hocam ben de diyorum ki, sorun nasıl PC’de olabilir formatlanmış Win11 ile bile denedim. Elimde demeyebileceğim sadece 2 cihaz var birisi anakarttaki hdmi 2.1 iGpu’ya bağlı diğeri de 4090.

İkisinde de hdmi 2.1 üstünden monitöre görüntü verebiliyorum 40gbps bandwidth ile. Fakat iş tv’ye gelince veremiyorum.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
M
geçen yıl
Yarbay

O zaman sorunun tv olduğuna kesin karar vermeyin. Bilgisayar durup dururken çok farklı şekillerde insanı sinir eden bir cihaz. Boşuna Tv'de kusur arıyor olabilirsiniz. Bir cihaz bulup test edin. Çalışmadığından emin olun.

Arıza tespiti yaparken tek taraflı bakarak boşu boşuna kendinize iş çıkartıp gereksiz yere format atmış bile olabilirsiniz. Belki sorun TV'de ama boşuna bilgisayar ile zaman kaybettiniz.

Hatta belki de sorunsuzken Tv'de boşu boşuna " tv nin servis menüsünden hdmi chip yazılımı güncelleme " yaptınız ve belki de daha kötü bir duruma getirdiniz.

Emin olmanın tek yolu televizyonu başka cihazlar ve kablolar ile test etmekten geçiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 4 Haziran 2024; 18:12:9 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Katates Pızartması
K
geçen yıl
Yarbay

Hocam anlaşamıyoruz sanırım burda tek taraflı yapılan bir test var gibi mi duruyor.

Bilgisayarda üzerinde 2 farklı cihazı kaynak olarak kullanmışım.
3 farklı işletim sistemi kullanmışım.
3 farklı kablo kullanmışım.
2 farklı ekran kullanmışım.

Sorun yaşanan tek konfigürasyon ekranın TV olduğu konfigürasyonlar.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
M
geçen yıl
Yarbay

Maalesef hala yanlış yaptığınızı söyleyeceğim. Bu söylediğiniz senaryoların hiç birinde Televizyonu pc dışında, başka bir harici cihaz ile test etmediğiniz için arıza tespiti yapmamış oluyorsunuz.

Arıza tespitini doğru yapıp ona göre aksiyon alınmalıdır. Madem bilgisayar konusunda iyisiniz şöyle örnekleyeyim.

Bilgisayar oyun oynarken pat diye kapandı ilk ne yaparsınız?

  • Adım olay görüntüleyiciden hata koduna bakarsınız.
  • Adımda hata koduna neyin sebep olduğuna bakarsınız. Örnek senaryoda 41 hata kodu var.
  • 41 hata kodu güç kaynağı yada ekran kartı hatasına işaret eder.

Bundan sonra ya yeni bir güç kaynağı yada yeni bir ekran kartı takarak test yapar hangisinde sorun olduğunu tespit edersiniz.

Siz hiç bunları kontrol etmeden, ekran kartı sürücünü güncelledim, Windows'u yeniden kurdum, Anakart Bios'unu güncelledim hatta yetmedi Ekran kartı vbios'unu güncelledim demeniz ile aynı şey.

Hataya sebep olan bileşenler hala kontrol edilmedi.

Arızalı olduğunu düşündüğünüz cihazı sorun yaşadığınız cihazı ( bu durumda PC) öyle yada böyle yazılımsal değişiklikler yaparak test etmiş olmanız size doğru sonuç vermez.

Tekrar ediyorum. Televizyonu 4k 120hz HDR destekli Tvbox yada Xbox Series S/X gibi bir cihaz ile test etmeden bu kanıya varmış olmanız sizi çözümsüz bırakır.


Burada çözüm önerisi olan var mı diye mesaj attınız. Size yol gösteriliyor. Bunu yapmıyorsunuz. Aynı şeyi yapıp farklı sonuç almayı bekliyorsunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Katates Pızartması
K
geçen yıl
Yarbay

Hocam anlatamıyorum galiba PC’de 2 adet ekran kartı var 4k120Hz verebilen, ikisi de veremiyor. Yani input da bir değişken input sabit olsa anlarım siz inputu PC diye genelliyorsunuz fakat 2 farklı ekran kartı var. İnputu değiştiriyorum zaten tek input kullanmıyorum siz genelleyip tek input kullanıyorsunuz diyorsunuz hayır 2 adet ekran kartı var 2 farklı hdmi 2.1 portu var iki farklı markanın iki farklı driver’ı var.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
M
geçen yıl
Yarbay

Hayır ben PC kullanıyorsunuz diyorum. PC yine PC.

Edit: Önceki mesajımda atladığım bir noktayı ekleyeyim.

Bu 41 hata kodu alan bir kullanıcı, 3'lü prizini değiştirerek sorunu çözmüş. Üçlünün kablosu gereken akımı karşılayamıyormuş. Hiç aklınıza gelmez değil mi? Placebo etkisi mi diye eski 3'lüyü geri takmış ve yine PC kapanmış.

Sorun hiç ummadığınız bir yerde olabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 5 Haziran 2024; 16:51:48 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Katates Pızartması
M
geçen yıl
Yarbay

Merhabalar tekrardan daha önce yazdığım sorun ile alakalı kendi yaptığım lg ve turkcell görüşmelerimden ilk başta bir sonuç alamadım.

LG tv de sorun yok uygulamayı yapan ile iletişime geçin dediler.

Turkcell tv de uygulamamızda sorun yok tv üreticisi ile görüşün dediler.

En sonunda bugün LG müşteri hizmetlerinden 2023-2024 model Oled lerde turkcell tv+ uygulamasının olmadığını söylediler.

Aynı günde Türkcell tv müşteri hizmetlerinden uzman da son güncellemeler ile ilgili tv de uygulama çalışmadığını söyledi.

Android box bağlayarak şuan için çözüme ulaştım yeni alacak arkadaşların bilgisi olması amacıyla yazıyorum.

2023-2024 model Oled tv lerde turkcell tv+ uygulaması webos uygulama marketinde yoktur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MARCO -- 5 Haziran 2024; 18:44:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MARCO
M
geçen yıl
Yarbay

Önceki mesajımda markette bulunmadığını ben de belirtmiştim ancak 2022 model C1 televizyonumda uygulama kurulu ve sorunsuz çalışıyor. Eskiden kurmuş olanlarda çalışmaya devam edecektir. Arayüz ilk günden beri yavaş ve hiç güncelleme almadı.

Webos aplikasyon mağazasına uygulama eklemek için geçen süreç çok uzunmuş. Bir programcının blog yazısında vardı. Muhtemelen Turkcell uygulamayı ihmal etti ve mağaza şartlarını karşılayamadı.

Televizyonumun aldığı son sürüm yazılım ile kullanıyorum. LG tarafında bir sorun olsa bizdeki uygulama da çalışmazdı.

Kullanıcılar için kötü bir durum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MARCO