Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
721
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Mp3 gain?Normalizing sırasındaki en iyi db seviyesi?
D
16 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Ben araştırdım internette (Türk sitelerinde) çok büyük çelişkiler var.Yabancı sitelerde ise max 93, en iyi 92 seviyesinde uzlaşma var gibi.

Ben 92'ye göre düzenliyorum arşivimi.En iyi seviyenin ne olduğunu cidden merak ettim.



F
16 yıl
Yarbay

91-93 arası ideal. Çok büyük bir fark yok zaten. Fazla düşünmenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü iki farklı müziğin seviyeleri eşit bile olsa kullanılan enstrümanlar bile fark oluşturabiliyor...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
16 yıl
Yarbay

müziğe göre
mesela indirdiğim bazı müziklerde ses çok az oluyor.sesi bozmanada yükselebildiğim kadar yüsekltiyorum 105'i deniyorum sesi çok kısık olanlarda, yüksek olanlarda db'lerle oynama
yapmıyorum.



P
2 hafta
Çavuş

https://sourceforge.net/projects/qmp3gain/ kullanın 89db idealdir. Asla normalize yapmayın sesi bozar. Sadece ses arttırım yapın yani dbyi arttırın veya azaltın 89db iyi. 90db ve üstünde bazı şarkılarda bozulmalar olduğunu deneyerek gördüm. özellikle benassi tarzı elektronik müziklerde bozulmalar olur. volume ayarınız zaten sonuna kadar getirmenize olanak tanır. 90-95ın üstü sesi çatlatabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi producermk -- 19 Nisan 2024; 12:34:1 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.