Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 7 misafir, 1 mobil kullanıcı
57353
Cevap
4445364
Tıklama
83
Öne Çıkarma
Cevap: Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2868. sayfa)
J
5 gün
Binbaşı

Selam arkadaşlar,
18000'lik klima ihtiyacım var ve bütçem 40bin TL. Aşağıdaki 2 ürün gözüme çarptı, sizce hangisini seçmeliyim? Ek olarak başka marka hakkında bilginiz varsa tavsiye verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

https://www.trendyol.com/bosch/climate-2000-cl2000-53we-18-000-btu-a-r32-montaj-dahil-p-738161286?boutiqueId=61&merchantId=270206


https://app.hb.biz/rgIuXIDdZunQ



I
5 gün
Yüzbaşı

Lg-Baymak arasında kararsızım. Samsung windfree düşünüyordum ama çok fazla şikayet var sesten. Vazgeçtim gibi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 gün
Yarbay

Ben de Windfree düşünüyordum aslında. Klima san rahatsız olabiliyorum çoğu zaman o yüzden Windfree düşünüyorum sanırım baya etkiliyormuş bu bakımdan.

Ses ile ilgili sessiz diyen de var sesli diyen de. Benim de çok kafam karıştı.

LG de Comfort Air modu varmış ama bir Windfree etkisi olmaz diye düşünüyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @IntoTheStorm
E
3 gün
Onbaşı

İyi günler, klima için yardımınıza ihtiyacım var. Genel olarak okuduklarimdan anladığım btu tercihi, servis ağı, bakır boru, vakumlama önemli olanlar ama tercihe gelince bütçe sınırı önümüzde oluyor malesef.
Karadeniz bölgesindeki 18 m2 salonuma klima taktırmak istiyorum. Evim en üsttün bir altındaki daire ancak sabah 11den aksam gün batimina kadar salon güneş alıyor.
Butcem 20 max 22bin sınırında, wifi olursa iyi olmasa da olur benim için, ısınmada değil soğutma amaçlı kullanacağım.
Şimdiden teşekkür ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
3 gün
Teğmen

12 lik kaira alabilirsiniz, servisi daikindır. Hangi markayı alırsanız alın vakum konusunu (vakum makinesiyle) servisinize sorun, biz farklı bir şekilde yapıyoruz veya fabrikadan vakumlu geliyor derlerse inanmayın, montaja geldiklerinde bunları derlerse ısrarcı olun sonradan sıkıntısıyla uğraşmamış olursunuz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 gün
Binbaşı

Arkadaşımın cevabına ek olarak; kurulum için servis evinize gelmeden önce arayın ve vakum konusunu özellikle/altını çizerek belirtin. Fizik yasalarına aykırı bahaneler söylerlerse kabul etmeyin ve vakum işlemini isteyin. Bazı servisler, yanında vakum makinesini getirmiyor hatta daha da trajikomik olanı vakum makinesini kullanmayı bilmiyorlar. Servis kurulum için evinize gelmeden vakum konusunu ısrarla hatırlatırsanız, hem yanında getirirler hem kullanmayı bilmiyorlarsa gelmeden önce öğrenirler. Ben bu durumu Denizli Samsung servisinde birebir yaşadım, tecrübe ettim maalesef.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 26 Mayıs 2024; 21:44:59 >


Bu mesajda bahsedilenler: @caliskansahis44
H
3 gün
Yüzbaşı

Selam arkadaşlar,

Ben klima değil de şu portatif klimamsı soğutucu arayışındayım. İzmir'de yaşıyorum ve salonumda klima mevcut. Yatak odam için arayıştayım. Bu yaz bu ülkede son yılım, 2025 başında ülkeden ayrılıyorum. Bu sebeple klima masrafına girmek istemiyorum. Nette baktım Bekonun 4bin küsürlük cihazları var. 7-8bin e kadar kullanıp, önerebileceğiniz var mıdır ? Ve biliyorum bir klima değil ama zaten gece ve sadece yatak odamda kullanacağım. Teşekkürler.



T
dün
Yarbay

hala klima almamış arkadaşlara f/p tavsiyem Eca spyloss alabilirsiniz veya Eco Tech vs. dış kompresör hitachi ve mitsubishi ortaklıgı. içi haier yapımı. bakır boru, servisi yeterli. gidipde paralar bayılmayın. sessizlik dış kamp yeterli 62desibel yatak odasında kullanılmaya müsait. çokta düşünmeyin işin içinden çıkamazsınız. her klima bozulacak 3-5 sene sonra bir şekilde önemli olan boruların bakır olması ve servisi ağı.yaz gelmeden alın yoksa fiyatlar artar ve servis geç gelir kolay gelsin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taha yasin arıcı -- 27 Mayıs 2024; 15:52:34 >

_
dün
Çavuş

Arkadaşlar Vega Plus Inverter G 182 18000 BTU Wifi Klima18 satın aldım Vestel’den direkt servis e gitti. Servis evime klimayı getirdi 16 m2 bu salon buraya bu klima büyük takmayız dediler , takmalarını istedim kabul etmeyip klimayı alıp gittiler. Ne yapmam gerekiyor önerileriniz nedir? Ben takılmasını istiyorum ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
dün
Teğmen

M2 hesabına göre yaklaşık 9 bin, en fazla 12 binlik klima oraya uygun. Montaj yapmayarak size iyilik yapmışlar çünkü orada o cihaz muhtemelen verimli çalışmayacaktı, çok sık dur kalk yapardı. Soğutmuyor şikayetiniz üzerine de kendi rizanizla montaj yaptırdığınız için iade veya değişim hakkınız da olmazdı, doğal olarak firma sorumluluk kabul etmezdi. Bu yüzden aksilik çıkmaması ve uğraşmamak adına satın alım öncesinde keşif hizmeti öneriliyor.

Bu kadar büyük kapasite almanızın sebebi diğer odalara da etki etmesini istemeniz miydi? Eğer öyle bir niyetiniz varsa iki adet 9 luk klimayı iki farklı alana koyarak çok daha verimli ve isabetli bir tercih yapabilirsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @___scream___
_
dün
Çavuş

Hocam soğutmama ihtimali var mı neden soğutmasın



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
dün
Teğmen

Şöyle bu aletler üst bölümden emiş yaptığı için ortam ısısına göre kendini ayarlıyor, küçük bir alanda büyük kapasiteli klima koyduğumuz zaman soğutma hızı ve kapasitesi yüksek olduğu için küçük alanda bir anda oluşan soğukluk ve klimanın bunu ortamı soguttum olarak algılaması ve kendini kapatması(termostat) durumu sıkça yaşanıyor. Yani inverter klima mantığı olabildiğince kendini kapatmadan rahatsız etmeyecek derecede bir hava üfleyerek konforu sağlamaktır. Ancak bahsettiğim küçük alanda yüksek soğutma kapasitesinden kaynaklanan sık termostat durumu, klimanın kendini uzun süreli kapatmasına ve sizin içerde bunalmanıza, bu klima niye çalışmıyor demenize, çalışsın bari diyerek klimayı en düşük derece olan 16-17 derecelere ayarlayıp içeriyi bir buzdolabina çevirip bir ısınmasına sebep olur. Yani inverter klimalar yazılım algoritması bizim pek kontrolümüzde olan cihazlar değiller. Konforlu bir kullanım için kapasite seçimi önemli. Büyük olsun iyi hızlı sogutur mantığı yanlıştır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @___scream___
B
dün
Binbaşı

Samsung winfree kullanan biri olarak klima oldukça sesiz hiç ses yok windfree modunda ses hiç duymuyosunuz vede çok konforlu soğutma sağlıyor klima çarpması kesinlikle olmaz rüzgarsız serinliyorsunuz normal modla windfree modunda yarı yariya tasarruf yapabiliyosunuz bu açıdanda önemli özellik
bu sesli çalışiyo vs diyenlerde tabi sorun olabilir yada montajı düzgün yapılmadıysa titreşimden kaynaklı ses yapabilir her.markada ses sorunu olabiliyor önemli olan montajı düzgün yapilması

1.foto klima ilk açılışı ve tüm odalar soğutulduğu andaki 1 saat tüketimi
< Resime gitmek için tıklayın >
2 foto da odalar soğutulmuş normal modda devam ettiğindeki 1 saatlik tüketim
< Resime gitmek için tıklayın >
3.foto da tüm odalar soğutulmuş halde windfree moddo devam ettiği 1 saatlik tüketim
< Resime gitmek için tıklayın >
3buçuk saatlik toplam tüketim
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak** -- 28 Mayıs 2024; 0:8:37 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @SS10
S
23 sa.
Yarbay

Klima bağlantılarını hiç tavan deldirerek yapan var mı? Dubleks evde dış üniteyi terasa koyacağım, hemen altı klimanın takılacağı yer. Tavanı direkt delerek bağlantı yaparlar mı bu şekilde tecrübeniz oldu mu?

Yetkili servis elemanlarına ulaşamıyorum santrali aradığımda şu an için maalesef.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.