Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
553
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Samsung, en büyük gelir kaynaklarından biri olan Qualcomm'u kaybetti
M
3 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Samsung, en büyük gelir kaynaklarından biri olan Qualcomm'u kaybetti
Samsung, 3nm üretim sürecine geçişte istediği performansı ve verimliliği elde edemedi. Şirket şimdilerde hızlı bir şekilde bu yılın ikinci yarısında performans ve verimlilik alanlarında geliştirmeler içeren ikinci nesil 3nm GAA sürecine geçmeyi hedefliyor. Tüm bunlar yaşanırken Samsung, en büyük gelir kaynaklarından biri olan Qualcomm'u da kaybediyor.



Samsung, Qualcomm'u kaybetti



Qualcomm, Samsung'un en büyük beş gelir kaynağından biri olarak kabul ediliyordu. Ancak görünüşe göre Qualcomm, artık Samsung’un büyük müşterilerinden birisi değil ve artık siparişlerinin çoğunu TSMC’ye veriyor. TSMC, Samsung’un yarı iletken üretimi alanındaki en büyük rakibi. Samsung ise ikinci nesil 3nm GAA ile Qualcomm'u yeniden kendisine çekebilir. Ancak bunu zaman gösterecek.



Ayrıca Bkz.Çinli SMIC, dünyanın en büyük üçüncü yarı iletken üreticisi oldu



Samsung tarafından 16 Mayıs'ta yayınlanan rapora göre Samsung’un en büyük gelir kaynağı ise ironik bir şekilde Apple. İlk beşin geri kalanında ise Deutsche Telekom, Hong Kong Techtronics, Supreme Electronics ve Verizon yer alıyor. Bu beş şirket, Samsung’un toplam gelirinin yüzde 13’ünü oluşturuyor. Qualcomm'un adı ise 2021’den bu yana ilk kez listede yer almadı. Aslında bu büyük bir sürpriz değil zira TSMC, 3nm ve 4nm’de yüksek verimliliğe ve güvenilirliğe sahip.



Samsung, ikinci nesil 3nm sürecine hazırlanırken bir yandan da 2nm GAA teknolojisi üzerinde çalışıyor. Şimdilik Samsung’un bu süreçte nerede olduğu ve ne gibi kazanımlar getireceği belirsiz. Ancak hatırlarsanız Apple’ın geçtiğimiz günlerde TSMC’yi 2nm’de öncelik almak için ziyaret ettiği bildirilmişti. Eğer Apple, yeniden TSMC’nin yeni sürecinde ayrıcalık elde ederse Qualcomm, uygun olması halinde Samsung’a dönebilir.




Kaynak:https://wccftech.com/samsung-loses-qualcomm-as-top-5-revenue-sources/

 Haberi Portalda Gör

Bir firma 10 yılda hiç mi kendini düzeltmez, bu kadar beceriksiz olur? Samsung oturup kalkıp ABD'ye dua etsin. ABD ambargoları olmasa Çinli firmalar Samsung'u tarihin teknoloji ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı khaos - 3 hafta +10
Samsung Qualcomm için ne zaman işlemci üretse hep facia oldu. Sd820, sd888 gibi. Son yıllarda s8gen1i yine Samsung bastı fakat sonuç aynı. Verimlilik olarak sınıfta kalıyorlar. Tsmc ile...
Yoruma Git
Yorumun Devamı T Square - 3 hafta +4
K
3 hafta
Yarbay

Bir firma 10 yılda hiç mi kendini düzeltmez, bu kadar beceriksiz olur? Samsung oturup kalkıp ABD'ye dua etsin. ABD ambargoları olmasa Çinli firmalar Samsung'u tarihin teknoloji çöplüğüne çoktan gömmüştü.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

B
3 hafta
Yarbay

Tsmc ile basım yapılan anakartlar daha az ısınır daha seri olur ve kronik arızalar cıkarmaz.malesef samsung bu lonuda tsmc firmasının gerisinde kaldı.Muhtemel dir ki qualcommda artık samsunga anakart işlemci basımı yapmasını istemiyordur.




M
3 hafta
Yarbay

Samsung'un işi zor, şimdiye kadar görülen şu revaçta olan üretim node'larında verimsizler bunu da değiştiremiyorlar, şuan müşteri kapmak için 3nm'de TSMC ile denk değiller müşteriler de iş vermiyor, 4nm 5nm ve üstü üretim node'larında yeterince tecrübeliler iş alıyorlar ama kimin umurunda kaynak müşteri TCMS'ye gidiyor.

INTEL bile TSMC'ye iş verdi daha ne diyelim, bu durum 2021'den beri böylemiş yeni üretim metoduyla durumu değiştirmeye çalışacaklar yoksa yola devam :))




T
3 hafta
Binbaşı

Samsung Qualcomm için ne zaman işlemci üretse hep facia oldu. Sd820, sd888 gibi. Son yıllarda s8gen1i yine Samsung bastı fakat sonuç aynı. Verimlilik olarak sınıfta kalıyorlar. Tsmc ile aradaki makas farkı biraz daha az olsa belki müşteri kaybetmezdi. Bunun dışında Applede bazı modellerde işlemcileri Samsung'a yaptırdı fakat onlarda termal ısınma, hızlı güç tüketimi gibi sorunlar yaşanmıştı.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.