Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
229
Cevap
31843
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: Kiracı tahliyesi (12. sayfa)
U
geçen ay
Yarbay

Hocam burada direkt olarak "peşin" kelimesi geçmiyor ancak kira başlangıç tarihi vs belli tam cozemedim
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Be All My Sins Remembered
B
geçen ay
Yarbay

Peşin ödeneceği kararlaştırılmadığı için o ayın son gününün bitmesiyle muaccel hâle gelecektir. Verdiğimiz örnekten devam edecek olursak Nisan 2024 kirasına yönelik ihtarnameyi 01/05/2024 itibarıyla gönderebilirsiniz.

Bu arada, ''Hususi Şartlar'' başlıklı bölümün 11. maddesine dikkat edin hocam. Özellikle ihtiyaç sebebiyle tahliye davalarında bazen bu madde gözden kaçıyor. Normalde ihtiyaç sebebiyle tahliye davasında önceden ihtar şartı bulunmuyor, davanın süresinde açılmış olması yeterli ancak sözleşmede bu türden bir madde varsa ihtar şartının yerine getirilmesi elzem; aksi durumun varlığı, davanın reddi sebebi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ultrAslan-BH
U
geçen ay
Yarbay

Hocam yararlı bilgiler için teşekkürler, kira önden alınıyordu yani oturulacak aya ait kira ödenip ardından konaklama gerçekleşiyordu, ancak burada peşin yazmadığı için oturulduktan sonra ödenecek hale geliyor o sebeple nisan kirasının son ödemesi 04/30/2024, bu sebeple 01/05/2024'te icra takibi başlatılabilir



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Be All My Sins Remembered
B
geçen ay
Yarbay

Evet, benim görüşüm ve kanaatim bu yönde.

Rica ederim hocam, iyi günler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ultrAslan-BH
K
geçen ay
Yarbay

Şimdi arkadaşlar bu kardeşinize bir akıl verin , 2 senedir bir evde ikametgah ediyorum 2. sene mayıs 15 te dolacak , geçen senede karşıklı olarak yüzde 25 sınırının üzerinde zam yaptık haksızlık olmaması açısından , girdiğim senede de ev sahibine min 3 sene oturacağımı söyledim , geçen seneki kira pazarlığında da , bu sene için evine taşınıp taşınmayacağını sordum ve taşınmayı düşünmediğini ve diğer senede oturabileceğini söyledi. Bu sene içerisinde evden taşınmam mümkün değil , çünki çocuk için geldim, okula yakın ve seneye sınava girecek , artı olarak gelecek sene için etüd kaydı vs. yaptırdım. Sıkıntı şurada başlıyor hafta sonu emlakçı aradı işte ev sahibi kendi evine geçmek istiyor vs. ( mal sahibi olduğu için hakkıdır) ama sizin düzeniniz bozulacaksa piyasa 150k siz 130k verin onlar başka yere kiraya çıkabilir böyle inandırıcı bir diyalog geçti aramızda ev sahibi yurtdışında çalışıyor , eşi ve çocukları tahminimce kendisine ait olan müstakil ev apartmanında yaşıyor , yani anlayacağınız ihtiyacı yok ve tamamı ile beni çıkarıp daha yüksekten farklı birine kiraya vermek. Mesele hak hukuk ise adam gibi konuşsa yine ortayol bir şekilde bulunur maddiyat konusunda , çoçuk durumundan dolayı bende ev bulamam. Anlaşmaya yanaşmadığı için gün geldiğinde %25 kira artışı yapıp yollayacağım , benim için sıkıntılı olan bir nokta var evi kiralarken tahliye taahhütnamesi yapıp yapmadığımı hatırlamıyorum ama yapmışta olabilirim , bu işin süreci ne olur . Destan gibi oldu biraz kusura bakmayın


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
geçen ay
Binbaşı

Çıkmıyorum ama kirada anlaşabiliriz diyebilirsiniz. % 25 sınırı biterse, size bilenmesin sonra. O emlakçıya da sadece selam söyleyin, gitsin kendi ödesin. Tahliye taahhütnamesi sözleşmeden bir gün sonra düzgün doldurulduğu takdirde geçerli. Yargıtay kararlarına bakabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kaan0101
K
geçen ay
Yarbay

teşekkürler hocam , benimde önceliğim anlaşmak bir şekilde iki taraf adil bir şekilde hakkına düşeni alsın




Bu mesajda bahsedilenler: @cato16
Y
geçen ay
Er

Konutun bulunduğu il Bursa, ikametgah adresim İstanbul. Şimdi kira alacaklarında yetkili icra dairesi neresidir? İstanbul'da yapabilir miyim işlemleri? Birde Sulh hukuka mecbur kalırsam aynı şeklide buradan yürütebilir miyim işlemleri?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
geçen ay
Yarbay

Bursa'da yapmanız daha iyi olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertosman -- 28 Mart 2024; 22:7:15 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yns08
Y
geçen ay
Er

Teşekkür ederim hocam



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sertosman
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.