Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
618
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Amazon.com.tr Rezilliği Hakkında
A
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba Arkadaşlar,


Konunun üst sıralarda kalması için yardımınızı rica ederim.


Amazon.com.tr'den 15 mayıs tarihinde 2 adet ayakkabı aldım, bu arada kocaeli gebze'de otuyorum amazon.com.tr'nin merkezi deposu'da hemen burada aldığım ürünlerin çoğuda bu depodan geliyor. vermiş olduğum siparişler ortalama min 1 maks 2 günde geliyor 3 veya 4 günde gelen amazon siparişim şu ana kadar hiç olmadı ne APG ile ne kolay gelsin ile ne de MNG ile bu bilgiyi de paylaşmak istedim.


her neyse 15 mayıs tarihinde aldığım bu ürünler ile ilgili aynı gün akşamı 2 siparişiminde kargoya verildiği bilgisi geldi kardeşime aldığım ayakkabı 16'sında gelirken kendime aldığım UA Assert ayakkabı halen gelmedi neyse kargo kaynaklıdır diye çok fazla üzerinde durmadım o gün ama cuma günü oldu gelen giden yok kargo hareketlerinde hiçbir hareket yok bir anormallik var hemen kolay gelsin kargo firması ile görüştüm onlar amazon bize teslim etmemiş takip kodu oluşturulmuş ama bize gelen kargo yok diyor, amazondan 4 farklı müşteri hizmetleri temsilcisi ile yazıştım görüştüm ilk görüştüğüm sorunun amazondan kaynaklandığını söylüyor depoya hemen bildiriyorum dedi, ikinci bağlandığım kolay gelsin ile görüştünüz mü diyor diğer görüştüklerim hiç üzerinde durmadı bile kayıt açıldı süreç inceleniyor aciliyet iletiyoruz diyor kargo şu an nerede kimse bilmiyor.


talep açıldı deyip geçiştiriyorlar bunu diyeceğimi hiç düşünmezdim ama hepsiburada ve trendyolla son 5 yıl'da gram sorun yaşamazken hemen dibimde merkezi deposu bulunan amazon tr ekibi ile yaşadığım bu sıkıntı gerçekten tuhaf


güzel kampanyalar yapıyorlar amenna ama yaşattığı müşteri memnuniyetsizliği yetti 'de arttı daha önce de DOA raporu olan bir kablosuz kulaklığın para iadesi konusunda 1.5 ay beklettiler konuyu thh'ye taşıdım


bu sipariş de büyük ihtimalle iptale gidecek gibi ama etmeyeceğim bakalım ne olacak




< Resime gitmek için tıklayın >




< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



S
2 hafta
Yüzbaşı

hocam günde milyon sipariş çıkılıyor bazen aksilik her yerde oluyor. benim 2023ten siparişim (yurtdışı) hala transferde gözüküyor mesela iade yaptım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SailorTurkey -- 19 Mayıs 2024; 23:25:31 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

R
2 hafta
Çavuş

Ben de vitamin ilaçları almıştım yurt içi amazon satıcısından. 15 gün civarı kargolanmadı . Daha sonra kargolandı. Ve kargo elime geçmeden kargo geri iadesi yapıldı. İade sebebi bana söylemediler. Ve ürünler satışta görünüyordu bana tekrar göndermediler. Tekrar alamadım çünkü fiyatlar çok artmıştı. Prime üyeliğimi kapattım. Genelde Hepsiburada ile alışveriş yapıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rota21 -- 19 Mayıs 2024; 23:50:59 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
2 hafta
Er

Bende 26 Şubat'ta 6 adet tişört sipariş verdim, bı kaç gün sonra sipariş bilgilerinde kargoya verildi yazdı ama hiçbir takip numarası yok, bi kaç gün sonra siparişiniz gecikebilir ibaresi yazdı. Müşteri hizmetleri ne ulaştım ve depoya ileteceklerini soylediler 4-5 gün sonra tekrar mh ye ulaştım yine depoya ileteceklerini söylediler bu şekilde 1 aydan fazla oyalandım, ve para iadesi yapabileceklerini belirttiler bende ürünleri kampanyalı fiyattan aldığımı iade istemediğimi, ürünleri istediğimi söyledim, beni Amazon üst birimine yönlendirdiklerini felan söylediler; hatta bana bir mail gönderdiler bu maili doldurmamı (sipariş no, ürünlerin adları, kargo kodu, falan filan) dedim bu bilgilerin hepsi sizde var neden benden talep ediyorsunuz?? Neyse maili de doldurdum gönderdim , ama bu süreçte defalarca hem mesaj sohbet yolu hemde telefon arama yoluyla müşteri hizmetleri ile görüşmeler yaptım. En son mayısın İlk haftasında benim rızam olmamasına rağmen ürünlerin ücretini iade ettiler.
Şimdi tekrar ulaşmaya çalışıyorum; sohbet yolu ile denemeler yaptım hep bu uyarı veriyor;



"Amazon ile iletişime geçtiğiniz için teşekkürler. Bazı teknik zorluklarla karşı karşıyayız ve sizi mevcut bir temsilciye bağlayamıyoruz. Hızlı ve kolay kendine yardım çözümleri için lütfen Amazon uygulamasındaki veya web sitesindeki Yardım konularını ziyaret edin. Yaşanan aksaklıktan dolayı özür dileriz."



Telefon araması talep ediyorum oradan da hata mesajı verip arama kapanıyor.

Muhtemelen beni engellediler.

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Aerosol 34
B
2 hafta
Teğmen

Tüketici Mahkeme Heyetine gidersen de aklında olsun amazon haksız bulunsa dahi karara itiraz edip Tüketici Mahkemesi ile hakkında dava açabiliyor.
5 Haziran'da mahkemem var, Davalı: Tüketici (ben), Davacı Amazon, vekili Ersan Şen, bakalım sonuç ne olacak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belanir -- 20 Mayıs 2024; 3:32:27 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 hafta
Yarbay

Hocam, son teslim zamanını geçtiğinde iade yaparlar. Memleket mesele değil o kadar.



C
2 hafta
Yüzbaşı

benzer bir durumu ben de yaşadım. Prime ile yollarımızı ayırdık hepsiburadadan yola devam ediyoruz amazonun çok büyük bi anlamı kalmadı benim için artık. kargo eskisi gibi iyi değil müşteri memnuniyeti gibi konularda da diğer alternatiflerinin gerisinde. bir süredir memnun değilim ancak ucuz diye kapatmıyordum, artık ucuz da değil.



G
2 hafta
Yüzbaşı

Yahuu olur böyle sorunlar günde belki 100 binlerce kargo dağıtıyorlar arada sorun olur yani.

Ne çok problem yapmışsın anlamadım yani. İptal edip para iadesi talep edebilirsin



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
2 hafta
Yarbay

1 aydır para iadesi gelecek. Amazon mahkemeye verince şimdi onlar mı haklı oluyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Belanir
A
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

para iadesi ne diye talep edeceğim o dönem fırsat vardı uyguna aldım şimdi daha pahalıya satılıyor.

burada sıkıntı amazon'un hiçbir şey yapmaması şu 4 gündür bağlandığım her mt süreci inceliyor az önce yine bağlandım yine inceleyip dönüş yapacağız diyor. 3 iş günü demişlerdi o da az önce doldu

sorun illaki olur ama bunun çözümü de vardır ve bu çözüm süreci bu kadar uzun sürmez kargo kayıptır o siparişi iptal edip o süreç için inceleme başlatırsın aynı zamanda müşteri memnuniyetsizliği olmaması için yeni ürün gönderirsin amazon'un hatasını ben niye çekmek zorundayım. tekrar anlatıyorum kargo ortada yok kolay gelsin bende değil amazon bana vermemiş diyor amazon bir şey demiyor inceliyoruz diyor aynı gün aldığım diğer ayakkabı sorunsuz 1 gün sonra ulaşıyor kendime aldığım ayakkabım 5 gündür ortada yok sizce bu nedir burada bir problem var değil mi




Bu mesajda bahsedilenler: @Get Back
H
2 hafta
Binbaşı

Tüketici hakem heyeti kararları itiraz edilebilir nitelikte hocam burda bir sorun yok adamlar üst mahkemeye taşımış olayı. Tüketici mahkemesi kararı bağlayıcıdır



A
6 gün
Er

Amazon’da alışveriş deneyimim yok, ama ara sıra farklı Amerikan çevrim içi mağazalarından bir şeyler alıyorum. Seni anlıyorum, sürekli teslimat sorunları var. Türkiye’ye doğrudan teslimatın olmaması yetmezmiş gibi, bulabildiğim hizmetler de çok kötü çalışıyor. Şu ana kadar türkiye amerika kargo https://amerikapostam.com/ benim favorim oldu. Birkaç kez kıyafet, ayakkabı ve biraz da kozmetik sipariş ettim ve hepsi oldukça hızlı geldi, yolda kaybolmadı.



O
6 gün
Yarbay

Rezillik puanı 2/10

Ürünler amazon.tr tarafından mı satılıyor, aynı gün veya ertesi gün kargo mu diyor, prime kapsamında mı, yurtdışı mı?

Üzerine Trendyol ve HB sitelerinin reklamı gibi yazılması da Amazon'un tuhaflığı yanında daha tuhaf geldi kusura bakılmasın da...

Son bilmemkaç siparişimin %90'ı Amazon üzerinden, yurtdışı siparişler de oldu, 1 hafta içerisinde geldi.
Hatta geçen hafta DHL ile hızlı kargo ile 2 günde Almanya'dan sipariş geldi.

Satıcısı Amazon olmayan ürünleri de sipariş ettiğim oldu bu arada, lojistiğinin Amazon tarafından sağlandığı şeyler oldu. Talihsizlikler olabilir ancak Amazon bence ders alınması gereken nitelikte iyi gidiyor.

Henüz perakende sektöründe bu işleri böyle becerebilen bir sistem/firma yok.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.