Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
17100
Cevap
1325132
Tıklama
29
Öne Çıkarma
Cevap: [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 25.6.1 WHQL (FSR4-AFMF2.1-RSR) (823. sayfa)
N
geçen yıl
Yüzbaşı

bir çin markası olan sapphirenin refah seiyesi yüksek bir ülkede (isveç)'de daha çok sattığını ve daha çok sattığı için garantiye daha çok kartın gönderildiğini savunabilirsiniz ancak bu komik olur. isveç gibi bir yerde sapphirenin esamesinin bile okunduğunu düşünmüyorum.hadi biz ucuz diye alıyoruz bu çöp pulseleri adamların öyle bir derdi yok.

pulse modeli oyuncu kitlesine atılmış bir pandiktir. ekran kartı dediğin powercolor ile başlar asus,msı,gigabyte diye devam eder. asus da rog serisinden sabıkalı mesela ancak toparladı adamlar.

pny,inno yapsa bunu gömülür ancak bir çoğumuzda sapphire modelleri var belli ki mok sürdürmüyoruz karta.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
K
geçen yıl
Yarbay

Pulse modeline bu kadar kin kusmanızın sebebi nedir? Yıllardır 6800 xt pulse modelini kullanıyorum termal macun ped. vs değişmemesine rağmen tam yükte oyunlarda 60c dolaylarında buz gibi sorunsuz sessiz çalışan bir kart.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @napervasız
N
geçen yıl
Yüzbaşı

yani şimdi bende de daha 1 yıllık rx6800 pulse var,ben o değerleri görmüyorum. peki bu ne demek? üretim badında tutarsız ve kalitesiz bir işçilik var demek.

asus 5000 rog serisinde çuvalladığında tüm roglar yanıyordu. kimse çıkıpta benimki daha serin çalışıyor demedi. sapphirenin arası yok.

hotspot 90,bizzat kendisi 80. fan rpm 2000,8 fanlı kasa,mevsimlerden bahar.

rast gelsin çarşınız pazar olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kahya Yahya
K
geçen yıl
Yarbay

Öncelikle kinaye ve laf çarpıtmayı bırakmayı denesen mi? Sakin olsan belki biri sana yardımcı olacak.

Bu kartların def. voltajı yüksek o yüzden def. ayarlarda kullanıyorsan ısınması çok normal, benim kullandığım değerler bu şekilde bir dene derim.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @napervasız
N
geçen yıl
Yüzbaşı

şu an en azından sıcakta olsa stabil bir deneyim yaşıyorum fps anlamında. woltaj işine girişirsen watmanı yersin.min fpsler çakılır,droplar başlar kralını biliyoruz yoksa bu işlerin. amd mühendislerinin yapamadığını biz mi yapacağız diyip saldım.amd kullanmayı öğrendik paramızla rezil ola ola :) sapphirede tüy dikti tabi.


peki neden amd? rx6800 aladığımda rtx 4070 ile arasında 7.000 tl fark vardı. gerisini sormaya gerek yok :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napervasız -- 9 Nisan 2024; 17:35:24 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kahya Yahya
K
geçen yıl
Yarbay

Ben 3 yıldır bu şekilde kullanıyorum çökme vs. bir sıkıntı yaşamadan,ben yardımcı olmaya çalışıyorum sen kulp takıyorsun. Sen bu ön yargıyla devam et ne diyeyim...

Zamanında rtx 3080'in karşısında çerez parasına satılan 6800 xt'yi aldım hem daha güçlü hem daha az ısınıyor hem daha az güç tüketiyor gerisi tırı vırı :)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @napervasız
H
geçen yıl
Binbaşı

yok hocam, defalarca her yerlerden kapattığım halde inatla geri yükledi. aygıt yöneticisi, regedit, gpedit tonla yerden kapattığım halde olmadığı oldu. en son windows 10 pro'ya geçince ve ddu üzerinden kapayınca kapandı. bilgisayarı alıp duvara vuracaktım.

Ethernet sürekli bağlı kullanırım ben. modem dibimdedir. ddu ile siliyorum. yeniden başlattığım anda tekrar yüklüyor. en son ddu ile sildim. internet falan komple kapattım. güncel driveri yükledim. tüm ayarları kontrol ettim. 3-4 kere yeniden başlattım. öyle düzeldi. kaç kere güvenli moda girip ddu ile driver sildiğimi, her güvenli moda girişte windows'un bitlocker key'i isteyişini falan. inanılmaz rahatsız edici. bir de 2-3 yaşında laptop ya, eski de değil. koskoca firmalar, uyduruk bi driver için nasıl buna çözüm bulamazlar anlamış değilim. güncelleme windows update kardeşim driver mriver, ben yüklerim.

ha bi de windows update sadece driver'in sürümünü düşürmekle kalmıyor, radeon software'i de devredışı bırakıyor. sonra tekrar radeon software ile ddu ile uninstall yapmadan kurunca, yine sıkıntılar çıkıyor. sil-yükle, sil-yükle

koskoca microsoft, koskoca amd. milyarlarca dolarlık şirketler, benim 3 yıllık, msi marka laptopumda driver sorunumu çözemiyorlarsa çok yazık.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayvan arkadas -- 10 Nisan 2024; 1:15:36 >


Bu mesajda bahsedilenler: @GSACS
E
geçen yıl
Yüzbaşı

yav bütün donanım ürünleri tayvan malı neredeyse (Asus, MSI, Gigabyte falan) chip üreticilerinden Nvidia amerikan, AMD de amerikan ama Ati kanadaydı diye hatırlıyorum. belki çinle de ortaklıklar vardır bilmiyorum
sapphirede hatalı garantiye giden kartlar ortalamanın 2 katı ama asıl sorun bu değil bence çünkü ortalama zaten çok düşük. ben 6900xt se alınca fark ettim. baktım aynı ısı sorununda şikayet eden çok var. üretim tarafında ucuz işler yapıyorlar. bu garanti sorunu yaratmıyor ama alanı uğraştırıyor. asıl sorun bu. ha bunda amd referans tasarımlarının da leş olmasının payı olabilir tabi. ben hiç nvida da MSI trio serisini sorunlu olduğunu duymadım sadece 6900 de çuvallamıştı onlar da




Bu mesajda bahsedilenler: @napervasız
A
geçen yıl
Yüzbaşı

sapphire gereksiz yeriyorsunuz gibi geliyor bana, ki yurtdisinda amd tarafinda sapphire cogu insanin favorisi:
https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/1c0k9yg/does_gpu_brand_matter/?utm_source=share&utm_medium=android_app&utm_name=androidcss&utm_term=1&utm_content=share_button

marka konusu fazla abartiliyor, tasarimda cok buyuk hatalar yapilmadigi surece (ornegin zamaninda cikan msi kartlardan biri tasarim konusundaki hatadan dolayi asiri isiniyordu hatta agirligi yuzunden slotu kiriyordu) sorun yasanacagini dusunmuyorum.

servisi yasadiginiz ulkede hangisi iyiyse ona yonelmek lazim ben asus servisinden hic memnun kalmamistim turkiyedeyken.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @napervasız
N
geçen yıl
Yüzbaşı

son yazılım güncellemesini yaptım ve an itibariyle tüm oyunlarda vram kilidi kalktı. vram coşup ihtiyacını ramden karşılıyor ve 30 gb ye varan ram kullanımı görüyorum. allah belanı versin amd. AMD ALMAYIN.
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napervasız -- 11 Nisan 2024; 23:27:33 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
geçen yıl
Yarbay

Bu kadar sikayetçiyseniz zarar kes yapıp ikinci el olarak satıp minimum zararla nvidia kart alabilirsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @napervasız
L
geçen yıl
Yüzbaşı

size tavsiyem adrenalini kurmayın amd clean utility kökten silin resimdeki gibi kurun wattman siyah ekran hiçbirini vermiyor sorun adrenalinde driverinda değil programında sorun


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LegendTürkiye -- 12 Nisan 2024; 22:56:38 >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: selcuk6688


E
geçen yıl
Onbaşı

amd ekran kartı alayımmı diye düşünüyordum burdan bi konusuna bakayım dedim yok abi almamak en iyisi :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
geçen yıl
Yarbay

Amd kartlarda RX 5XXX serisinde cortlamasının sebebi IC denetleyici üzerlerinde termal soğutucu koymadıkları için bunun sorumlusu da direkt amd değildir. Sapphire nitro serisinin tamamı termal sıcaklıkların kontrole alınması anlamında harikadır. Ama gel görelim XFX gibi markalar VRM ve Bellekler dışında termal pad koymamış ve bununla yetinmeyip radyatör ile bağlantılarını da yapmayıp temas ettirmeyip tamamen kusurlu mal olarak sattı. O yüzden hava almayan kasalarda denetleyicilerin aşırı ısınmasından dolayı ekran kartı kendini korumaya almak için restart yaptırıyordu sistemi eğer restart yapmasa da çok ısınmaktan ötürü donanımsal bir arıza verecekti. Her ekran kartında zaten bu tür bellek vrm gpu sıcaklıkları sensörleri ve limitleri bulunur. O limitler aşılmaması sağlanır ve eğer aşılırsa direk restart gibi sorunlar ortaya çıkaracaktır. Sorun burada amd firmasında değil diğer ekran kartını üreten firmalardan kaynaklanıyordu. Global olarak iyi bilinen şirketler tepe modellerinde bu termal pedleri koydu.NİTRO serisi, GAMING X ve birkaç model de bu saydığım eksi durumlar yok. Çünkü IC denetleyicilerinin üzerinde termal pad var ve iyi soğutulması için çaba gösterilmiştir.

Şimdi gelelim diğer markalara örneğin;


XFX RX 5700XT Trible Disspantion ben kullanıyorum.


< Resime gitmek için tıklayın >

Sarı ve turkuaz renginde çerçevelediğim yerlere IC denetleyicilerin olduğu kısımdır. Kırmızı ile gösterilen kısımlar vram bellekler ve yeşil kısımla belirttiğim çerçeve ise vrm kısmıdır. XFX uyanıklık yapıp düşük maliyet için sarı ve turkuaz ile belirttiğim yerlere hiç birşey koymamış tamamen açıkta bırakmıştır. Hiçbirşeye temas etmiyorlar. Sadece xfx marka değil bu arada msı evoke , asus dual modellerinin yanı sıra asrock , powercolor, gigabayte gibi markaların tüm modellerinde bu sorun mevcuttur. O sebeple yeniden başlatma, siyah ekran gibi sorunlar o dönem ayyuka çıktı. Özellikle marka alırken dikkat ederek alın.

Daha önce de söylediğim gibi sadece ekran kartına para vermiyorsunuz aynı zamanda malzeme kalitesi, işçilik ve markaya para veriyorsunuz. XFX'in Asus veya Sapphire'den ucuz olma nedenleri de biri de bu tip durumlardır.

Aşağıdaki Sapphire NITRO + ve MSI Gamıng X modellerinde IC denetleyicilerini soğutması için ayrı termal pad koyulduğu hatta bunun için ek bir kit kullandıklarını da belirteyim.

O sebeple bu iki modelde ekstrem şartlar olmadığı takdirde (yılda en az bir kere termal bakım yapıldığı takdirde) Hotspot sorunu yaşamaları çok olası değildir.

Sapphire Nitro+ RX 5700XT
< Resime gitmek için tıklayın >

MSI Gamıng X

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
geçen yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: eserhat

amd ekran kartı alayımmı diye düşünüyordum burdan bi konusuna bakayım dedim yok abi almamak en iyisi :)
Kartları yüzlerce insan kullanıyor. Forumlarda sadece derdi olanları yazıyor. 6900XT ve 5800X3D sorunsuz akıyor bende 4K aylar aylar içinde sadece 1 kez drop yedim oda Forza 5 4K Max ayarlarda oldu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 15 Nisan 2024; 0:17:55 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

V
geçen yıl
Binbaşı

Arkadaşlar merhaba

çift ekran kullanımında "Memory Clock" sürekli maksimumda kalma sorunu devam ediyor galiba. (32 inç 240hz - 43 inç 60hz)

Herhangi bir çözümü olan var mı?

Peki nvidia tarafında bu sorunu yaşayan var mı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
geçen yıl
Yarbay

CRU indirip birkaç ayar yapmanız gerekiyor. Birkaç Hz düşürmelisiniz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
V
geçen yıl
Binbaşı

Akşam deneyip, geri dönüş yapacağım hocam.




Bu mesajda bahsedilenler: @lazye
E
geçen yıl
Yüzbaşı

Sapphire Nitro+ 6900XT SE ısı konusunda berbat. 40 kere yazdım buraya 41. yazayım

sorun hem termal macunda hem montaj kısmında. aşağıdaki macunla hotspot 10 dereceden fazla düştü (hala bir asus tuf değil) kart çok kötü vidalanmıştı. 2 vida yalama yaptı. birinin yuvasını oymak zorunda kaldım diğerini çıkartana kadar canım çıktı.
sistem soğutması mükemmele yakın onu söyliyim (1x Noctua NF-F12, 3x Akasa Viper, 1x Xigmatek)

https://www.hepsiburada.com/thermal-grizzly-kryonaut-1gr-12-5w-yuksek-performansli-termal-macun-p-HBV00000YI0ZS?magaza=Harc%C4%B1alem
eskiden de bir nitro kart ile xigmatek psu patlatmıştım. tam hatırlamıyorum ama R9 280X gibi bişey olabilir.

Bu saatten sonra bir daha Sapphire alacağımı hiç sanmıyorum. AMD alınırmı derseniz evet alınabilir ama rekabetçi oyunlar çok önemliyse uzak durun





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebenama -- 15 Nisan 2024; 16:4:1 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @lazye
V
geçen yıl
Binbaşı

Akşam deneyip, geri dönüş yapacağım hocam.

Çift monitör kullanımında "Memory Clock" un maksimum saat hızında çalışma sorununu çözemedim bir türlü.

CRU indirip farklı yenileme hızları denedim ama nafile.

32 inç 240 hz ve 43 inç 60 hz kullanıyorum.

CRU kullanmadan 240 hz'yi 165-120-119-60-59 denedim olmadı.
60 hz olan 43 inçlik monitörü de 60-59,9-50-30'a kadar düşürdüm yine olmadı.

CRU ile 241-239-238-237-235-230-220-200-144 hzleri denedim yine değişen bir şey olmadı.


Nvidia tarafında bu tür sorunlar yoksa mecbur o tarafa geçmek durumunda kalacağım.


Farklı fikri düşüncesi olan var mı arkadaşlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @lazye