Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
33
Cevap
833
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: İyi Partinin Yeni Lideri Müsavat Dervişoğlu oldu. (2. sayfa)
0
2 hafta
Yarbay

merakla bekliyoruz partiyi nereye yanaştıracağını.

tabi RTE'nin 40+1 sitemine geçip Bahçeli'yi sırtından atmak için ÖÖ'le görüşmesi de çok önemli. bunun karşılığında ÖÖ'e ne teklif edecek bilmiyoruz. ama görüşme sonrası ÖÖ bir şekilde RTE'ye yeşil ışık yakan bi açıklama yaparsa Bahçeli anında delirir. sitasette dengeler tamamen değişir. MHP dahil tüm milliyetçi partilerin AKP'ye karşı ittifak yaptıklarını görebiliriz.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

A
2 hafta
Binbaşı

Meral Akşener'in çok çok altında bir liderlik özelliğine sahip. Hatta hiç bir özelliği yok. Bu kişi partinin başına geçti diye sırf bu adam yüzünden İYİ Parti'nin oyunun artabilme şansı yok. Parti'nin oyu artacaksa başka değişkenler nedeniyle artacaktır, ama bu konjöktürde çok zor bir durum. İYİ seçmeni zaten CHP'ye kaydı, geri gelmeleri çok çok hatta çok zor. Parti'nin başına kim gelirse gelsin CHP'ye yaranmaktan başka şansı yok. Çünkü CHP'nin can simidi ile doğan ve emekleyen bir partinin tek başına bağımsız kalma şansı yok. CHP'ye diyet borcu hep akıllarda kalacak ve bu partiyi hep aşağıya çekecek.
Artık CHP dışındaki hiç bir partinin lider özelliği olmayan başkanının başarılı olma şansı yok. Bu da CHP'nin işine gelir. Muhalefette güçlü başka bir lider çıkmasını CHP istemez. Çünkü nihai başarısı için tüm muhalefet oylarını konsolide etmek gibi zorunluluğu var.
Türkiye'de nihai başarı için lider gerekiyor. Konjoktürel durumlar için kısmı başarılar geçicidir, liderliğin kazandıkları sayesinde partilerin başarıları ancak uzun vadeli olabilir.
İktidar için durum ise; RTE'den sonra partide kendisinin yerine geçebilecek yeni bir lider özelliği olan hiç kimse de yok. Orta vadede de hiç bir partinin lider başkanı olabilecek gibi bir durum görünmüyor. Bu durumda CHP'nin yolu çok açık. Ekrem bu konjöktürü akıllı kullanırsa, muhalefette çıkabilecek olası liderleri pasifize ederek tek lider olarak kalır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 28 Nisan 2024; 18:39:48 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
2 hafta
Yarbay

İYİ Parti'yi kurtaracak tek aday Tolga Akalın'dı, o da kurultayın ikinci tur oylamasında çekildi.

Müsavat Dervişoğlu'nun silik liderliğinin partiyi adım adım Cumhur İttifakı'na yaklaştıracağı iyice ayyuka çıkınca Tolga Akalın ve çizgisindeki isimleri yakın zaman içinde Zafer Partisi'nde görebiliriz. Hatta bu sayede muhtemel milletvekili transferleriyle birlikte Zafer Partisi bir kez daha mecliste temsil edilebilir.



S
2 hafta
Yüzbaşı

Bu çok önemli hocam anlayana!!! Tolga Akalın ı isteyenleri oy bölüyor diye suçlasaydınız ve seçime sokmasaydınız çoğunluğun istemedi Koray Aydın ilk turda seçimi kazanacaktı. Ama Tolga Akalım seçime girdiği için kazanmasını istedikleri aday Müsavat kazanmış oldu. İkinci turda Tolga'cılar Musavat'a bastı çünkü.

Yani halkın 99%'u oy bölüyor diye Maarem i sokturmadı ya işte bu yüzdeb H.A.L.K, Dersimli Kemal ve Çetesi ve de sanatçı ve gazeteci bozuntuları gençliği ve ülkeyi mahvettieler!



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @DARTH_BLACK
D
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

- Musavat Dervişoğlu'nun yeni genel başkan seçilmesi sonrası Koray Aydın'ı kongrede destekleyen İyi parti Samsun milletvekili ve partinin grup başkanvekili Erhan Usta, meclis grup başkan vekilliğinden istifa ettiğini açıkladı.

İYİ Parti Trabzon - Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'da Dervişoğlu'nun önceki yönetimin devamı niteliğinde hareket edeceğini söyleyerek partisinden istifa etti ve belediye başkanlığını bağımsız olarak sürdüreceğini açıkladı.



D
geçen hafta
Yarbay
Konu Sahibi

- MHP lideri Devlet Bahçeli:

"Bu ülkede 104 siyasi parti var. Hepsi genel kurulunu yapar ve tebrik edende olur etmeyende olur. Bu konudada herkes serbesttir. 'Herkes tebrik etti siz niye etmediniz?' diye fitne sokuyorlar. Neden tebrik etmediğimi söylüyorum; İhaneti tebrik etmek bizim defterimizde yazmaz.."



- İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu:

"Genel başkanlığa polemik yapmak için gelmedim. Ben MHP'de 10 yılı aşkın il başkanlığı yaptım. Bahçeli'nin üzerimde emeği var, hiçbirini yok sayamam. Bir kişi öyle dedi diye büyük bir camianın gönlünü kıramam. Ne dediyse başım gözüm üstüne.."





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 30 Nisan 2024; 13:28:51 >

R
geçen hafta
Yarbay

Zamanında en keskin muhalefeti yapan , en ağır şekilde yüklenen Kılıçdaroğlu ile birlikte cumhurbaşkanı adayı çıkartan ve her ne olduysa Haziran 2015 seçimlerinde birden çark eden parti ,kendisinden kopanlari ihanetle suçluyor.
Simülasyonda sıradan bir gün



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
geçen hafta
Yarbay

Yeni başkan partiyi asla daha iyi yerlere getiremez. İyi parti bir kaç seçim sonra tabelayı kaldırır. Koray bey seçilse büyük ihtimalle Mhp ye geri dönüş, yuvayla birleşme yoluna gidecekti.



D
3 gün
Yarbay
Konu Sahibi

- İyi partide Dervişoğlu'nun yeni lider seçilmesinin ardından 2023 seçimleri mağlubiyeti sonrası İyi partiden istifa eden Bahadır Erdem, dün gece CHP lideri Özel ile yaptığı görüşme sonrası CHP'ye katılma kararı aldı. Erdem'in partiye katılışını VHP grup toplantısında Özel duyuracak ve Erdem'e parti rozetini takması bekleniyor.

İyi parti lideri Dervişoğlu kurultay sonrası partiden ayrılan eski İyi partililere geri dönüş çağrısı yapmış ancak bu çağrı karşılık bulmamıştı. 6lı masa sürecinde İyi partinin öne çıkan isimlerinden olan Bahadır Erdem o dönem Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklemişti.





https://twitter.com/i/status/1655855726475063297



D
3 gün
Yarbay
Konu Sahibi

- Eski İyi parti genel başkan yardımcısı olan Bahadır Erdem CHP'ye geçti.

Parti rozetini CHP lideri Özgür Özel taktı.

Bahadır Erdem: "Neferi olarak en iyi çalışabileceğim parti, tabii ki Atatürk’ün partisi CHP."


< Resime gitmek için tıklayın >



F
dün
Binbaşı

Y
dün
Er

Tolga akalın varken müsavat denen ihtiyarı seçmek dahice bir fikirmiş



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

K
dün
Yarbay

Musallat diye okudum başlığı



D
dün
Yarbay
Konu Sahibi

Dervişoğlu'nun İyi parti lideri seçilmesi bencede yanlış bir tercih oldu. İlk grup toplantısındaki performansıda Mustafa Desticiden dahi çok kötü bir halde.

Hakkını teslim etmek gerekki, ne kadar kötü bir siyasetçi olsada Akşener'in hitabet gücü çok iyiydi. Kitleleri harekete geçirebiliyordu. 6lı masa onun dengesini bozdu ve siyasi kariyerini bitirdi. Dervişoğlu ise zaten ülkü ocaklarından yetişmiş, milliyetçi gelenekten gelen bir isim ve hitabet anlamında kısıtlı bir çerçevesi var. Dağılan ve günden güne eriyen partisinin başındada bu çöküşü önleyecek bir aurasıda yok.

İyi partinin nefes aldığı tek kanal, Kılıçdaroğlu'nun bedavadan verdiği vekillerinin mecliste olması şuan. O vekillerde ilerleyen süreçte iyi partiden ayrılması yüksek ihtimal. 4 yıl boyuncada iyi parti bu hava ve ritimle Deva ve Gelecek partilerinin durumuna evrilecek gibi duruyor zira Dervişoğlu'nun parti politikalarında İmamoğlu ve Yavaş'a herhangi bir destek verilmeyecek. Daha doğrusu parti dışından herhangi bir isme dayatma olmayacak. Bu tablodada iyi partinin alternatif bir parti olmakdan öteye gidemeyişinin çıkmazı var ve hemen hemen her gün rutinleşen parti istifalarıda bunun sonucu olarak göze çarpıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 8 Mayıs 2024; 16:30:33 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.