Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
24
Cevap
705
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Özgür Özel: Anayasa'ya uyulacak ise Anayasayi değiştirelim (2. sayfa)
O
3 hafta
Yarbay

Z kuşağı neki?

EMEKLİ sayısı 13 milyon, eşi ile beraber 26 milyon kişi eder.

Z kuşağı kaç kişiki seçime etki edebilsin!!



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nexus can
D
3 hafta
Yarbay

Özgür Özel çoktan o tuzağa düştü, nasılmı;

İmamoğlu ve Yavaş seçimleri kazandıktan sonra Erdoğan'a nezaket ziyareti yapmak istediler. Bu siyasi gelenekte var olan bir durum. Seçimi kazanan belediye başkanları isterlerse Cumhurbaşkanına nezaket ziyaretinde bulunur ve varsa istekleri bunlarıda konuşur. Erdoğan ise 2 belediye başkanının bu ziyaret taleplerini red etti..Peki Özel ne yaptı? Erdoğan'la görüşme sürecinde 2 belediye başkanını korumadı. Erdoğan'a "önce nezaket ziyaretlerini kabul edin, sonra görüşelim" demedi..Belediye başkanlarının nezaket ziyaretlerini dahi kabul etmeyen bir Cumhurbaşkanına Özel koşarcasına gidiyor şimdi..

Ayrıca Özel bu toplantıda konuşulacak detay noktaları bilerekte gidiyor. Siyasette parti liderleri görüşmeleri yapılmadan önce partilerin alt kademeleri lider görüşmelerinde neler konuşulacak bunları önce tartışır ve parti liderlerine bilgi verir. Parti liderleride kabul ederse görüşme gerçekleştirilir. Yani Özel konuşulacak konuları gayet iyi biliyor ve bu bilinçle Erdoğan görüşmesine gidecek.

Peki bu tabloda sorulacak sorular şunlar?

6lı masa sürecinde parlementer sisteme geri dönüşü ateşli şekilde destekleyen ve meclistede bunun kavgasını veren Özel yarınki görüşme öncesinde "parlementer sisteme geri dönülsün" açıklaması neden yapmıyor ve "mevcut anayasa uygulansın" diyerek laf cambazlığına giriyor? Konuşulacak konu parlementer sistem değişikliği değil ve Özel'de bunun farkında. Daha düne kadar kavgasını verdiği sistem değişikliği yerine neden laf cambazlığı yapıyor Özel?

Yine Özel'in hapisteki tutuklu siyasilerin serbest kalması konusunu gündeme getirerek görüşmelerin çizgisini belirlemesi bir anayasa kabul pazarığı durumuna gelmiyormu?

Özel anayasa konusuna karşı ise baştan düne kadar savunduğu parlementer sisteme dönüş kırmızı çizgisini belirtmeli ve bu kabul görecekse detayları konuşmak için Erdoğan'la görüşmeyi kabul etmeliydi, çizgisini sadece bu şekilde koruyabilirdi. Ama görüyoruzki Özel sadece çizgisini değil, imajınıda komple değiştirdi.

Erdoğan'da bu süreçte Özel'in yumuşak tarafını iyi analiz etmeden görüşme yapmazdı. Belliki Özel ile bir anayasa pazarlığı yapılacak. Erdoğan'ın Özel tarafında taleplerinin ne olacağını bildiğinden anayasa görüşmeleri parlementer sisteme geri dönüş konusunun dışında olacağı artık aşikar. Özel'de bunu bilerek gidiyor zaten. Erdoğan şu saaten sonrada kendisine siyasi olarak posta koyacak birisi ile görüşme gerçekleştirmez. Dediğim gibi, bu görüşmenin altyapısı partilerin alt kademeleri tarafından konuşulup anlaşılmıştır. Öyle "ne konuşulacağı belli değil" durumu asla yoktur. Aksi olsaydı Özel çıkar kamuoyuna "parlementer sisteme geri dönüş konuşulacaksa görüşürüm" derdi. Zaten buda olmayacaksa Özel'in ilerleyeceği yolda bellidir..

Yarın Özel görüşme sonrasında "yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik" gibisinden pozitif bir havada görüşme gerçekleştirirse bilinki Özel anayasa değişimi için fiilen anlaşmış ve bir sonrak iseçimdede kendi adaylığını garantiye almış demektir. Böyle bir sonuç çıkarsada çarşı pazar karışır zaten..

Bu arada Erdoğan bir parmak balda Özel'in ağzına sürdü..Özel görüşmeyi AKP genel merkezi yada Çankayada yapmayı istemişti ancak Külliyede yapılacaksada yinede gideceğini söylemişti. Erdoğan görüşmeyi AKP genel merkezinde yapacağı açıklandı. Yani Özel'in bu isteğini kırmayarak onun yıldızını Erdoğan parlatmış oldu. Bu kararın ne gibi artısı olur olmaz tartışılır ama önemli olanda toplantının nerede yapılacağı değil, içeriğinin ne olacağıdır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 1 Mayıs 2024; 13:32:16 >

M
3 hafta
Binbaşı

oo uslu çocuk..

hop!!

git getir şimdi o sopayı hadi yavrum koş!!

terliklerimi de getir.

aaaferin..

neden yazdım bilemiyorum. burasını günlüğüm sandım.



B
3 hafta
Yarbay

Özgür Özel güzel konuşmuş. Şu an ne Anayasa mahkemesinin kararlarına ne de Avrupa İnsan Hakları mahkemesinin kararlarına uyulmuyor.

Uyulmadıktan sonra neyini değiştirecekler, Erdoğan'ın görev süresini uzatmayı mı yoksa yeniden aday olmasını mı teklif edecekler acaba?



P
3 hafta
Yarbay

2023 seçimlerinin 2.5 milyon dolayında farkla muhalefet adına kaydedildiği bir yerde 1.25 milyon Z kuşağı mensubu fark yaratır matematiksel olarak. Emekliler zaten başlı başına bir parti gibi, onlarla kıyas etmek anlamsız olur.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @OverClocKing
B
3 hafta
Binbaşı

evet meclisde ettikleri yemine uymalı chpliler.



D
3 hafta
Yarbay

TBMM başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa görüşmeleri kapsamında bugün DEM parti ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası Kurtulmuş ile DEM parti eş başkanı Hatimoğlulları ortak basın açıklamasında bulundu:


DEM parti eş başkanı Hatimoğlulları:

"Yeni anayasa görüşmeleri kapsamında bizi ziyaret eden değerli Başkanımız Kurtulmuş'a bu çabasından dolayı teşekkür ediyoruz. Yeni demokratik anayasanın ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz. 12 eylül anayasasının değişmesi ve demokratik bir Türkiye'nin inşaa edilmesi için bir yol temizliğine ihtiyaç var. Antidemokratik uygulamaların kalkması ve AHİM kararlarının uygulanması bütün bunlar bizler açısından çok önemli."

"Ekonomik kriz ortamında yeni anayasa yapım sürecinin zorlukları olabilir ancak bizim arzumuz en geniş toplumsal mutabakat içinde yeni anayasanın yapılması bizler için önemli. Parlementoda bu konuda bütün partiler gibi bizimde üzerime düşen bir sorumluluğumuz vardır."



< Resime gitmek için tıklayın >


https://www.youtube.com/watch?v=_qOBbie8NWs


DEM parti şimdiden yeni anayasaya okey veriyorsa bugün Özel'in Erdoğan ile görüşmeside bu çizgide sonuçlanabilir.

Entresan bir dönemden geçiyoruz yine..Hangi parti hangi pazarlıklarla bu sürece dahil olacak göreceğiz artık..Düne kadar parlementer sistem diye gündemi meşgul eden bu partiler şimdi kendi çıkarlarına göre hareket edip parlementer sistemin adını dahi ağızlarına almıyor..Bu akşam Erdoğan'ın Özel ile görüşmesinde Erdoğan istediğini alırsa kimsede şaşırmasın..Bir muhalif partide çıkıp demiyorki "kardeşim parlementer sistem anayasası yapılacaksa destek verelim, yok değişmeyecekse size güle güle" demiyor..İşte çakma muhalefetçilik böyle bir şey..



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.