Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 3 misafir
21028
Cevap
1555833
Tıklama
172
Öne Çıkarma
Cevap: Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) (1052. sayfa)
S
6 sa.
Yarbay

Terör uzantıları İspark'ı çoktaan parselledi zaten... Muhtemelen sayaçlara da el atmıştır. Yani yakında çıkar kokusu...

Utanıp sıkılmayı bırak, amudçular seni öyle bir hale getirir ki, sesini bile duyuramazsın. Biz bu filmi gördük, yaşadık... Daha ne söyleyeyim.

İlla boyunduruğa gireceksin, illa karnın sırt kemiğine yapışacak, ondan sonra anlayacaksın... Tabi o günlerde ölmez sağ kalırsan...

Büro emekçileri sendikasıymış... 4 kişilik ailenin açlık sınırıymış... Niye 4 kişilik aile ? Bir ailede bir kişi mi çalışıyor ?

Bir ailede tek kişinin çalıştığı devirler çoktan gerilerde kaldı.

Artık kadınlar çalışsın, iş yaşamında kalsın diye devlet doğan çocuğun bakımına aylık 325 euro bakıcı desteği veriyor. Daha ne yapsın.

Aman çalışmayın. Aman göbek kaşımaya devam edin. Aman kahvede okey dörtlüsünden taviz vermeyin. Aman aileme aylık 3 - 5 kuruş nereden ek gelir sağlarım diye düşünce içine girmeyin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 15 Haziran 2024; 12:54:12 >

1
6 sa.
Yarbay

bir üstteki mesajda, utanma duygusunun kırıntısını bile taşımayanların, aramızda fink attıklarını gördünüz değil mi emekli kardeşler.. iyi tanıyın. bugün ak dediklerine yarın kara diyebilecek, bugün harlı harlı savunduklarını yarın inkar edebilecek, edemiyorsa sarıldıkları yalanlarını sürdürmeye çalışacak tıynetteler. eskaza bunlara inanacak olan varsa, boşuna yorulmasın, ahaber izlesin. aynı şeyin laciverdi. neyse dedim ya, gram ciddiye alınacak tipler değil. yalanlarını ifşa etmek için tahammül sınırımı zorluyorum yalnızca.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 sa.
Yarbay

E senin tek ekmeğin, nefret söylemleri üzerinden ötekileştirmektir zaten...

Yani çalışmamak, göbek kaşımak, okey dörtlüsünden taviz vermemeyi marifet saydığın için, ne söylesek, arkasından nefret söyleminde bulunacaksın.

Neyse... Benim yaşıma gelince, seni de ampülcü olarak yaftalayacaklar, demedi deme.



1
6 sa.
Yarbay

kendini 100 yaşında sanan, zihni yaşı muallak ak şakşakçı, seni zerre ciddiye almıyorum. azalarak bitiyorsunuz. bu cennet vatanın önündeki engelsiniz. ilk seçimde sona ereceksiniz. tıvırı yapmayı bırak da, herkesi kahvede okey oynayan sanan gözlerini muayene ettir. tabi randevu alabilirsen. ülke can pazarı, bunların dili pabuç gibi. neyse, sabır. ilk seçimde inşallah.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
6 sa.
Yarbay

İyi de ben çalışıyorum hala... Yani ak - kara şakşakçısı olmaya ihtiyacım yok.

Senin gibi göbek kaşımayı sevenler, kahvede okeye dönerken, ben gece gündüz çalışıp, ailemin refahı için çalışıyordum. Hala da çalışmaya devam ediyorum.

Ama senin gibi amudçular'dan medet umanlar, ağustos böceği misali saz çalmayı alışkanlık haline getirdiğiniz için, yine hüsrana uğrayacaksınız... Hüsrana uğradığınız gibi, bugünlerinizi de mumla arayacaksınız.

Demedi deme...

Çalış, ailene üç - beş kuruş katkı yapmanın yollarını ara derken, boşuna yazmıyorum.



S
3 sa.
Yarbay

Hocam cevap verme şuna. Vaktine yazık. Blokla geç.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @1234Rambo
1
2 sa.
Yarbay

bende sinir var. yalana, yalancıya, hak yiyene falan tahammülüm yok. arsızlardan bıktım usandım. göz göre göre hak yiyorlar, hak yiyenlere destek atıyorlar. forum yönetimi ise sus pus. bu günler de geçecek yakında. onu düşünüp biraz sakinleşiyorum. teşekkür ederim ilginiz için.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sorrento
S
1 sa.
Yarbay

Sinir değil, "gözünüz kararacak kadar siyasi kin var" demeliydiniz...

Ama ne demişler? Şeytan azapta gerek... Size berbat bir idare lazım ki, bugününüzün kıymetini anlayın. Yaşamadan da anlayamazsınız.



G
1 sa.
Yarbay

DÜNYA YAŞLI İSTİSMARI FARKINDALIK GÜNÜ -15 HAZİRAN
15/06/2024

BM Açık Uçlu Yaşlanma Çalışma Grubunun Mayıs ayında yaptığı 14. oturumda yaşlıların hakları için bir BM sözleşmesi yapılması önerildi. Bu karar BM genel kuruluna sunulacak. Türkiye’nin liderliği bu süreçte çok önemli.

Yaşlı istismarının en önemlisi ekonomik istismar.

TUİK 2023 hane halkı bütçe anketine göre, hane halkı bütçesinin % 23,9’u kiraya, % 21,9’u ulaştırma-haberleşmeye, % 20,6’sı gıda harcamalarına gidiyor. TUİK tüfe hesabı ağırlıklarında ve sepeti oluşturmada bu anketi kullanıyor.

En yoksul ilk 20’lik grupta kira harcaması 29,2, ulaştırma-haberleşme, 12,2, gıda % 36,6. Her kesimin harcama ağırlığı farklı.

Bu tespite göre aylık ve gelirleri artırılan yaşlılarımız ekonomik istismar içindedir. Bu nedenle ayrı bir yaşlı enflasyonu hesabı yapılmalıdır.

Yaşlılarımızdan sağlık harcamalarında katkı payı alınması Anayasa’mızın 10.maddesindeki pozitif ayrımcılığa aykırıdır.

Yaşlı istismarının hiçbir mazereti olamaz. Yaşlı istismarı ile mücadele öncelikle ekonomide olmalıdır.

Yaşlıların onurlu yaşamaları önceliktir. Nezaket ve özerkliklerine saygı beklentidir.   



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.