Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
130
Tıklama
0
Öne Çıkarma
8 Silindir, 2000 CCM: GWM Souo
T
geçen ay
Yarbay
Konu Sahibi

Honda Gold Wing'e rakip geliyor.

Çinli Great Wall Motor (GWM) daha önce tasarımını paylaştığı Grand Tourer sınıfı motosikleti nihayet görücüye çıkarıyor. Yeni motosiklet Honda Goldwing'den esinlenerek flat-8 (karşılıklı yatık 2 x 4 silindir) bir motor ile donatılmış. Motorun bazı bilgilerini GWM daha önce kamuoyu ile paylaşmıştı. Motor karşılıklı yatık duran 2 adet 4 silindirli banktan oluşuyor. Toplam 8 silindir ve 2000 cc motor hacmi ile silindir başına 250 cc hacim sunan motora ait güç ve diğer teknik veriler henüz açıklanmadı ama 140-160 HP bandında bir güç çıktısı bekleniyor.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

Motosiklet açık bir şekilde Honda Gold Wing'in alıcılarını hedefliyor. Benzerlikler motorla sınırlı değil; kokpitten çantalara kadar bir çok detay Gold Wing'den, doğrudan çalınmış demeyelim de, aşırı esinlenmiş görünüyor, Aşağıdaki resimlere bakınca sizlerin de hak vereceğini umuyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Çinlilerin ulaştığı bu teknolojik olgunluğu gördükten sonra daha özgün tasarımlar yerine Japon rakiplerinin modellerini kopyalamaları üzücü. Oysa teknolojileri sınıf atlamış durumda.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



Flat-8 Motorcycle Engine, GWM of China








< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 20 Mayıs 2024; 1:12:15 >

J
4 hafta
Yarbay

Yine muhteşem .. ancak arabada Chery ile yaptığım hatayı motorda yapmam maalesef. Servis ve satış sonrası çok sakat maalesef müşteri yalnız kalıveriyor çaresizce. Ancak harika gorunuyor.



K
4 hafta
Yarbay

Piyasadaki bazı modeller var ki bunların rakibi pek yok.
- africa twin
- gold wing
- gs
- multistrada
Bunlar kültleşmiş modeller. Benzeri çıkar ama bir atçı gider at alır. Benzerini almayı düşünmez bile. Keza goldwing de öyle.
Gelelim modele.
- genel olarak güzel bir tasarımı var, retro çizgilerle modernizmi birleştirmiş.
- motor çok büyük geldi bana. Goldwing 6 silindir 1.85 motorla 126 beygir teklif ediyor. yine 6 silindir 1800 cc tutulabilirdi motor diye düşünüyorum.
- elektronik ve güvenlik paketleri hakkında bilgimiz yok ama eğer donanımlıysa iyi satış yapabilir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.