Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
89
Tıklama
0
Öne Çıkarma
elektrik acil yardım
D
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba, sanayi elektriği kullanılan hobi bahçesinde, bahçemizden geçen ana hattan devam eden inşaatlarda kullanmak üzere bir priz çekmişlerdi.(Ekte fotoyu koydum.)
< Resime gitmek için tıklayın >
İnşaatlar bitti ama çektikleri priz açıkta kaldı. Tehlike arz etmemesi adına müteaahhite bu prizin bir çaresine bakın dedik. Çözüm olarak prizi kesip ana hattı tekrar elektrik bandıyla bağlayıp, sulama sistemizin geçtiği yere maksimum 15 cm derinliğe üzerine de poşet sarmak suretiyle gömdüler. Bu kablo 380 w ve otomatik sulama sisteminin tam üstüne gömüldü. Bu çözüm bize güvenli gelmedi, ne tavsiye edersiniz?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 21 Mayıs 2024; 10:35:24 >


B
2 hafta
Yarbay

Yapılabilecek en tehlikeli ve sacma yontemi yapmislar. En kisa surede o kablo hangi panoya bagliysa ordan baglantiyi kesmek olur. Elektrik tellerinin en son degmesi gereken yer topraktir



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Y
2 hafta
Er

yanıtınız için teşekkür ederim ancak ana hat olduğu için panodan kesemediklerini söyledirler. Kendi elektrikçimizi götürdük o da kabloyu elektrik bandıyla sarıp üzerlerini su geçirmez eriyen bantlarla çevirdi. Kabloyu da toprağın altından çıkararak t şeklinde pimaş borusuna sakladı. Bu şekilde sorun yaşamayacağımızı söyledi ama hala kesin çözüm olduğuna ikna olmadık.



L
2 hafta
Binbaşı

"Bir hafta sonra yetkililere şikayet etçem, dikkat ölüm riski" derim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
2 hafta
Yarbay

durumu dağıtım şirketine ve zabıtaya bildirin.




Bu mesajda bahsedilenler: @limbesh
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.