Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 kayıtlı üye, 17 misafir, 2 mobil kullanıcı
350874
Cevap
21448513
Tıklama
572
Öne Çıkarma
Cevap: Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (17544. sayfa)
W
7 sa.
Yüzbaşı

Bu woke kültüründen gerçekten bana bıkkınlık gelmeye başladı. Oldu olacak erkekleri de kadınlaştıralım tam olsun çünkü tarifin oturması için tek eksik bu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @-Bane
J
7 sa.
Binbaşı

Re4 remake'deki Ada karakteri olayını diyorsanız o tarz tehditler yapıldığından haberim yoktu. Ben sadece eleştiri olarak biliyordum. Maalesef kendini bilmez bazı insanlar işi fazla duygusal alıp histerik davranıyorlar hadlerini aşıyorlar. Bu tarz bir yaklaşımı kesinlikle bende tasvip etmem.

Ben bloober oyunlarını sever(d)im, layers of fear, observer severek defalarca oynadığım oyunlardı. Modellerin size göre bir yamuğu olmayabilir, biraz twitter ve youtube gezseydiniz modellerin nasıl tepki aldığını görürdünüz.

Buyrun bir kaç örnek:


https://www.youtube.com/watch?v=Ysdjr5UkJcw
Şu twitter ve altındaki yorumları da okumanızı tavsiye ederim. Hit dedection nedir?


https://x.com/Grummz/status/1796559267648151800


https://www.hitdetection.com
Sitesinde yazanı direk çeviriyorum translate çeviri ile;

quote:

Hit Detection, küresel varlığı olan bir video oyunu danışmanlık firmasıdır. Yıllardır bize güvenen müşterilerimize en kapsamlı ve doğru bilgileri sunmak için oyun medyası, tüketici elektroniği ve interaktif eğlence alanlarında onlarca yıllık deneyimimizi bir araya getiriyoruz. Kamuoyuna açıklayabildiğimiz saygın müşterilerimiz arasında Bloober Team, Remedy ve Sega gibi firmalara hizmet verdik.

Oyun danışmanlık firmasıymış. Remedy, bloober (blooper değil) ve sega gibi köklü firmaların danışmanlığa mı ihtiyacı var sorarım size? Yaptığı oyunlarla kendini ıspatlamış firmalar bunlar.

Trailerden tek kare çekilme olayı yok. 13 dakikalık demo yayınlamış adamlar, güzel modellenen james ve laura'ya bir şey demedik dikkat ederseniz, bahsettiğimiz maria ve angela.

Son olarak tuzluk muzluk yakışmıyor, üslubumuza dikkat edelim. Oyun hakkında bilgi sahibi olmadan atıp tutmuyoruz, zamanında gerek silenthilltr gerek yabancı kaynaklardan oyunda açıklanmayan konular hakkında teori araştırıp seri hakkında bilgi edinerek oyunları çıkış zamanında sıkı takipçisi olarak oynayan birisiyim seri hakkında şu forumdaki çoğu kişiden fazla bilgim vardır silent hill serisi hakkında. Ve insan severek takipçisi olduğu bir oyunun bu tarz bir duruma düşmesine gönlü el vermiyor.

Orjinal oyunun takipçilerine silent hill 2: Enhanced edition yamasıyla tekrar oynamalarını öneririm.


https://enhanced.townofsilenthill.com/SH2/about.htm


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SwiftShadow
İ
6 sa.
Yüzbaşı

Ben alabildim hocam benim tarife de 100 mbit. Ara ara tekrar deneyin.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SwiftShadow
S
5 sa.
Yüzbaşı

evet öğlene doğru denediğimde verdi, 2 liramda gözü varmış ttnetin




Bu mesajda bahsedilenler: @imjohnnystark
S
5 sa.
Yüzbaşı

dostum çok haklısın, bak sneykin totosuna ne yapmışlar

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Weirdusername
W
5 sa.
Yüzbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >
O tam olmamış.




Bu mesajda bahsedilenler: @SwiftShadow
S
5 sa.
Yüzbaşı

üstad sbi diye gezen tipler üç aşağı beş yukarı o haberin olmayan tipler, eleştiri adı altında aktöründen tut geliştiriciye kadar taciz edip bilumum tehdit yollamaktan başka bi işlevi yok o hareketlerin. o paylaştığın oksijen israfı grummz da blizzardda hiç bişey yapmayıp tekme yedikten sonra ex blizzard diye diye başka stüdyolara kendini yamayıp ordan da tekme yiyen bir arkadaş. şu anki mesleği zannedersem profesyonel shitposter, gerçi bu shitposterlara hakaret olur çünkü bu arkadaş tamamen kötü niyetle hareket eden bir ilgi budalası. yani milletin parmakla gösterip güldüğü tipi tutup paylaşman komik olmuş. danışmaya ihtiyacı var mı? var. elin japon geliştiricisi ne bilsin amerikada ne olup bitiyor. bizden örnek vereyim, dying light türkiyede geçiyor ama ben tüm oyunu la bunun neresi türkiye diyerek oynadım. ne mimarisi tutuyor, ne arabalar. oyunda bi tane tofaş olmaz mı yav? eski kasaba yeni kasaba diye ayırmışlardı bi de, ikisi birbirinden beter. seslendirmeler ayrı berbat, eski oyunlardan sesine aşina olduğumuz 3 5 bilumum arap ve kavruk müslüman seslendiren adamlara tutup türk seslendirmişler. bir tek türk eli değmemiş oyuna. herkesin haklı olarak yerdiği driv3r'da bile en azından bir takım gelip binlerce foto çekip zamanı için güzel bir istanbul ortaya çıkarabilmişti. o sevmediğin danışmanlıklar o işe yarıyor işte. böyle negatif şeylerden daha çok etkileşim geldiği için tam zamanlı mağdur pornosu içerik pompalayan şeylerden kafanı kaldırıp ufkunu genişletmeni umuyorum, iyi forumlar ben kaçtım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @JourneyToTheWest
T
4 sa.
Binbaşı

Bir başka DEI/SBI vakası olduğu trailer'ın ilk saniyelerinden belliydi.



HIT DETECTION'ın sitesinde Hizmetlerimiz kısmında açıkca yazıyor:

quote:

İngilizce: Sensitive Issues Assessment: Our team assesses the risk factors for depictions of character from underrepresented groups, themes, and potential community reactions.
Türkçe: Hassas Konuların Değerlendirilmesi: Ekibimiz, yeterince temsil edilmeyen gruplardan karakter tasvirleri, temalar ve potansiyel toplum tepkileri için risk faktörlerini değerlendirir.

Ekleme:
Ekran görüntüsü


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Shogun -- 1 Haziran 2024; 15:51:35 >


Bu mesajda bahsedilenler: @JourneyToTheWest
J
3 sa.
Binbaşı

Grummz'u altındaki yorumları okuyun diye verdim. Yani bizimle beraber aynı fikirde olan yerli yabancı insan sayısı çok.

Şuan sadece steam kullanıcısı olan 392.000 kişi var dei dedected sayfasında bunların hepsi toxic insanlar olamaz yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim. Bu sadece steam bunun dışında xbox, nintendo, playstation tarafındada oyunların bu akımlara kurban gitmemesini isteyen bir sürü oyuncu var.

< Resime gitmek için tıklayın >
Grummz'ın geçmişini bilmiyorum belki samimi olarak belki ise toxic bir insan olarak SH2 remake'i eleştiriyor olabilir. Lakin herkesin hem fikir olduğu bir konu var ki modellemeler göze hoş gelmiyor. Şimdi diyeceksiniz bu iş göreceli. Maalesef işin arka planı o kadar masum değil. Bunu bu konuda daha önceki sayfalarda defalarca ele aldık, gerek mortal kombat 1 gerekse diğer oyunlar hakkında. Batılı geliştiricilerin bile bile çirkin kadın karakter yaptığına dair.

Bakın benden önceki mesajda @The Shogun arkadaşta sitenin altında yazan yazıyı paylaşmış. Bunu zaten hit dedected kendisi söylüyor.

Bizde oyuncular olarak diyoruz ki, politik ajandanızı bizim oyunlarımıza filmlerimize alet etmeyin.

Mesela yeterince temsil edilmeyen gruplar için çabalıyorlarmış. Peki Almancı Türk'ler içinde aynı hassasiyeti bekleriz o zaman. Yurtdışında vatandaşlarımıza senelerce ırkçılık yapıldı GurbetçiTürklerLivesMatter diye bir akım gördük mü?, hangi oyunda hangi filmde bu ele alınıyor mesela? O kadar yeterince temsil edilmeyen topluluk varki say say bitiremeyiz. Ama ne hikmet ise hep aynı temalar işleniyor.

Bahsettiğiniz dying light oyununun yanı sıra ben bahsi arttırayım, Uncharted 2 oynayanlar bilir, İstanbulda geçen kısım istanbul mu hindistan mı belli değil. Uncharted'in geliştiricisi bu kadar cahil olamaz. Yani bugün youtube veya google açıp istanbul yazsan mimarisi kültürü hakkında bilgi sahibi olmak için karşına tonlarca video ve veri çıkar. Bunun için hit dedected, sweet baby inc gibi firmalara gerek yok.

Aynı firma Uncharted 3 oyununda gidip çölü fotoğraflamak için gerçek çöle gitti, karakterin animasyonunu gerçekçi şekilde oyuna aktarmak için çölde yürüdü İstanbul'a mı gelememişler? Yapım aşaması videolarında görebilirsiniz. Kaldıki İstanbula gelmelerinede gerek yok dediğim gibi internetten araştırma yapılsa yeter.

Bir örnek daha vereyim asıl bomba bu olsun, alttaki site resident evil 4 2005'in HD dokularla tek tek yeniden yapılan sürümünü içerir. Yanılmıyorsam 1 veya 2 kişi tarafından seneler boyunca yapıldı ve ücretsiz olarak yayınlandı bu mod. Bu adamların harcadığı emek bile Naughty dog'un Uncharted 2'de istanbul'a harcadığı emekten daha fazla. Kaldıki ben art niyet seziyorum Naughty dog'un bu işinde.


https://www.re4hd.com
Jackie chan'ın accidental spy (Altın yumruk istanbul'da) filminde kullanılan müzik arap filmleri için hollywood'un kullandığı müziklerle aynı. Bunun yanı sıra 2001 bile olsa filmde öyle sahneler kullanılmışki İstanbul 2001 yılında bile çok modern bir yerdi. Kapalı çarşı ve çıkışında olan sahne bilinçli. Senelerdir oyunlarda filmlerde Türkiye'yi arap ülkesiymiş gibi gösterme tufanı bir bitmedi gitti zaten.

Madem kültürel olarak farkındalık yarattıkları iddiasında bulunuyorsunuz (Ki ben bunu uyguladıkları bir oyun görmedim), o halde neden bilinçli olarak karakter modellemeleri çirkinleştiriliyor?

Bloober'in 1 önceki oyunu medium'daki ana karakter ve surat simetrisi;

< Resime gitmek için tıklayın >
Gayet feminen ve göze hoş hitap eden bir çizim.

Bu da silent hill 2 remake'deki angela;

< Resime gitmek için tıklayın >
Rise of the tomb raider sanat çalışması (daha feminen);

< Resime gitmek için tıklayın >
Yeni duyurulan tomb raider oyununun sanat çalışması;

< Resime gitmek için tıklayın >


İyi oyunlar dilerim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JourneyToTheWest -- 1 Haziran 2024; 15:41:35 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The Shogun , @SwiftShadow
F
3 sa.
Yarbay

Grafik ve karakter tasarımı /çizimi sebebiyle yenilikçi oyun çıkmıyor. Firmalar bunların yüksek maliyeti sebebiyle yeni fikirleri hayata geçirmeye cesaret edemiyor. Sonra yeni çıkan oyunları süreyya hanımın muhteşem değişimi şeklinde olunca topa tutuluyor. Bağımsız firmalar bu konuda biraz daha avantajlı olduğu için daha yenilikçi oyunlar ortaya çıkabiliyor. Her sene birçok remake veya remastered oyunların çıkması bu nedenle. Hem ucuz olsun hem güzel olsun... olmuyor, olmazda.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
3 sa.
Teğmen

Genel olarak dediklerinize katılmakla beraber alttaki görsellerden ben bu çıkarımı yapmıyorum şahsen. Angela'nın tasarımını beğenmedim ben de ama çocukken babası tarafından c*nsel istismara uğramış ve bunun feci bir travmasını yaşayan birinin bakımlı ve güzel gözükmesi de bence oldukça saçma olur. Lara Croft fotosunda da bir sıkıntı göremedim ben açıkçası. Çirkinleştirilmiş, feminen görüntüsünü kaybetmiş gibi durmuyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @JourneyToTheWest
S
3 sa.
Yarbay

Bu SJW işi sadece oyunları değil, dizileri, filmleri bile mahvetti. Oyunlarda zaten iyice zıvanadan çıktı MK 1 olayı ortada. Bir tek SF serisi duruşunu bozmadı.



G
2 sa.
Yüzbaşı

Hocam bende az önce üst üste 2 defa denedim bu aykı kod kotası doldu falan diyor bir sonraki ay tekrar deneyin diyor. Bitti mi kodlar acaba ya...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @imjohnnystark
İ
2 sa.
Yüzbaşı

Bir bilgim yok valla ben de öğleden önce denedim tek seferde geldi. Eskiden ayın ilk günü bitmezdi. İsterseniz yarın bir daha deneyin.




Bu mesajda bahsedilenler: @GSACS
M
1 sa.
Yarbay

Oyşş snake başkanın kasa eva ile yarışır haldeymiş ne güzel





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maestro725 -- 1 Haziran 2024; 18:2:17 >


Bu mesajda bahsedilenler: @SwiftShadow
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.