Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1957
Cevap
73198
Tıklama
39
Öne Çıkarma
Cevap: Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (102. sayfa)
B
5 gün
Teğmen

Selamlar, 3-4 yil once kendi filtre sistemimi toplamistim. Filtrelerini degistirme vakti geldi. Iki farkli sistem kurmustum. Bir tanesi omnipure setli, digeri ise purefer setliydi. Pentair membranli ve biocerrali sistemlerdi. Kurdugum omnipure sistemi paylasmistim. https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/142272941

Forumda acilan konulari okudugum kadariyla mineral filtrede artik biocerra tavsiye edilmiyor. Son karar nedir mineral filtre icin? Hangi mineral filtresini almaliyim?

Eskisehir de yasiyorum sular kirecli oldugu icin(ppm 336) omnipure kurmustum. Su basinci yeterli gelmeyince pompada eklemistim. Yine omnipure almayi dusunuyorum. Nereden almami onerirsiniz. Farkli fikirlere acigim farkli filtre setini oneririm derseniz.

Istanbulda ise suyun ppm degeri daha dusuk oldugu icin daha ucuz olan purefer set kurmustum. Yine ayni seti almak istedim fakat set olarak bulamadim. Onerdiginiz bir yer varsa almak icin paylasirsaniz cok sevinirim. Alternatif oneriniz varsa fikirlere acigim.

Sadece filtre alacagim icin en kalitelilerini almak istiyorum onceki gibi. Butce sinirim yok. Saglikli ve uzun omurlu olsun yeterli benim icin. Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

@ZevkiSefa sizin mesajlarinizi cok gordum. Ozellikle sizin onerilerinizi almak isterim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ZevkiSefa
Z
5 gün
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam merhaba öncelikle , sisteminizi çok beğendim

1- pentair membran sahte olma ihtimali yüksek , siyah kavucuğuna bakar mısınız hafif bir yırtıklık gibi bir yer var mı ?

< Resime gitmek için tıklayın >

Bunun gibi yani .

2-Biocera isimli bir ürün yerine bioetix ya da roycera var şimdi , forumda ikisinin de konusu mevcut . Göz gezdirin ona göre birini seçersiniz .

3- kireç ile karbon filtrelerin pek Alakası yok , kireç çok diye daha kaliteli karbon yerine , daha kaliteli membran tercih edilmelidir .

4- tankınızın markası modeli nedir hocam güzel göründü de fotoda 😂

5- dört senedir filtreler hiç değişmedi mi anlamadım ?

6- membran vs filtre seti olarak komple mi değiştireceksiniz ?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BAZINGA
B
5 gün
Teğmen

1.Cikartinca ilk is ona bakayim.

2. Ikisinide okudum ama karar veremedim acikcasi. Royceraya daha yakinim. Sizin seciminizi ogrenmek isterim.

3. On filtreleride kaliteli ve buyuk secerek daha uzun kullanim, daha iyi on filtreleme ile membran omrunu uzatmak istedim. Auto flash da takili membran temizlik icin.

4. Tank bu linkteki fakat plastik kaplamasi yok.
https://puretronwater.com/product/tankpac-pae-83-litre-ters-osmoz-genlesme-tanki/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

5. Evet 4 senedir degistirmedim sebebi ise 1.5-2 yil neredeyse hic kullanilmadilar. Degerleri hala duzgun cikiyor.

6. Sadece membran ve filtreleri degistirecegim. baglanti parcalari, depoyu daha degistirmeyi dusunmuyorum. Membrani cikisini yarin olceyim. Musluk cikisim 47 ppm. PH i olcmem icin olcum aletini tamir etmem lazim.

Aklimda olan yeni sistem.

Eskisehir icin:

https://royalgreen.com.tr/urun/omnipure-6-li-filtre-seti-filmtec-membranli/?attribute_pa_servis-secenegi=servis-hizmeti-almak-istemiyorum&wccf_qv_conf=1

Istanbul icin:

https://puretronwater.com/product/c-c-k-in-line-filtre-seti-kapali-kasa-cihazlar-icin/
+
Roycera





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAZINGA -- 27 Nisan 2024; 21:25:51 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
5 gün
Yüzbaşı

TDS hesaplayacak ölçüm aletim yok maalesef. Ama bu konuda birkaç ay evvel çamaşır makinesi için yaptığım ölçümde sertliği (sanırım sadece CaCO3 ölçen bir kitti) orta sert- sert arası çıkmıştı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ZevkiSefa
Z
5 gün
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam Tds kalemleri var 100-150 tl alıp bakın , şebeke değeri 150 Tds altında ise attığınız sistem alınabilir , uf membranlar pek fazla şeyi tutmaz ama ro gibi arıtma yapmaz bu bir eksi olmasına rağmen , minerallerin çoğu suda kalır bu da artısıdır . Tadı ro gibi de olmayabilir , Tds değeri arıtma sonrası da pek düşmez uf de . Şebeke değerine yakın bir Tds olacaktır diye düşünüyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >

Genel bir bilgi olarak aralarındaki farkları görsel kafanızda canlandırmak için paylaştım .



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @oan
Z
5 gün
Yarbay
Konu Sahibi

2- hocam eğer yavaş akışta kullanıyorsanız alkaliyi roycera , hızlı akışta kullanacaksınız bioetix almanızı öneririm .


5- hocam en kaliteli Pentair karbon bile bir senede beni değiştir der. Değiştirmeyince yayarsan çok zarar vermeye başlar özellikle postta bakteri üremeleri olur , membran Tds değerine bakılarak dayanıyorsa on sene bile kullanılır onda sorun yok . Önerim karbona su değdikten sonra senesi gelince değiştirmeniz olur .

6 - cck olur hocam ama şöyle yapın , cck sedimentten iki tane alın iki tane de cck karbon alın tamam , nedenini anlatacağım . membran sonu karbon kullanmayın boşuna roycera da alsanız bioetix de alsanız gerek yok , karbonları membran önünde bırakın . Bir sedimet iki tane karbon membran alkali şeklinde kullanmanız çok daha sağlıklı olacaktır .

Es es için önerim de cck sedimentin birini de buraya ekleyin , karbonları da Pentair post karbonu gs 10 ro yu takın iki tane membran önüne hem çok daha kalitelidir hem galon cinsinden Omnipure dan daha büyüktür , membranlar sağlam değilse Taptec membranlar ile birlikte roycera ve ya bioetix hangisini isterseniz onu alın .

Toparlıyorum şimdi

Eskişehir için cck sediment +pentair gs 10 ro 2 tane +Taptec membran (eğer değişecekse ) +roycera ve ya bioetix

İstanbul için cck sediment + cck karbon 2 tane + Taptec membran + roycera ve ya bioetix

Set olmayacak fiyatı ne olur bi bakın , aynı fiyata gelirse uğraşmaya değmez derseniz de siz bilirsiniz ,
Lakin ben inline karbon kullanacak olsam size tarif ettiğim es es deki gibi kullanırdım. Pentair e geçecek olursanız 2 inç kelepçe almayı da unutmayın .



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @BAZINGA
İ
4 gün
Yüzbaşı

Arkadaşlar gelip değiştirdiler. Atık su parçası olduğu için benim için çok da önemli değildi bu parçanın değişmesi. Lakin firma hassasiyet göstermiş ve pazar günü olmasına rağmen değiştirdi parçayı. Bu arada ölçüm de yaptılar. Değerler ve suyun tadı gayet iyiydi.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inch -- 28 Nisan 2024; 14:43:46 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ZevkiSefa
Z
4 gün
Yarbay
Konu Sahibi

Ellerine sağlık , iyi oldu iyi oldu , taviz tavizi doğurur , normal bir cihaz için belki çok önemli değil ama bu cihaz benim gözümde değerli bir cihaz . Umarım firma da ürün kalitesi de bozulmadan devam eder . İyi günlerde kullanın geri dönüş için de ben teşekkür ederim .



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @inch
B
4 gün
Teğmen

Tesekkur ederim. Ilginc bir sistem olmus :D. Iki sorum olucak

"pentair gs 10 ro 2 tane. "
Dediginiz bu filtre post tatlandirici degil mi neden membran onune koyuyoruz GAC yerine.
https://royalgreen.com.tr/urun/pentair-gs-10ro-post-tatlandirici-filtre/

Neden Filmtect yerine Taptec. Filmtect daha kaliteli degil mi?
Taptecte bu sanirim
https://royalgreen.com.tr/urun/dupont-taptec-membran-tt-plus-hf/


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ZevkiSefa
Z
4 gün
Yarbay
Konu Sahibi

1-Karbon karbondur hocam post pre olması pek farketmez yapacağı iş aynı , post karbonda daha düşük taneli karbon kullanılır hatta , daha fazla yüzey alanını arttırır , preye göre daha fazla tutma kapasitesi sağlar bu da . Ayrıca galon cinsinden de gördüğün gibi Omnipure a göre daha fazla 10 inç olmasına rağmen . Ayrıca Omnipure a göre de daha ucuz .

2-es es de de İstanbul’da iki membran arasındaki performans farkını anlayacak türde sular değil , es es de 300 civarı olsa İstanbul’da 200 civarı olsa her iki membran da aynı işi aynı kalitede yapacaktır . Filmtec için ekstra para vermeye gerek yok . Filmtec daha mı iyidir suya göre değişir , taptec 500 Tds üzerinde daha verimli çalışır mesela yüksek basınç ile .

Kendi suyumda Tds 400 üzeri , Taptec daha uzun dayandı , tam testlerim bitmedi ama aynı ayda aynı sürede kullandığım Filmtec ve Taptec de Taptec şu an daha düşük Tds verdi , gerçi yıkama sistemi de vardı tam bir test gibi de olmadı ama , siz farkı anlamazsınız bulunduğunuz şehirdeki sulara istinaden .

Pompasız sistem varsa ona Filmtec , pompalıya Taptec de olur. Filmtec 3,4 barda bile çalışırken , Taptec 4,1 bar ister . Ayrıca aradaki fiyat farkı da cebinde kalır . O farkla da dnt fittingleri swun ya da cdc ile de değiştirebilirsiniz mesela :)



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BAZINGA
İ
dün
Yüzbaşı

Murica 75 cihazı yaklaşık 25 gündür kullanıyorum. İki gün önce de ethicwater’dan “Yinmik BLE-C600 7 IN1” analiz cihazı aldım. Önce analiz cihazı hakkında yorum yapayım. Bluetooth ile telefondaki uygulamasına bağlanıyor. Tüm ölçümler tek ekranda anlık olarak çıkıyor. Ölçümleri uygulama hafızasına alabiliyorsunuz. Excel tablosu olarak (ekran görüntüsü almak daha mantıklı) paylaşabiliyorsunuz. Cihazı beğendim açıkçası. Kalibrasyon ayarı yapılarak geldiğini varsayıyorum. Birkaç ölçüm yaptım.

1. Şebeke suyu
2. İlk bardak arıtma suyu
3. Bir litre boşa akıttıktan sonra arıtma suyu
4. Arıtma deposu dolduktan sonraki ilk bardak arıtma suyu
5. Abant marka suyun değerleri.
6. Abant su etiket değerleri




< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
dün
Yarbay
Konu Sahibi

Elinize sağlık hocam .
Suyun tadı nasıl peki ? En önemlisi bu .



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @inch
İ
dün
Yüzbaşı

Ben alkali suyu sevmiyormuşum. Onu fark ettim. Farkında olmadan (ya da el-tat alışkanlığı) ilk bir bardak suyu boşa akıtıp öyle içiyorum. Ya da iki litrelik sürahiye doldurup dolaba kaldırıyorum.

Suyun tadı konusunda ilk izlenimlerim aşağıda. Lakin ben daha önce (çocukluktan beri) şehir şebekesinin kaynak suyunu içtiğim için (yaşadığım yerin şebeke suyu dağlardan gelen çok kaliteli su idi) puanlarım başkasına göre az olabilir. On üzerinden;

Abant su: 10 üzerinden 9

Arıtma su:

Suyun tadı güzel: ilk bardak hafif acı (alkali), diğer bardaklar 10 üzerinden 8

Dolapta beklemiş/dinlenmiş su: 8,5

Koku: yok. 10

Firma ilgisi: 10



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ZevkiSefa
Z
dün
Yarbay
Konu Sahibi

Sizinle aynı görüşteyim , Zaten yüksek pH çok istediğimiz birşey değil , hızlı akışta doğru kullanım tam sizinki gibi olmalı , bir miktar dışarıya bir litre mesela sürahiye alınmalı, ortalama bir değerde su elde edilip o tüketilmeli . En tatlı su bence de 7-8 arası pH’a sahip olan su tat olarak .



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @inch
Z
9 sa.
Yarbay
Konu Sahibi

Buzsu firması aps tech üretimi filtrelerden gönderim size demişti , filtreler geldi sağolsunlar yolladılar . Filtreler hakkında detaylardan da uzun uzun konuştuk . Farklı firmalardan da aynı fiyat aralığındaki karbon ve sediment filtrelerden istedim kıyaslama yapmak adına , görsel olarak boyut olarak plastik malzeme kalitesi vs , onlar da gelince hepsini bir arada yayınlayacağım . Buzsu ya teşekkür ederim bu arada .

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

K
3 sa.
Yarbay

Selamlar. @zevkisefa ahmet hocamin katkilariyla sistemi calisirhale getirdim sonunda. Destegi ve emegine saglik. Hem kurulumda hem sistemin olusmasinda.

Permate pompa ilaveli sistemi istedigimiz gibi tasarlatyan pureonwater daki arkadasa da tesekkurler.

Edit: geçen hafta musluk ölçüm 290 tds / aldığım damacana 40-41 tds idi. filtrelerden sadece 15-20 lt su geçti akıtmaya devam ediyorum 20 tds alıyorum. ölçüm xiomi tds cihazı ( Muğla)

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KcRasco -- 2 Mayıs 2024; 18:52:39 >

K
3 sa.
Yarbay

benzer bir sistem kurduk. kurdu :)




Bu mesajda bahsedilenler: @ZevkiSefa
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.