Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
853
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Çin’in yeniden kullanılabilir roket motoru testlerde rekor kırdı
M
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Çin’in yeniden kullanılabilir roket motoru testlerde rekor kırdı
Çin'in uzay sektöründe kaydettiği hızlı ilerleme, diğer alanlarda olduğu gibi dünyanın önde gelen uzay gücü olarak ABD'yi geçme hedeflerinin bir parçası. ABD, uzay yarışında SpaceX gibi özel şirketlere güvenirken Çin ise devlete ve özel sektöre ait yeniden kullanılabilir roketlerden oluşan bir ekosistem yaratmaya çalışıyor. Bu bağlamda Çin'in ana uzay yüklenicisi China Aerospace Science and Technology Corp (CASC), yeniden kullanılabilir roket motorunun temel motor testlerini tamamladı ve testlerde rekor kırdı.



Çin yeniden kullanılabilir roket motorunda son yaklaşıyor



CASC tarafından geliştirilen 130 tonluk yeniden kullanılabilir sıvı oksijenli kerosen motoru, CASC'ın Long March 10 gibi yeniden kullanılabilir roketlerine güç verecek. Çin medyasına göre CASC mühendisleri iki yer ateşleme testini 13 Nisan günü tamamladı. Bu testlerde CASC'ın yeni motorunda 15 tekrarlı test ve 30 ateşleme başlangıcı gerçekleştirdiği ve toplam test süresinin 65 dakikayı aştığı belirtiliyor. Tekrarlı test noktasında ise Çin yeni bir rekoru kırmış oldu.



CASC mühendisleri 130 tonluk yeniden kullanılabilir sıvı oksijen kerosen motorunun son derece güvenilir olduğunu ve güçlü bir genişleme kabiliyetine sahip olduğunu iddia ediyor. Çin’in yeniden kullanılabilir bir motoru verimli bir şekilde çalıştırmak için çoklu ateşlemenin yanı sıra diğer teknolojilerde ustalaşmaya başladığı aktarılıyor. CASC ayrıca motorun uzun ömürlü olması için bakım ve değerlendirme teknolojilerini basitleştirdiğini de belirtiyor.



https://twitter.com/CGTNOfficial/status/1779479726500774255



Çin'in 2025 ve 2026 yıllarında devlete ait iki yeniden kullanılabilir roket için test uçuşları gerçekleştirmeyi hedeflediği iddia ediliyor. Bu roketlerden birinin Çin'in ilk astronotlarını Ay'a götürebilecek olan Long March 10 fırlatma aracı olması bekleniyor. Long March 10’un yanında Galactic Energy gibi bazı Çinli özel uzay şirketi de bu yıl veya gelecek yıl yeniden kullanılabilir roketlerini fırlatmayı planlıyor. Bu ilk fırlatma testlerinde roketlerin geri dönüş ihtimali oldukça düşük ancak bunlar SpaceX’te de gördüğümüz gibi öğrenme sürecinin bir aşaması.




Kaynak:https://interestingengineering.com/innovation/china-rocket-engine-breaks-records
Kaynak:https://news.cgtn.com/news/2024-04-14/China-makes-progress-in-developing-reusable-carrier-rockets-1sNpbZnuHC0/p.html

 Haberi Portalda Gör

Yine Akpınar yine yarım yamalak haber. Neyin rekorunu kırdı? Tırt
Yoruma Git
gecceanduana - 2 hafta +7
İnsanlar roketleri geliştirmeyi sürdürsünler bakalım. Benim projem olan anti yerçekimi sistemi mi kazanacak yoksa roketler mi kazanacak? Bu yıl ben de projemin son aşamalarındayım,...
Yoruma Git
Yorumun Devamı antigravity74100 - 2 hafta +4
A
2 hafta
Yüzbaşı

İnsanlar roketleri geliştirmeyi sürdürsünler bakalım. Benim projem olan anti yerçekimi sistemi mi kazanacak yoksa roketler mi kazanacak? Bu yıl ben de projemin son aşamalarındayım, tam başarıya ulaşmama ramak kaldı. Kimin başaracağını yaşayıp görelim.



Bu mesaja 4 cevap geldi.
C
2 hafta
Yarbay

Seninleyiz



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @antigravity74100
G
2 hafta
Yüzbaşı

Yine Akpınar yine yarım yamalak haber. Neyin rekorunu kırdı? Tırt



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
2 hafta
Teğmen

Alexey Chekurkov çoktan yaptı bile ama uygarlık hazır mı



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @antigravity74100
F
2 hafta
Yüzbaşı

Ay hadi inşallah



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @antigravity74100
E
2 hafta
Binbaşı

Özgün kaynakta önceki rekoru kırdığından bahsedilmiş, orayı atlamış, o anlamda kusurlu kendisi, "haklısın". Ama bunu dile getirirken abartıp "haksızlık" etmişsin.

2 yıldır Anasayfa haberlerini okuyorum, editörlerin hemen her haberini okumuşumdur, kendisi özenli ve düzgün iş çıkaran editörlerden. 10 haberinden böyle 1'inde kusur çıkabilir. "Yine X yine Y" kalıbı 10'da 9-10 olsaydı doğru olurdu, böyle çok mesnetsiz.





Bu mesajda bahsedilenler: @gecceanduana
R
2 hafta
Yarbay

Ne kafalar yaşanıyor maşallah



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @antigravity74100
S
2 hafta
Binbaşı

Young Shelton bunun hesaplamalarını yıllar önce yapmıştı ama NASA, teknolojisinin yeterli seviyeye ulaşmadığını Young Sheltonun çağın ilerisinde bir bilim adamı olduğunu söyleyince teknolojiniz gelişince beni arayın deyip gitmişti ama aramadılar. Bunun yerine yıllar sonra Elon Musk bunu kendi yapmış gibi göstererdi. Yaa işte böyle.. fragmanı böyleyse gerisini kaçırmayın.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
2 hafta
Yüzbaşı

Anlaşılan gözleriniz kapalı sallamayı seviyorsunuz. İsterseniz gerçekten proje üzerinde çalıştığımın kanıtı olan X'teki anti yerçekimi ile hareket eden prototipimin videosunu izleyebilirsiniz. Videonun izlenme sayısı 617 ye ulaştı. https://twitter.com/i/status/1736056836279636401





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 17 Nisan 2024; 19:19:31 >



Bu mesajda bahsedilenler: @Rouvax
D
2 hafta
Yarbay

Megavat seviyesinde güce sahip plazma roketleri ne zaman üretilirse, insanlar Mars'a o zaman seyahat edebilir.




C
2 hafta
Yarbay

Günümüz fosil yakıt teknolojisi ile bunlar hep hayal olarak kalacak, hala inat ve ısrar ile bu teknoloji ile tonlarca ağırlık firlatiliyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
2 hafta
Yüzbaşı

Ben o kişiyi biliyorum. Gerçekliği bilimsel olarak kanıtlanmış bir belgeye sahip değil. Ayrıca yaptığı tasarımın yerçekimini yenme anlamında mantıksal ve fizik kanunu açısından gerçekliği yok. Yerçekimi sadece yerçekiminin zıttı yönde hareketle yenilebilir. Benim çalışmalarım ise bu doğrultudadır. Alexey Chekurkov'un tasarımı ise yerçekimine 90 derece açılı hareket etmektedir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 17 Nisan 2024; 19:30:34 >



Bu mesajda bahsedilenler: @ilterv
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.