Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
24
Cevap
1119
Tıklama
13
Öne Çıkarma
Cevap: ANKA-3'ün çift motorlu versiyonu geliyor: Ses hızını aşacak! (2. sayfa)
J
3 hafta
Yarbay

hocam kusura bakmayın ama kursaktan sallıyorsunuz. bir şey biliyoruz ki konuşuyoruz 24 saat kalıyor havada AKINCI mesela. yere kur bataryayı adam gelsin bombalasın geçsin bu mu korkutucu yoksa havada gezinen mi? ses hızında devriye mi atılır siz askerlik de mi yapmadınız? AESA radar da radardır F35'i çok büyütmüşsünüz gözünüzde.

APG-81 radarı, hızlı ışın çevikliği için elektronik tarama kullanır ve pasif ve aktif havadan havaya kipleri, vuruş kiplerini ve sentetik açıklıklı radar (SAR, synthetic aperture radar) özelliğini içerir ve 150 km'yi (80 nmi) aşan aralıklarda çoklu hedef izleme özelliğine sahiptir.

https://www.savunmasanayist.com/f-35-lightning-ii-icin-500uncu-aesa-radar-teslim-edildi/

bizim ihalarda şaşırtarak giden roketler 140km diyorum o da 150 imiş de 140'a sabitlemişler. mesela bazı araçlar 165 beygirdir ama 140'a sabitlerler değişik ülkelerdeki mevzuatların farklı olması yüzünden. iki üç AKINCI kaldır F35'ü sürüsüyle kovalar. yazılım sorunları sebebiyle düz uçamayan uçaklar bunlar bırak toplu saldırsın BOMBARDIMAN uçağı.. yani bu tip konulara yazmayın artık isterseniz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gun
G
3 hafta
General

Sallamıyorum o motorun tüketimi normal motorun iki katı. Keza o motorla bile AESA ne kadar verimli çalışır yer radarlarına göre belli olmaz.

Zaten radar verileri birleştirilip kullanılıyor yer radarlarının birleştirilmesi ile hedef tespiti ve takibi çok daha kolay olur.

F-35’i görünceye kadar akıncılar çoktan vurulurlar. Birisi görünmez birisi görünür.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Jake Lockley
J
3 hafta
Yarbay

  • 40,000 Feet Uçuş İrtifası
  • 24 Saat Havada Kalış Süresi

Faydalı Yük - Mühimmatlar Lazer Güdümlü Akıllı Mühimmatlar, Füzeler & Uzun M

  • Haberleşme Menzili
  • LOS & BLOS
  • Faydalı Yük Kapasitesi
  • 1.500 kg
  • Faydalı Yük - ISR
  • Simultane EO/IR/LD, Çok Amaçlı AESA Radar & SIGINT


BAYKAR Teknoloji | Bayraktar AKINCI (baykartech.com)

mobil radarlı AA cihazları yerdeki bataryalardan daha iyi değilse neden fırkateynlere hava savunma takmaya başladık? KAAN F35 klonu değil F22 klonu yani uçak avcısı. F35 ile ilgili bence yanlış bilgilenmişsiniz. teknolojik bu kadar cihazımız yüzerken ve havada uçarken kimse F35 kaldırıp bize doğru yönlendiremez bile. şu son aldığımız F16 Viperden bile iki tane kaldırsan yine topuklar F35. hayalet falan da değil kanatlarına metal taktılar radarlar görürse kazara vurmasınlar diye. havada hayalet diye bir şey olmaz zaten onun radar 150km ise bizimki de öyle ben bunu anlatamadım uçak avlamıyor F35 ama bizimkilere farketmiyor zibilyon çeşit mühimmat yapıldı S400 alımı sonrası gelen Know-How kapsamında. Aselsan Baykar bir çok firma ben takip bile edemiyorum kaç tane oldu diye? F22 olsa avrupada tamam derdim de ABD ihraç etmiyor o modeli. ermenistan'da ve ukrayna'da TB2'ler bile yer AA'ları vurdu bu kaderidir yer hava savunmanın. madem öyle suriye'de Anka-S için neden ta ürdün'den F16 kaldırdılar düşürmek için? bir hafta sonra da havadan havaya roket yaptık taktık hadi bir daha gelin dedik? reis maytap geçiyor ABD ile.




Bu mesajda bahsedilenler: @gun
İ
3 hafta
Teğmen

Evet uçan kanat gibi karmaşık bir tasarımı, pervaneli uçuralım.
TB2 zaten ucuz ve dediğin işi görüyor. hayalet uçağı hayalet olmaktan çıkarıp pervane takmanın bir karşılığı yok.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @CleanCoders
C
3 hafta
Yarbay

dediğin doğru olabilir ben uzman değilim, ama maliyet etkin bir silah olmayı başarırsa Afrika pazarında rakipsiz olur. TB2 iş görüyorsa neden Akıncı yapıldı. olmaz diye itiraz etmişsin ama sebeplerini söylememişsin. pervane takınca görünürlüğü çok mu artar? bununla ilgili bir çalışma yapılmış mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @iskelet123
İ
2 hafta
Teğmen

Konuyu uzun uzun yazmak istemedim fakat haklısın yazayım, İha'ları platformlar halinde düşünebilirsiniz veya bir platform içinde değilse ve bir açık varsa bunu ilk yapan firmaya göre platform oluşur.(Örn Baykar TB3 Kısa pistli gemilerden kalkan katlanır kanatlı İha'lar). Bu platformlar taşıyabildiği yük, kanat tipi, motor tipi, görev ve tasarımlarına göre sınıflarına ayrılır. TB2 bulunduğu ağırlık ve sınıfta pratik maliyet etkin bir çözümdür kendi platformunda dünya çapında rakiplerini geçmiş ve muharebelerde ispatlamış durumdadır. Akıncı daha ağır bir sınıftadır, taşıyabildiği yük arttığı için mühimmatları ve sensörleri değişmektedir. Akıncının kendi platformunda daha dişli rakipleri var bu konuda pazar daha karışık, fakat günden güne kendini ispatlamaya devam etmektedir.

Uçan Kanat farklı bir platformdur amacı maliyet etkin olmak değildir (maliyet ne kadar düşerse o kadar iyi fakat amacı bu değildir). Afrika pazarında ki pek çok ülke için işletme ve uçurma maliyetleri yüksektir. jet motorlu olarak tasarlanmıştır. Ağır mühimmatlar taşıyabilir ve ses hızını aşabilir ve tasarım olarakta Stealth özellikte bir uçaktır. Pervaneli piston motorlu bir uçak haline çevirdiğinizde mevcut tasarım Stealth özelliğini kaybeder uçan kanadı pervane ile uçurmak bu sebeple herhangi bir amaca hizmet etmez var olan özelliklerini kaybetmiş olur ve bu şekilde uçurmak aerodinamik olarak çok çok daha zordur, zaten kanatlı çok daha ucuz platformlar var.




Bu mesajda bahsedilenler: @CleanCoders
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.