Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
564
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Viewsonic VX2780J-2K Monitör Sorunları
F
6 ay
Er
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar.
Amazon üzerinden yeni aldığım ViewSonic 2780J-2K monitörümde yaşadığım bazı problemleri size sorayım belki bir çözümünü bilen vardır.
1.sorun şöyle kendi sitesinden garanti süresine bakınca monitörü satın aldığım tarihten iki yıl sonrasını tam göstermiyor bitiyor görünüyor. Garanti süreci ürünü alınca başlamaz mı?
2.sorun monitörün ayar kısmından parlaklığı düşürünce monitörü kapatıp açınca ya da PC uyku moduna girince yaptığım ayar varsayılan ayarlara dönüyor monitör her açılışında benim o ayarları(parlaklık ayarı vb.) tekrar yapmam gerekiyor buna nasıl bir çözüm bulabilirim?(Viewsonic sitesinde herhangi bir bilgiye ulaşamadım müşteri hizmetleri telefonlara cevap vermiyor.)
3.sorun parlaklığı kısınca bir süre sonra monitörün ekranında aniden görüntü titremesi gibi bir durum oluyor saniyelik ekran yarı kararıp açılıyor bu neden olabilir?
Sizce tüm bunları düşününce monitörü iade etmeli miyim?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.



D
6 ay
Binbaşı

Selam, bende amazondan bu modeli satın aldım ürünle ilgili bir sorunum var yeni konu açmaktansa buraya yazmak istedim. Ürün IPS panel ancak azıcık açı değiştirince görüntü kaybı oluşuyor hatta kırmızı turuncu şeklinde görünüyor siyahlar acaba sizin üründe böyle mi? Aşağıya eklediğim görsel aslında full siyah ekran ve ortada sadece logo var, ekranın tam ortasından baktığınızda turuncu renkler görünmüyor.

Viewsonic'e telefonla ulaşamadım mail gönderdim geri dönmezlerse iade etmeyi düşünüyorum alışamadım.


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 ay
Yarbay

IPS glow bu. Ips panellerde ips glow(ips parlaması) ve backlight bleed(ışık sızması) oluyor maalesef az ya da çok. Normalde backlight bleed olmaması gerekiyor ama. Benim elime iki tane ips monitör geçti ikisinde de benzer sorunlar vardı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 23 Ekim 2023; 0:43:34 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @deniz c
D
6 ay
Binbaşı

Dediğiniz gibi evet, parlaklığı açtıkça daha çok rahatsız ediyor.

Hala dönüş olmadı Viewsonic Türkiye'den telefonları açmıyorlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @Black_Wolf14
S
6 ay
Çavuş

Bu model kronik sıkıntılı sanırım. Ips glow aşırı var. 3 kez değişim yaptım ilk üründe osd düğmeleri çalışmıyordu. İkincisinde sol alt köşede ışık sızması dün yenisi elime geldi 3. defa testleri yaptım bu akşam bilgisayara geçtim ve ne göreyim sağ ortaya doğru ve sol altta ışık sızması bariz bir şekilde gözle görünüyor işin ilginç tarafı dün öğlen sorun olmayan gözükmeyen ışık sızıntısı bugün akşam eve geldiğimde gözüme çarptı. Renkler güzel panel tatmin edici fakat ışık sızması can sıkıcı üst üste gelince değişim yerine direk iade edip başka alternatiflere bakacağım.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



K
5 ay
Teğmen

kimsede bu monitörden yok sanırım, bende aldım amma iade edeceğim ekrandaki o turuncu dalgalanma sağdan ve soldan bakılınca oluşan bendede var o kadar monitör kullandım ilk defa görüyorum. birde renkler srgb yüksek amma pastel bir görüntü daha önce gigabyte m27 seridi kullanmıştım gayet başarılıydı.
birde hdmi den 60 hz yaparsanız 10 bit oluyor bazı youtube fenomenleri bu monitörün 10 biti söyle srgb si böyle garantisi söyle diye verdikleri coşkuya kapılmayın. ben memnun kalmadım.
kendi görüşüm tabiki. kullanan ve beğenenlerede saygım tabiki sonsuz.



A
5 ay
Yüzbaşı

Standart ayarlarda kullaniyorum,yaptigim ayarlar bozulmuyor.
Ben de ekrandaki titremeden sikayetciyim,varsa bilen yazsin lutfen



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
geçen ay
Yarbay

Konuyu upluyorum ama bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim. Yeni monitör aldım ve beyaz renkler sarımsı gözüküyor. Mavi ışık filtresi, gece ışığı vs. kapalı. Bütün ayarları denedim ama çözemedim sarımsı problemli. Sağdaki monitör asus soldaki ise yeni monitör viewsonic xg2431.
Sağdaki asus sorunsuz ve renkler güzel. İkiside 240hz ve IPS panel. İade etmelimiyim?

@Black_Wolf14

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 29 Mart 2024; 2:40:33 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Black_Wolf14
B
4 hafta
Yarbay

Monitörde de ayarlar varsayılanda değil mi? Bu tip sorunla telefonda karşılaştım ama monitörde bilemiyorum; aynı modelde farklı paneller kullanılabiliyor belki onunla ilgilidir diyeceğim tabii diğer viewsonic xg2431'lere de bakmak lazım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KacaKTV
K
4 hafta
Yarbay

Ayarlar varsayılandı, biraz kurcaladım bu iyi hali yoksa daha sarıydı. Ayrıca PureXP diye bir olay var ama kullanmak çok zor çünkü parlaklık diye bir şey kalmıyor ilginç. Monitörü çok övmüşler ama sanırım hiç monitör kullanmamış bu arkadaşlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @Black_Wolf14
O
2 hafta
Binbaşı

2K IPS monitör araştıran biri olarak bu model de aklımdaydı ama sanki elesem iyi olacak. Bu konuda bu monitör ile sorun yaşayıp da, şu monitörü aldım, gördüm tavsiye ederim diyeceğiniz bir model var mıdır?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.