Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
16185
Cevap
926987
Tıklama
398
Öne Çıkarma
Cevap: EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (810. sayfa)
C
geçen hafta
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Timsah-16

Hepsine katılıyorum. Bir tek şuna katılamıyorum yeni Evlenen ve çalışan kadınların önemli bir bölümü hayattan aşırı memnuniyetsiz. Cenneti bırak, hayat standartları düşüyor.
Ve en yakın kız arkadaşlarına bile bunu itiraf etmekte zorlanıyorlar, çünkü "Başarısız evlilik yapan kadın" damgası yemekten çok korkuyorlar.

Şirkette 2 tane 25-26 yaşında kız, yeni evlendi. Her sabah işe suratlar beş karış geliyorlar.
Sorsan lafta herşey iyi gidiyor ama suratlar dokunsan ağlayacak.
Baba evlerindeki rahat evde yok tabi.
Sabah çalışıyorlar akşam eve gidince yemek yap, bulaşık yıksa, ütü yap, çamaşır yıka, haftasonu evi temizle, yatakta kocayı memnun et vs. derken baba evindeki prenses hayatından çıkıp koca evindeki hizmetçi hayatına gözlerini açıyorlar.

Normalde bu safha eşlerinin desteğiyle daha kolay atlatılabilir fakat eşlerini tipe göre seçtikleri için bekledikleri desteği bulamıyorlar. Çünkü adamın karakterinde o yok.
Duruma alışana kadar işyerinde bile agresif oluyorlar. Sabredebilen birkaç yıla alışıyor.
Sabredemeyen evde kavga yaratıyor iş boşanmaya kadar gidiyor.
Tükiye'de son yıllarda Boşanma davalarının %70-80'ini kadınlar açar, asla değişmez.
Tam benim kafasın çayı aldım geldim hocam



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Timsah-16
T
geçen hafta
Yüzbaşı

Eyvallah hocam, bir bardakta benim yerime iç.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Catcheee
C
5 gün
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Timsah-16

Eyvallah hocam, bir bardakta benim yerime iç.
Dostum bakıyorum bizde belli bi yaşa geldik ,intihar edenlerin yüzde 80 i erkek ,şu an cidden erkek olmak o kadar zorki.

Bakıyon sosyal medyaya hep erkek mücadele ediyo,onu bunu ısmarlama ,evlilik teklifi onları geçtim hadi onları yapalım,hep bi mücadele evi sen al,arabayı sen al,evden sen al ,kadın üzüldümü hayatı sevdir hep bi emek ver ve işin ilginci çoğu erkekde bunlara göğüs geriyo neden abi neden ?

En çirkin,zekası en düşük kadın bile seçen tarafta kız diyiyo ilgilensin ,1.90 boyu olsun,güçlü olsun ağa bu nedir ya cidden bu zamanda erkek olmak korkunç bişey.

Türkiye’de bi kadın isterse ömür boyu çalışmayabilir lükse bak hep derim yurt dışı erkekler için,Türkiye kadınlar için cennet.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Timsah-16
F
4 gün
Yüzbaşı

M
4 gün
Yüzbaşı

Evlendiğinizde bekarmış gibi yaşayıp bekarmış gibi davranacaksanız; evliliğin ve ailenin sorumluluğunu bilmeyip, özgürlük diye diretecekseniz sakın evlenmeyin. Bunu hem erkek hemde kadın için söylüyorum. İlk soracağınız sorulardan biri de bu olmalı.

Evlilik, bireylerin hayatlarını birleştirdiği ve ortak bir gelecek inşa ettiği önemli bir kurumdur. Ancak, evlilik sadece romantizm değil, aynı zamanda sorumluluk ve özveri gerektirir. Bekar gibi yaşamak veya davranmak, evliliğin gerçek amacını anlamamak demektir.

Evlilikte özgürlük, kişinin Allah’a olan bağlılığı ve dini sorumluluklarını yerine getirirken, aynı zamanda eşine karşı sorumluluklarını da yerine getirmesini içeren bir kavramdır. Evlilikte özgürlük ve sorumluluklar arasındaki dengeyi sağlamak, sağlıklı bir aile ve toplum yapısının temelini oluşturur. Bu denge, karşılıklı saygı, sevgi ve anlayış içinde, Allah’ın rızasını gözeterek yaşanan bir evlilikte gerçekleşir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
8 sa.
Yüzbaşı

Geçen gün bi adamın videosunu gördüm ,boşandığı için lokma dağıtılıyo :))

Bakıyorum çoğu kadına zamanında herseyi yaşamış sonra görücü evlenelim bizi seven olsun mantığıyla evleniyolar,bizim zavallı Türk erkeğide abaza ne yapsın gidip evleniyo.

Eminim şu an evli olan çoğu kadın kocasını sevmiyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.