Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
242
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Miele çamaşır makinesinini Türkiye'deki ilk sökme videosu
M
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Videoyu çekerken Miele çamaşır makinesi sökme işlemini videoya alan ve yayınlayan ilk kişinin ben olduğumu bilmiyordum. YouTube'da arana yapınca başka video göremedim.
Spider/üçgen demir/ şaft ya da artık ne ise oraya gelene kadar cihazdan kalite akıyor demiştim. Araştırmalarım sonucunda illa ki bir yerde bir kusur bıraktıklarını öğrendim. Sanırım 1998 ve 2000 başlarına kadar üretilen cihazlarında da bu şaftı kusurlu yapmışlar.
Daha önceki 30 yıllık miele kazan üçgen demirleri kendilerinden sonra üretilenlere uyuyor ve hala sağlamlarken, bu serilerin 2-5 yıl içinde kırılıyor.
Aklınızda olsun sarı sitede kazan dönmüyor denilerek ilana konulan ürün varsa almayın. Sorunu zaten kazan ve piyasada bulamazsınız.

https://www.youtube.com/watch?si=03qbotsyqyZSsD68&v=OK444GGnQ1g&feature=youtu.be
Ben hala umudumu yitirmedim. Büyük bir şehre giderek döküm işlemi yaptırabilirim. Bakalım...

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



O
2 hafta
Binbaşı

Hocam sanki bu durum elektriksel bir problemden kaynaklanıyor olabilir mi acaba? Problem olmayan kısımlar malum kısımlar. Problem olan kısımları ise makinenin şasesine yani iskeletine bağlı kesitler olarak gördüm ben. Bu kesimlerin doğrudan topraklamaya bağlı olması lazım.

Çok katlı binalarda statik yük ile beraber elektriksel yükte tasarım açısından dikkate alınması gereken bir öğe olabilir mi?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 5 Mayıs 2024; 18:29:43 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Miyamoto Musashi
M
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam, makinenin deterjan kutusu motoru arızalanmış. Sökünce farkettim. Deterjan kutusunun kenarlarında deterjan kalıntıları vardı. Bunlarda zaman içerisinde birikmiş. Pas oluşumu deterjan kutusu çevresinde yoğun. Makine çok kötü kullanılmış. Deterjan kutusu motoru arızalanınca da vermiş suyu dışarı. Muhtemelen çok fazla deterjan kullanılmasına bağlı olarak gelişen aşırı köpük yüzünden olmuş. Karta kadar ulaşmaması da büyük şans.
Makineyi komple temizledim. Astar ve boya attım. Üçgen demiri de ayarlarsam çalıştıracağım. Buraya eklerim videosunu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @onatba
O
2 hafta
Binbaşı

E iyide elektriksel bir problem ile alakalı olabilir mi sizce? Paslanan parçalar galvaniz olarak gözüküyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 5 Mayıs 2024; 23:23:27 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Miyamoto Musashi
M
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Sanırım 2. defa yazacağım
Deterjan kutusu motoru bozulmuş ve deterjan kutusundan hep su kaçağı var hem fazla deterjan yüzünden köpük taşması olmuş. Elektriksel bir problem gözükmüyor. Makineyi kazanı kırıkken çalıştırdım. Sıkıntısı sadece kazan şaftının kırılması... Tabii deterjan kutusunda oluşan arıza, köpük ve kaçağı saymazsak...
Bu makinede elektriksel bir problem, kaçak, topraklama eksikliği falan yok. Bizzat kendim söktüm.
Umarım tekrar yazmazsınız aynı şeyi.
Direkt kendi söktüğüm makineden bahsediyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @onatba
O
2 hafta
Binbaşı

Hocam makineyi sormadım, kullanılan dairede acaba elektrik tesisatında sıkıntı var mı diye sordum. Bu üç ayak sıkıntısını sayenizde mielede 2. Kez gördüm. Biri 6 senelik makine, sikayetvar.com da videosu var. Daha önce paylaşmıştım. Forumda birde vestelde gördüm. İkiside hidroliz olmuş gibiydi. O sebeple sordum. Basit bir 3 ayak dökümünün miele gibi bir makinede bu şekilde parçalanması bana pek mantıklı gelmiyor açıkcası. Resmen döküm reaksiyona girmiş. O sebeple sordum kullanıkan yerde toprak yada kaçak varmı diye. Toprak ölçümü yapıldı mı diye. Kaçak akım rölesi var mı misal diye vs. Makine deterjan kabı kısmı ayrı hikaye, o kısım zaten dikkatsiz kullanımla beraber ömrünü çoktan tamamlamış, o kısım zaten belli dediğiniz gibi. Dairede tesisatta topraklamada problem yoksa, sonuç gerçekten ilginç.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Miyamoto Musashi
M
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Bu konuyu derinlemesine araştırdım. Yüzlerce video izledim ve yazı okudum. Binlerce şikayet. Miele bu makinelerin kazan örümceğini bilerek hatalı üretmiş. Daha fazla dayanmaması planlarını suya düşürmüş. Sanırım 10 yıl dayanmasını bekliyordu fakat 2-5 yılda korozyon oluyor.
Neden mi? Alüminyum ve çinko miktarı, aşırı detaylı ve delikli yapısı, alt kısmında boşluk bırakmaması sonucu o bölgede kalıntıya yol açması ve bu kalıntının çürümeye yol açması vesaire...
Bu cihazlar vida kısımlarından kırılmıyor. Kırıldıkları yer her zaman aynı. Her şeyi geçtim 1998 öncesi (sanırım) üretilen miele kazanlarının örümcekleri direkt uyuyor. Aşağıdaki görselden durumu daha iyi anlarsınız. Sağdaki örümcekle değiştiriliyor çünkü aradan 30 yıl geçmiş hala sağlam.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 11 Mayıs 2024; 8:24:42 >


Bu mesajda bahsedilenler: @onatba
M
7 gün
Yarbay
Konu Sahibi

@onatba Sizin videosunu attığınız makinenin rulmanları sorunlu. Miele bu sorunu bir sonraki makinelerinde düzeltiyor.
Rulman arızası ise her makinede bir zaman sonra olan bir sorun.
Ben mesaj yazana kadar sanırım yorumunuz silinmiş.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 12 Mayıs 2024; 18:55:23 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @onatba
O
6 gün
Binbaşı

Siz bir süre cevap vermeyince yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemesi için yorumu sildim hocam. Zamak döküm yerine attığınız fotodaki çelik kazan destekleri, yt kanallarında da sıklıkla paylaşılmış olması sebebiyle sormuştum. Görseldeki alüminyum alaşımın(zamak) kısa zamanda çürüdüğünü söylemiştiniz. 98 öncesi makinelerde çelik 3 kollu destek parçasından bahsettiğiniz için yenilerini merak ettim.

Yenilerinde sorun çözülmüştür diye umuyorum.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Miyamoto Musashi
M
6 gün
Yarbay
Konu Sahibi

Yok hocam merak etmeyin yanlış anlamadım. Ben geç yazdım çünkü sizin gibi düşündüm yanlış anlar mı dedim...
Bu meseleden miele sıkıntı yaşayınca ve kendi kazdıkları kuyuda olunca durumu hemen düzeltiyorlar hatta sitelerinde kocaman şaft fotosu var şaka gibi...
Firmaların çoğunun kafası aynı.
Geçen bir vestel makine geldi. Genelde vestel çamaşır makineleri pek arızalanmaz. Ben markayı sevmem bu ayrı mesele ama çamaşır makineleri gelmeyince dikkatimi çekti.
bir anda vestel yığılması oldu. Sanırım 3-5 yıllık makineler. Rulman dağıtmış. Servisle görüştüm. Kazan komple değişiyormuş çünkü rulman tutmuyor.
Kasayı incele dedi.
Kasa yok ki, kasa kağıt. bildiğin kağıt. Metali ince kullanmışlar o dönem. Makine arızalansın, garanti bitene kadar çalışsın. Sonra yenisini alsınlar...
3 harfli marketler gibi danışıklı dövüş bile olabilir.
Dolayısıyla rulman taksan da mil mi eğiliyor? tambur mu eğiliyor? tutmuyor. Neyse hikaye bitmiyor. Makineler erken arızalanınca ve komple tambur değişince üretici sanırım panikliyor çünkü zarar ediyor ve modeli değiştiriyor. Daha kalın makinelere tekrar dönüyorlar.
Böyle ufak işleri hemen hemen her marka yapıyor.
Hotpoint mesela
6 ay rulman ömürlü makineler çıkardı. Sonra düzeltti. Sonra çekildi.
Burada makine öneriyorlar ya, şu iyi bu iyi. O kadar saçma ki, bütün makinelere bakmış ve kullanmış olmak lazım bir modeli diğerlerinden üstün tutmak için.




Bu mesajda bahsedilenler: @onatba
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.