Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
24
Cevap
2202
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: KLİMA GAZ KAÇAĞI VE TAMİRATI (2. sayfa)
M
10 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

bende arıza için sanayiye gitmeye korkuyordum, sırf bu belirsizlik yüzünden. Ucu açık, ustanın insafına kalıyoruz. Eğer dürüst ve işinin ehli biri ise fazla bedel ödemeden sorun çözülür. kazıklanma korkumdan, çevremde tanıdık usta aradım. İş yerimden bir arkadaşın, arkadaşına gittim. gerçi o da kolaya kaçtı, direk radyatör değiştirdi. Aslında radyatör tamiri mümkün, ama her usta tamirle uğraşmıyor.
o kadar afaki rakamlar telaffuz edildiyse, durum gerçekten vahim. eğer tanıdık usta değilse, Allah korkusu yoksa her şeye hazır olun. Gereksiz parça değişimi de yapılıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Seckin_Dost
K
10 ay
Yüzbaşı

Valla bizim memlekette ustayım diyenlerin büyük bir kısmının ustalığı hikaye...

Bi arıza söylüyorsun "tamam hallederiz, ....dan yapar o arızayı" tarzı basmakalıp cümlelerle en becerebildikleri arıza ihtimalini yaratan parçalardan birini değiştirmekten öte yaptıkları bişi yok. Sistemin çalışmasına dair hiç bi teknik ne bilgi birikimi ne de dökümanı, ölçü aleti/cihazı yok ki analiz edebilsin ve arızayı giderebilsin.

Sistemler artık eskisi gibi kara düzen basit yapıda değil.Teknolojiyle birlikte ustaların da gelişmesi gerek ve arıza giderme konusunda yenilenmeye ihtiyaçları var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 18 Ağustos 2023; 11:9:23 >

M
10 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

günümüzde her şey teknolojiye dayalı. arıza tespitleri için her alanda aparatlar, sistemler var. bunları almak maliyet, kullanmayı öğrenmek ayrı bir eziyet. ustalar kara düzen deneme yanılma yöntemiyle çalışıyor. Klima gaz kaçağı içinde aparat var ama gittiğim hiç bir ustada bu alet yoktu.
deneme yanılma yöntemi bizler cebine zarar. sağlam parçaları yenilemek bize yaradan çok zarar veriyor.



S
3 hafta
Er

Merhaba, sorununuz nasıl halloldu hangi sanayideki ustaya yaptırdınız acaba?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mr.isson76
M
3 hafta
Binbaşı
Konu Sahibi

merhaba. Topkapı sanayi de Yunus Usta vardı. ona gittim, klima radyatörü değişti. orjinal pahalı olduğu için o zaman yan sanayi radyatör taktırmıştım. Radyatör değişince klima da sorun kalmamıştı. daha sonra aracı değiştirdim.
maslak sanayi de klima radyatörü tamir eden yerler varmış, benim zamanım yoktu o yüzde oraya gitmedim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Sukrann_s
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.