Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
269
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Apple Let Loose Türkçe Değerlendirme / iPad'lerde ne değişti?
B
geçen ay
Yarbay
Konu Sahibi

Bu videoda Apple Let Loose etkinliğiyle tanıtılan yeni iPad Air ve iPad Pro'lardaki donanımsal ve yazılımsal geliştirmeleri Türkçe olarak aktarıyor, değerlendirmelerimizi aktarıyoruz.              



 Haberi Portalda Gör

J
geçen ay
Yarbay

Çöp anca yüzde 15 geliştirdikleri bir işlemciyi genel performansa yüzde 50 etki ediyor diye saçmalamışlar geri kalanda hiç bir yenilik yok. Teknoloji 1.6 nm ye geçene kadar durdu anca orda bir sıçrama olur.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
geçen ay
Çavuş

Benchmark sonuçlarını görmeden çöp olduğunu iddia etmek hiç doğru gelmiyor.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @javaprof
H
geçen ay
Yüzbaşı

Benchmark sonucları gercek hayattaki kullanımı tam anlamıyla yansıtmaz




Bu mesajda bahsedilenler: @SB16
S
3 hafta
Çavuş

%90 doğrulukta bir fikir verir ki verdiği fikir gayet yeterli bir doğruluk payıdır. İstisna olan durumları kullanacaksanız yapacağınız işe yönelik bir işlemciyi tercih etmeniz çok daha doğru olacaktır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
3 hafta
Yüzbaşı

Yüzde 90'ı nereden cıkarttın? Neden yüzde 90?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Mayıs 2024; 11:6:3 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SB16
S
3 hafta
Çavuş

İhtiyaçlarımızın %90'ı için doğru bir puandır demek istedim. Örneğin seçtiğimiz benchmark tipi Passmark sitesinin puanı olsun, bir işlemciye 6000 passmark puanı verdiğini düşünelim. Bu işlemci ile İnternet'te akıcı bir şekilde gezebiliriz, office yazılımlarını akıcı bir şekilde kullanabiliriz, hatta belli düzeyde yazılım da geliştirebiliriz. Bu işlemci ile daha çok işlemci gücü isteyen işler yapamayız, virtualization yapmak çok iyi sonuçlar vermeyecektir örneğin, en azından günümüz işletim sistemlerini virtualization üzerinden kullanamayız bu işlemci ile, akıcı olmaz yani. Peki %10'luk kısım nedir? Belki bu işlemci belli yönleriyle güçlüdür, belki Pi hesaplama testi yapasak Pi sayısı hesaplamalarında en yüksek puanları alacaktır, belki yapay zeka işlemlerine yönelik bir işlemcidir, yapay zeka işlemlerinde en yüksek puanları alacaktır. İşte, "ihtiyaçlarımızın %90'ı" deerken bunu kastediyordum. Hesap sonucu değil, gündelik dil ile %90 diyorum bu arada.




Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.