Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 kayıtlı üye, 5 misafir, 2 mobil kullanıcı
13787
Cevap
791863
Tıklama
102
Öne Çıkarma
Cevap: NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5] (772. sayfa)
J
2 gün
Yarbay

quote:

neydi hani mart 27'de microsoft dxsr yani super resolution diye bir hede çıkaracaktı amd nvidia'yı çağırıp ben hayatta olmaz nvidia vermez DLSS3 FG'yi diye ne oldu mesela o iş?

efenim şu olmuş:

Microsoft DirectSR çıktı: DLSS, FSR ve XeSS artık tek API’de birleşiyor | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)

nvidia zaten günahını bile vermemiş de amd de vermemiş fsr2.2 destekliyormuş bu hede. oyun yapımcılarına fsr2.2'yi versen ne kolay olsa ne bunda yok ki FG. amd fsr3.1 ile toplayıp atacak galiba dlss fsr ne varsa. garibim ms biz burada neyiz yaptı ama geç kaldı. bir cacık olmaz bu işten.



B
2 gün
Yüzbaşı

Hocam bnde 3060 12gb zotac var mw2 de 79dereclere gidiyor kart kasa havalandırması iyi nasıl UNDERVOLT yapabilirim özelden dönermisiniz


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Aerospace
A
2 gün
Yarbay

Sayın hocam mesajımda yazdığım gibi, DH sitesinde belki 10 adet, youtube da ise daha fazla rehberi mevcuttur. Mesela youtube için “rtx 3060 undervolt” yazarsan bir sürü sonuç çıkar yanına mesela rehber kelimesi eklersen türkçeler gelir, istersen altyazı olarak türkçe de seçebilirsin, balık tutmayı öğrenmek basit, azcık çaba ile, kolay gelsin.




Bu mesajda bahsedilenler: @bro4ke053
C
2 gün
Yüzbaşı

Dostlar tepede sorunu belirtmiştim en çok sorunu Ghost of tushinima da yaşıyordum, bir diğer playstation port oyunu God Of War denedim nasıl tepki verecek diye, son kurduğum nvidia 537,58 driverından sonra(9 aylık), direk siyah ekran, donma reset yerine pc büyük donma yaşıyor sonra ya ben masaüstü spamladığım için yada windows oyunu kendi kapatmayı becerdiği için masaüstüne dönüyorum. Oyun hata bildirisi olarak driver çöktü veya kart ısındı diye bildiri veriyor. Ama öncenin aksine direk reset, siyah veya mavi ekran yemiyorum. Bu size bir fikir, ip ucu veriyor mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
2 gün
Yarbay
Konu Sahibi

@Cemlat

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158794470

İlgili mesajımda bahsettiğim 3'lü temp değerleri ne alemde (sorun yok demiştiniz)? Kısaca GPU-MEM-HOTSPOT...

Tekrar edersek; siz temp değerlerinden yana sorun yok diyorsunuz ama bahsettiğim SS'nin yanında kasa içi fotoğraf da paylaşırsanız fikir verici olacaktır. Akabinde ortam iklimlendirmesi ne alemde (şu zamanlarda aşırı sıcak değildir veya kasa kapalı bi' alanda tutulmuyordur sanıyorum)?

Driver ver olarak en son gelen v555.85'i de denediniz mi? GoT özelinde son 1-2 driver'dır ayrıca düzenlemeler mevcut.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Cemlat
C
dün
Yüzbaşı

GoT de bu kadar fazla hata almaya başlayan kadar hep güncel tutuyordum driverları, ondan sonra farklı yollar bakmaya başladım. Kasa gayet geniş havadar ama içinin tozlu olduğunu biliyorum.10 ayı geçmiş olması lazım en son toz alalı. Az önce bu programı kurup gene God Of War girdim şansıma güzel test etme yolu oldu direk menü de daha hiç aksatmadan hata veriyor. Ekran gene karardı ama tekrardan kendimi direk masaüstünde buldum oyun kapanmış şekilde. O olay olurken ki ölçümler bunlar idi. Yarın pc yi toplayan arkadaşın dükkanda komple bi sök temizle tak yapacağız, anlamıyorum değil ama uzmana yaptırınca kafa rahat ediyor. İlginiz için tekrar teşekkürler.
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
C
dün
Yüzbaşı

Ekran kartı boşta hocam sıcaklıklarda normal yükte olmadığı için.




Bu mesajda bahsedilenler: @Cemlat
R
dün
Yarbay
Konu Sahibi

Rica ederim.

Dediğiniz gibi ve ilgili SS'den de anlaşılacağı üzere temp değerleri açısından herhangi bir sorun görülmüyor. Kaldı ki, MAX %38 ve AVG %11 fan speed beraberinde oldukça iyi de diyebiliriz (tahmin ediyorum çeşitli SYNC teknolojileri de aktif durumdadır).

Ha siz zaten belirttiğim gibi bu durumu dile getirmiştiniz. Sadece,

quote:

Oyun hata bildirisi olarak driver çöktü veya kart ısındı diye bildiri veriyor.

alıntıdaki ifadeyi yazınca temp değerleri mevzunu tam olarak sorgulamak istedim. En azından bu mevzu şimdilik kenarda tutabilir ki zaten 7 aydır herhangi bir sorun yaşamadığınızı da ayrıca belirtmiştiniz. Çok yüksek ihtimal olmasa da high temp değerlerinden ziyade belli başlı statik elektrik ilginçlikleri de devrede olabilir, denemekten zarar gelmez.





https://forum.donanimhaber.com/ghost-of-tsushima-pc-ana-konu--157831681

Driver vb. özelindeki hatalarla alakalı olarak forumdaki ilgili ANA KONU'yu incelediniz mi, şayet henüz göz atmadıysanız sıcağı sıcağına oynayanlarla beraber oradan da fikir alabilirsiniz. Ha tabii işin içerisinde sadece GoT yok farklı oyunlar da var fakat en fazla sıkıntıyı burada yaşadığınızı dile getirmeniz itibarıyla incelenebilir.

Biz tabii şu an ağırlıklı olarak GPU kısmına odaklanmış durumdayız. En başta da belirttiğim üzere; sorun bambaşka noktalardan da kaynaklanıyor olabilir yani CPU-RAM-MOBO vb. bileşenler başta olmak üzere gerekirse tek tek tüm bileşenlerin incelenmesi gerekebilir.

Herhangi bir çözüm yoluna ulaşılamadığı takdirde sorun driver veya direkt oyun kaynaklı ise ilgili taraflardan ayrıca çözüm beklenmesi gerektiği aşikardır. Biz tabii yine tüm ihtimalleri masaya yatırıyoruz yoksa siz bir bakmışsınız kasayı temizledikten sonra sorun ortadan kayboluvermiş...





Bu mesajda bahsedilenler: @Cemlat
R
dün
Yarbay
Konu Sahibi

@Cemlat

Aslında ilk etapta yazacaktım ama şimdi ek olarak sormuş olayım; genellikle de temp değerleri bu şekilde değil mi? Veyahut ne kadar sürede alınmış temp değerleri bunlar? Menüdeyken attı vs. demişsiniz de olay sadece temp özelinde olsa yine de atmaz bu değerler beraberinde...

Yani genel manada da değerler böyleyse bu kısımla alakalı herhangi bir sorun yok zaten...



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Cemlat
C
dün
Yüzbaşı

Son güncel driverda 55 i geçmiyordu, eski driver gittim onda da 65 civarı en yüksek. Bu son programı acaba bi hotspot spike var mı görmediğim, onu görmek için kurmuştum. O resimdeki kayıtlar bir kaç dakikalık, programı 0 dan kurdum min, max kaydetmeye başladı, Gow açıp menüde ayarlar sayfasında dolanırken bahsettiğimiz hata meydana geldi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
R
dün
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Son güncel driverda 55 i geçmiyordu

GoT özelinde mi, genel olarak mı yoksa GoW oynarken mi?

GPU temp 55'lerdeyken diğer 2 kısımdaki dereceler yukarıdaki değerlerden uyarlanabilir ve sıkıntı çıkarmayacak potansiyelde oldukları söylenebilir. Zaten tekrar edeceğimiz üzere aylardır da hata almıyormuşsunuz...

En az hata aldığınız veyahut hata almadığınız oyun/oyunlar varsa onların gözlemleri de iyi olur ya da hiç bakmadıysanız STABLE diyebileceğimiz eski-yeni oturaklı oyunlarda ayrıca deneyimleyebilirsiniz. Sanıyorum oyunlar orijinaldir, o konulara hiç girmiyorum?






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 30 Mayıs 2024; 23:19:53 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Cemlat
C
dün
Yüzbaşı

Sıcaklık fanlar devreye girdiği vakit hiç bir şeyde 55 i geçmiyordu. Mesala kısa örnek vereyim oyunlarda, 120 saat persona 3 oynamışım son 10 saatinde 3 kere yaptı sadece zaten ilk başlangıcı da orda. Üstüne 50 saat tekken 8 ve 0 hata. Üstüne dota 2 sürekli hata verdi dizgün oynayamadım. Üstüne pathfinder wor 150 saat ve 0 hata. Sonra Diablo 4 100 saat ve 0 hata. Sonra 160 saat fallout 3 + new vegas sadece sonda bi hata yaptı ama o ara "special k" ile grafik ayarlarını çok kurcalıyordum modlar sapıttığı için. Şimdi ise buradayım Ghost of tushinima 25 hata filen yapmıştır, sallıyorum ama. Gow da direk menüde atıyor işte. Son iki oyun her açışta garanti bir hata minimum yani. Hata başladığından beri bu şekil gitmiş listem.

Ekleme: Fallout dan sonra komple format attım 0 lazım her şeyi, special k ve fallout modlarından kaynaklı yamalar şuan yok pc de.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemlat -- 30 Mayıs 2024; 23:36:22 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
dün
Yarbay
Konu Sahibi

Anladım ve bu detaylarla beraber herkes açısından daha da anlaşılır hal almaya başlamıştır.

Siz şimdi ilk etapta şu temizlik işini aradan çıkarın bakalım ve haliyle (hani sadece toz alma tarzında değil de) olmazsa bi' ram sök-tak vs. diğer kısımları da (statik mevzundan dolayı) kurcalamış olursunuz. Temizlik belli aralıklarla yapılması gereken bir şey malum ve sorun hallolsa da olmasa da aradan çıkmış olur.

Sonra gerekirse diğer tüm sistem özelliklerinizi de belirtirsiniz, ona göre ilerleriz veya direkt buradan ilerlersiniz.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Cemlat
C
3 sa.
Yüzbaşı

Dostlar pc yi tamirci arkadaşa götürdüm ramleri söktüğü an %90 bu yüzden dedi daha başka bir şeye bakmadan. Bağlantı noktaları kirlenmiş. Temizleyip taktı şuan 1 gün geçti hata 0, normalde bi ton hata alırdım şimdiye dek. Benim olay ilerde sorun yaşayacak diğer arkadaşlara da örnek olabilir, internetten sorun ve çözüme bakınca hep ekran kartına odaklanıyor her şey, meğer basit ram temizliği meselesiymiş. Burada ilgilenen arkadaşlara da teşekkür ederim. Artık sanmıyorum ama gene hata alırsam buraya yazarım, benim tecrübeler başka sorun yaşayacaklara referans olabilir...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
M
1 sa.
Yarbay

Sorunun ram olduğunu sana yazdım ama galiba görmediniz. Neyse sorunun düzenlediğine sevindim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Cemlat
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.