Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
6485
Cevap
265481
Tıklama
28
Öne Çıkarma
Cevap: AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (338. sayfa)
A
dün
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: cce

Arkadaşlar burası çok hareketli olduğu içün burayada yazıyorum.belki bana yardımı dokunacak biri olur

ASUS B650E-F anakart+Ryzen 7600+
G.Skill 32 GB(2x16) flare X5 6000MHz CL36 DDR5 AMD EXPO RAM (F5-6000J3636F16GX2-FX5)lerden oluşan sistemimi dün kurdum. RAM'leri 2ve4.cü slotlara taktım. BIOS'tan EXPO'yu açtım ve Pro 980 SSD'ye Windows 11 yükledim. BIOS güncel versiyonda.

Tüm bileşenler sıfır olarak alınmıştır. Ekran kartı olarak eski sistemden kalan 6800XT kartım var.

RAM'leri ASUS B650 anakart listesinde desteklendiği için satın aldım. Ciddi bir sorunum var. Destek bekliyorum.

PC'yi akşam kullandık. Bugün açmaya çalıştık. Dakikalarca bekledik açılmadı.

PC de BIOS ekranı gelmiyor.


Anakart üzerinde RAM'lerde sorun olduğunu gösteren sarı ışık yanıyor.
Şu an durumumuz şu şekilde.

BIOS pilini çıkarıp 2 dk bekliyorum PC yine açılmıyor. RAM'lerin yerini değiştiriyorum, hem soketleri hem RAM bağlantılarını temizliyorum yine açılmıyor.

Tekrar tekrar BIOS'u pilden ya da PC arkasındaki anakarttaki butondan sıfırladıktan sonra 2.slota tek RAM taktığımda bazen açılıyor. O esnada diğer RAM'i 2.slota taktığımda onda da açılıyor. O anda her iki RAM'i 2 ve 4 takıyorum. PC açılıyor fakat kapatıp açtığımızda PC yine açılmıyor. Bu durumda 2.slota, 4 slota herhangi bir RAM'i taktığımızda PC yine açılmıyor.

Taki anakartaki tüm bağlantı kablolarını söktükten, anakartı tamamen çıplak bırakıp sistemi tekrar topladıktan sonra PC açılıyor. Kapattıktan sonra yine açılmıyor.

Şu an 3 kez tüm kabloları anakarttan sökmek zorunda kaldım.

Benim sorunum nerede, sorunu nasıl çözerim?
Tam olarak tarif eder misiniz. Açılmıyor dediğimiz nedir. Cihaz çalışıyor fanlar donuyor anakartta sari ışık yanık olarak mı kalıyor. Eski sisteminizde olduguna gore bu isi ilk defa yapmiyorsunuz değil mi. Diğer ram slotlarinda da mı ayni şeyi yapıyor deneyebilirsiniz misiniz?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
dün
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Dark matter

Amd ne kadar kalleş yalancı bir firma olduğunu apaçık göstermiş oldu.Şok oldum resmen.rx 6600 gibi düşük gpu kullanmışlar lafta benzermiş diye göstermek için.O gpu ile benim antika 10700kf bile aynı sonucu alır.


https://www.youtube.com/watch?v=BoCYyg6ecLM&t=186s
Amd nin cpu gpu farketmez hiçbir slaytını zerre ciddiye almayın gülün geçin.
Şirketlerin dünyasına hoşgeldin kardeşim. Firmalar bunu genelde yapıyor ama hakarete gerek yok. Firmalar boyle şeyler yapmasa neden inceleyen insanlara ihtiyaç duyalim ki.
Tabi onları hakli görmüyorum. İnşallah boyle manipüle ettikleri icin hak ettiklerini bulurlar.
Madem bu tarz konu açıldı. Geçenlerde bir twich yayınında insanların intelin hala oyunlarda en iyisi olduğunu söylediklerini gördüm. Şaşırdım biraz ama ne yazık ki günümüzde algı herşey. Firmalarda bu algıyı oluşturmak icin ahlaksızca işlere başvurabiliyorlar.
Bence buraya boyle bir gönderi atmaktansa olayı anlatsan daha iyi olurdu. Bu videoyu usendigim icin izlememistim. Rx6600 ile hangi işlemciler test edilmiş.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
dün
Yarbay

Ortada hakaret falan yok.Olsa şerefsiz kansız diye tabirde bulunurdum.Sonuçta yine haklımıyım evet haklıyım.Sağda solda markanın fanboylarıda zaten bunların ekmeğine yağ sürüp duruyor.Amd güzel işler başardı ama bu şekilde pislik yaparak tek yaptığı kendi ismini lekelemek olur.Diğer markalarında bunun gibi pisliklerinin ortaya çıkmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.




Bu mesajda bahsedilenler: @Abdülkerim Satuk Buğra
C
23 sa.
Yarbay

Yıllardır kendi sistemlerimi kendim topladım.belli bir bilgi birikimim var
Pc yi açmak için power, butonuna bastığımda cpu fanı kasa fanları çalışıyor , anakartta sarı ışık yanıyor.biliyorsunuz am5 te sistem geç açılıyor.bende 1 saat geçse bile açılmıyor.açılmadığı için bios ekranına geçme seçeneğide gelmiyor.
Diğer detayları zaten yazdım.ilk kurulumda açıldı.pc yi kapattıktan sonra sorunlar başladı.ramlerin herhangibiri slot farketmiyor, 2 de 4 yada 2-4 iken anakart üzerindeki kabloların tamamını cpu, fan, audio,usb ,ekran kartı v.b, söktükten sonra ve bios pilini bu durumda çıkartıp bekledikten sonra sistem açılıyor, sorunsuz çalışıyor.

Sadece bios pilini çıkartmak ,beklemek yada anakart üzerindeki pc arkasına denk gelen bios reset butonuna basmak ,biosu sıfırlamıyor ve sistemi açmıyor.
Şu an pc 5,6 saattir açık ve çalışıyor.kapattığımda yine açılmayacak.ve yine tüm kabloları dökmek zorunda kalacağım
Anakart işlemci ram hangisi sorunlu anlamam mümkün değil.ramler asusun desteklediği önerdiği, anakart listesinde yeralan ramler.
Tam bir işkence.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Abdülkerim Satuk Buğra
A
23 sa.
Yüzbaşı

Şuan hangi biostasınız. Daha sorunsuz bir biosu deneyebilirsiniz. Flash bios işlemci olmadan çalışıyordu diye hatırlıyorum. Ram olmadan da başka biosa geçebilirsiniz belki. Bunu deneyebilirsiniz yakin zaman icin.
Başka bir ram deneyebiliyorsaniz deneyip sonucuna bakabilirsiniz.
Ram olarak tavsiyem hazır sorunda varken bu ramden kurtulun. Aslında birkaç kez yazmıştım. Tabiki gözden kaçmıştır. Bu 6000 cl36 ramler genelde Samsung chip oluyor. İyi overclock olmuyorlar. Uyumlulukları da çok iyi değil. Hynix a die olan anakartınız ile uyumlu bir ram daha iyi olacaktır.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @cce
C
23 sa.
Yarbay

Slm, , bios versiyonu son versiyon 2616.
Onuda sistem açılmayınca başka pc yardımızla usb ye atıp arkadaki bios butonunu kullanarak yükledim , pc açıldı.kapatınca yine aynı oldu.ş
Denemek için başka ramim yok malesef.ramleri sinerjiden 1 ay önce aldım.oğlum üniversite kapanıp gelince sistemi dün yeni kurdum.ram iadesi mümkün değil.servise gönderirim.ramleri anakart listesinde olduğu için ve özellikle düşük profile ihtiyacım olduğu için seçmiştim.hava soğutma kullanıyorum.düş0k profil şart ve pazarda o an tek bu ram vardı

Bana asus b650e-f için sorun çıkartmayacak, düşük profil ram önerebilirmisiniz





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cce -- 15 Haziran 2024; 8:28:0 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
15 sa.
Yüzbaşı

Aleyküm selam. Mesajınızı yeni gördüm. Ben bu rami kullanıyorum. Vatandan aldım. Hynix A die'dı benimki. Direk bu ram anakartınızın listesinde görünmüyor. B650 tomahawk wifi'de de görünmüyordu. Ama aynı chipset'in trident sürümü olan RAM'leri görünüyor. Galiba anakart üreticileri sadece trident sürümünü test ediyor. F5-6000J3038F16GX2 bu şekilde aratırsanız görebilirsiniz.
Yaşadığınız sorunu videoya çekin. Bunu alıp test edin. Sorun cıkmazsa durumu acıklayıp incehesap'a gönderirsiniz sorun yaşadığınız RAM'i.
Hangi ilde yaşıyordunuz. belki vatandan direk test etme imkanıda olabilir. RAM'in fiyatı webe özel diyor ama belki magazada da düşük fiyattır.
https://www.vatanbilgisayar.com/gskill-32gb-2x16gb-flare-x5-siyah-ddr5-6000mhz-cl30-1-35v-dual-kit-ram.html
< Resime gitmek için tıklayın >
Resimdeki kodda 21A ile bittiği için GSKILL RAM Hynix a die oluyor. Eğer M ile bitseydi bu sefer M die oluyordu. GSKILL böyle bir kodlama yapmış.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkerim Satuk Buğra -- 15 Haziran 2024; 11:51:9 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cce
C
13 sa.
Yarbay

İzmirdeyim.
Sorunun ram, anakart yada işlemci üçlüsünün hangisinden kaynaklı olduğunu çözmem lazım

Bayram bitimi ramleri sinerjiye, anakart ve işlemciyi teknobiyotiğe göndereceğim.

Sonrasında yazdığınız rami alıp, elimdekileri satışa koyacağım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Abdülkerim Satuk Buğra
C
11 sa.
Yarbay

Arkadaşlar sorunum çözüldü.bazı arkadaşların önerisini artık yorulduğum için en sona saklamıştım.

İşlemciyi söküp yeniden taktım. Aynı zamanda birde daha önce atladığım biosu resetleyip kablorın tamamını söktükten sonra sistem açılıp beni direkt bios ayarlarına attığında ,her denememde stress ve aceleden tarih ayarlarını yapmayı unutmuştum.tarih 2022 olarak yer alıyordu.bu kez tarihide güncelledim.expo açık memory content enabled haliyle sorunsuz hızlı şekilde pc yi açıp kapatabiliyorum

Artık çözüm hangisi oldu bilemiyorum.umarım tekrar karşıma çıkmaz

Fikir belirten destek olmaya çalışan herkese teşekkür ederim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
A
10 sa.
Yüzbaşı

Tarih ve saati 2022'ye alıp denedim. Sistem sorunsuz bir şekilde açıldı. En azından benim sistemde bu bir soruna yol acmiyor.
Düzelmesi güzel olmuş. Tam bayramdan önce olması can sıkıcıydı. Bilgisayarınız hayırlı olsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @cce
U
7 sa.
Yarbay

aynı sorunları x670e-e anakartta yaşadım. usb hoparlör kullanmayı bıraktım sorunlarım ortadan kalktı. Deneyimimi paylaşmak istedim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cce
C
5 sa.
Yarbay

İlginç bende de usb ses kartı var



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ugacomtr
O
5 sa.
Binbaşı

Memory Content Enable buna neden oluyor. Bende de ROG B650E-E Gaming var. Pc'yi ilk topladığımda bende de benzer soruna neden olmuştu. Ramleri çıkarıp takıp BIOStan enable yapınca sorun düzeldi. :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cce
C
4 sa.
Yarbay

benzer ama bendeki farklı durumdu.Memory Content Enable bende işi tek başına düzeltmedi.açıklamalarda detaylı yazdım.işlemciyi söküp takmam sonrası düzeldi


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Orodruin
O
4 sa.
Binbaşı

Sarı ışık yanınca genelde RAM yüzünden bu sorun oluyor ilk başta ondan MCE ayarını söyledim :) B650E-E için yabancı forumlarda da görmüştüm bu sorunları sistemi açınca ekrana görüntü gelmemesi vb. Ama çözülmesine sevindim hocam :) iyi günlerde kullanın sisteminizi




Bu mesajda bahsedilenler: @cce
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.