Arama butonu
Size göre köpekler niye sokakta olmamalı?
 Sonuçları gör
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
33
Cevap
668
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Size göre köpekler niye sokakta olmamalı? (2. sayfa)
H
4 hafta
Binbaşı

N
4 hafta
Binbaşı

Köpekler yuzunden karsi kaldirima gecmek zorunda kaliyorum hayvan havlarken nasil umursamaz sekilde yurucem ya saldirirsa?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Cem
B
4 hafta
Binbaşı

Kendi açımdan ele alayim, en onemliden en önemsize siralayayim:

+ Benim icin bir numarali tehdit unsuru sokak kopekleridir. Saldırmaya cesaret edemiyorlar ama havlayip rahatsiz ediyorlar. Sürekli uyanik tetikte gezmek istemiyorum. Ki yakinlarim icin de tehdit unsuru.
+ Arac kullanirken ya önüme atliyorlar ya da bir yayanin onume atlamasina sebep oluyorlar. Kac kere ani fren yapmisligim vardir.
+ Düşündüğün zaman ekosisteme hicbir faydalari yok. Varsa biri beni aydinlatsin. Oraya buraya çişini yapmasi, kakasini yapmasi, sabaha kadar havlamasi vs vs. Bazen mala da zarar vermeleri (arabalar vs)
+ Saldirgan tipleri gectik. Bazilarinin da gereksiz sırnaşık olabilmeleri. Gelip sürtünür, yalar, kiyafetini dişler. Gitten de anlamiyor. Takim elbise giydin bir is gorusmesine gidecen, boyle bir kopek denk gelse al basina belayi. Kac bin liralik takim elbiseyi disledigini falan düşün bir de.
+ Artik surekli ekmek elden su gölden yasayip gittikleri icin bir garip hal almislar. Trafigin ortasina gidip yatiyorlar. Bunu bircok hayvan yapmaz. Yolun ortasina kertenkele koy. Arabalari görünce uzar hemen. Kose kapmaca oynuyoruz. Zifiri karanlikta, sokak aydinlatmasi olmayan sokaklarin tam basina yatip seriliyorlar mesela. Saga donecen araba sagi aydinlatmiyor. Sonucta araba donmeye basladiktan sonra yavas yavas isik o sokaga dusmeye basliyor.
+ Ulkemizin imajini kotu etkiliyor olmasi. Ben bir turist olsam ve sokaklarda son sürat havlayarak koşan kopekleri görsem aaa ülkeye bak derim.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

B
4 hafta
Yarbay

yorgunum üşendim ama herhangi bir köpek saldırısı videosunu izlemen yeterli gibi ''medeni şekilde'' anlamak için galiba



U
4 hafta
Binbaşı

Mahallemde 00 dan sonra terör estiriyorlar. Arabaya binip bir yere bile gidecek olsan, sürü şeklinde sarıyorlar. Hâlâ kurt genleri var. Tehlike arz ediyorlar. Hele ki pitbull sahiplide olsa yasaklanmalı, nerede bakılmak istenirse istensin yasaklanmalı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 hafta
Yarbay

Türkiye'de kendini güvende hissetmemenin nedeni köpekler??*?

Lan daha bir kaç gün önce bana dik baktı diye adam bıçaklandı bu ülkede




Bu mesajda bahsedilenler: @Naruto45
C
4 hafta
Yarbay

Bana göre sokakta kedi köpek yerine TAVUK olmalı , hem yumurtasından yararlanırız hem de sinek böcek yılan sorunu çözülür ayrıca gıda israfını önleyebiliriz ne versen yer.Böylelikle protein açığını kapatırız malum et pahalı.

Sokakta insana zarar verecek hayvan OLAMAZ.Sosyal medyadan hayvan sevilmez , o zırlayan hayvanseverler evine alıp birini bakmaz.Hayvan sevmek öyle kolay bişiy değil.Uzaktan hayvan sevmek isteyen hayvanat bahçesine gidebilir.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 hafta
Yüzbaşı

Şehirlerin sokakları caddeleri köpeklerin doğal yaşam alanları değildir. Bu alanlarda köpeklerin sürüler haline gelmesindeki etken onların belirli kesimler tarafından alabildiğince beslenmesi. Haliyle mamanın eksik olmadığı yerlerde sürü haline geldiklerinde de saldırgan tavır sergileyerek insanlar için tehdit oluşturuyorlar. Nedense bu duruma tepki gösterenlere ise azınlık bir kesim var ki çirkefleşerek daha gür sesle bastırmayı başarıyorlar. Bu durumun arkasında çok büyük rantın döndüğü mama endüstrisinin olduğuna eminim ama ispatlayamam. Çalıştığım osb de de köpekler sürüler halinde özellikle geceleri münferit yürüyenlere saldırıp ısırma vakaları olduğunu biliyorum. Büyükşehir barınağı aradım oraya biz bamıyoruz ...ilçesine bağlı, ilçe zabıtayı aradım, ilçemizde barınak yok osb nin park bahçeleri ilgileniyor dediler, osb park bahçeleri aradım, arkadaşın dediği ben ziraat mühendisiyim burada veteriner olmadığından yakalama ekibimiz yok. Çok fazla şikayet var zaten ama önceden kapan kurarak yakalayıp barınağa götürüyorduk bizi şikayet etmişler soruşturma yedik dedi... Köpekler insanlara saldırıyor bu insanları koruyan yok ama köpekler toplansın diyenlere pirana gibi saldıran bir kesim var maalesef



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 hafta
Er

Sadece çocuklar da değil yaşlı insanlar köpek korkusu olan insanlar var toplumda ve köpekler üzerlerine oyun amaçlı dahi gelse korkuyorlar. Korku halinde ki insanların başına her şey gelebilir. Denetim desen oda tam çözüm değil sayıları azaltılmalı ne kadar canlı olsalarda.



V
4 hafta
Yarbay

Sanat camiasından ve ünlülerden empati yapmalarını beklemeyin. Onlar korunaklı sitelerinden veya rezidanslarından arabalarıyla çıkıp işlerini görüp arabalarıyla sitelerine dönen insanlar. Arabasız sıçmaya gitmezler. Mahalle hayatının zorlukları hakkında en ufak fikirleri yoktur. Gençliğinde mahalle hayatı yaşamış olanda sokak köpeği sayısını 90 lı yıllardaki gibi her mahallede 1 tane 2 tane var zannediyor. Hele ki, gece vardiyasından evine dönen veya işine giden işçinin her gün köpeklerle yüzleşmek zorunda kalmasından hiç anlamazlar.

Hükümet bu konuda sanat camiasını ve ünlüleri asla ve asla dikkate almamalı. Onlar bu konuda empati yapamazlar, yapamazlar, yapamazlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 hafta
Binbaşı

tok aç halinden anlamaz ünlüler fasa fiso sertap eurosionda gazze için tek laf ettimi. biri çıkar köpeğini ne kadar özlediği anlatır onları dünyası pespempe.



A
4 hafta
Binbaşı

Sokak kopegi adi ustunde bunlar tavsan degil sincap degil.Doga hayvani degil sokakta kopek olmaz kedi de olmaz.Kopeklerden korkan insanlar onlardan kacacam diye arabalarin altinda eziliyor.Kedilerde etrafta ne kadar kus ne kadar doga hayvani populasyonu varsa anasini belliyor.Sokakta parkta bir tane sincap gorebilen var mi son yillarda?
Her iki hayvanda insanlar tarafindan evcillesmis hayvanlar.Hepsi sokakta zararli.Her iki hayvanida beslemis onlarla buyumus biri olarak soyluyorum bu kadar basit.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
4 hafta
Yarbay

Bu hayvanların insanlara saldırmasının yanısıra dışkılarından geçecek hastalık, sağlıksız ve hasta yaşamaları, veterinerlik masrafları

yerlere atılan mama, karkas gibi gıda unsurlarının pislik ve hijyen sorunu yaratması.

Bazı yerlerde köpek hayati tehliye yaratmazken bazı yerlerde cidden insan yiyorlar, olacak iş değil.


Bir gün Riva'da kır düğününe giderken öğümce'de barınağın oralara yolum düştü 100 tane köpeğin konumuna motosikletle

gittik yanlışlıkla, hepsi birden havlamaya başlayınca yol değiştirdik neydi o öyle kabus gibi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 24 Mayıs 2024; 14:15:41 >

T
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Problem daha önce çözülmüş. Tekrar çözülür. Asıl sorun, bu problem içerisinde yeniden yaşamaya evet diyenlerin olması.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 24 Mayıs 2024; 13:51:25 >

F
4 hafta
Teğmen

Pandemi zamanı işten dönerken yaklaşık 10-11 tane it tarafından etrafım çevrildi. Belediyenin yaptığı kaldırım çalışmasında yollara bıraktıkları kaldırım taşını bir kaç tanesinin kafasına atmasaydım beni parçalayacaklardı. Ya bir çocuk olsaydı? Ya panik yapan biri olsaydı. Sokak itleri artık devletin bir an önce el atması gereken pandemi boyutuna ulaşmıştır. Grup halinde gezen sokak köpekleri yüzünden dışarda bir koşu yapamaz, markete gidemez, çocukları sokakta oynatamaz, parka götüremez olduk. Lüks villarında oturup, bir yerden bir yere yürüyerek gitme sorunu olmayan pıtırcık sevgi kelebeği sahte hayvan severler anca gidip başka insanların yaşadığı muhitlere mama, yem bırakmayı bilirler. Çok seven alsın evine baksın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthtsdmr -- 24 Mayıs 2024; 23:32:45 >

J
4 hafta
Yüzbaşı

Benim sebebim akşam vakti evime giderken geçmekte olduğum üniversite kampüsünde 5-6 tane kadarı saldırdığı için ıssız bir yerde olduğu içinde kendimi savunmak zorunda kaldım laptop çantasıyla alanlarından çıkana kadar tekme çanta sallaya sallaya geri püskürttüm alandan çıkınca alanlarına geri döndüler. Ondan sonra hepsi gebersin dedim.



T
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Geçmiş olsun. Isırılırsanız kuduz riskine karşı aşı yaptırmanız gerek.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.