Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
3
Cevap
336
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yurt Dışı gezisi için aynasız makine önerisi?
D
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar,

malumunuz yurt dışına her zaman çıkamıyoruz, ilk defa gitmeyi düşünüyorum ve o anları telefondan kat kat iyi çekecek bir makineye+iyi bir tripod önerisine ihtiyacım var.

D-SLR makinelerin sonu yok gibi gözlemliyorum. Lensi, bodysi vs derken taşıması da zor. Bu işi daha pratik, telefondan çok daha iyi becerebilecek aynasız diye tabir edilen ürünlerden edinmek istiyorum.

Not: Çekilecek foto ve videoları akıllı cihaza gönderip VN ya da CapCut ile edit yapabilirim di mi?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



A
2 yıl
Yarbay

Olympus OMD serilerine bakabilirsiniz. Özellikle Olympus OMD EM5 mark 2 derim.



A
geçen yıl
Binbaşı

Sorunun nikon cephesindeki yanıtı z50.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @DH Anonim
F
geçen yıl
Yarbay

makineden çok lens önemli. sony'nin son çıkan makinesi a6700 18-135mm kit lensi ile birlikte 85 bin lira.
makine bilgin çok yoksa bu kit lensi ile 15 bin liralık samsung'dan daha iyi foto'lar çekemezsin.

ancak alacağın güzel bir lens (veya birkaç lens) ile birlikte ikinci el a6000 ile çok güzel fotolar çekebilirsin.
(ben kendim a6000 kullanıyorum memnunum)

1- tripodu isteme nedenin nedir? (boşa yük ve seyehat çekimleri için çok gereksiz) f/1.4 diyaframlı bir lensler akşamları tripodsuz güzel çekimler yapabilrsin.

2- makine olarak yukarıda bahsettiğim üzere makul fiyatlı bişey alıp asıl harcamayı lens tarafına yap. sony a6000 iş görür. bütçene göre a6100, a6300, a6400, a6500 veya zv-e10 alabilirsin.

3- lens olarak sony'nin kendi lensleri güzel ancak sigma ve tamron fiyat performans anlamında daha başarılı.

önereceğim lensler
sigma 10-18mm, 18-50mm, tamron 11-20mm, 17-70mm
sigma 16mm, 23mm, 30mm
sony 35mm
samyang 12mm
yongnuo 11mm
viltrox 27mm

bu lenslerden 1 zoom, 1 prime veya 1 zoom 2 prime şeklinde alabilirsin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.