Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
790
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kampta savunma amaçlı silah önerisi
4
9 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar ailem ile birlikte araç üstü çadır ile kamp yapıyoruz. Eşim biraz tedirgin oluyor. Hem hırsız serseri gibi insanlardan hemde domuz tilki gibi yabani hayvanlardan. Her ne kadar kamp yaptığımız yerlerde başka insanlarda olsa nispeten sessiz ıssız yerler olabiliyor.
Askeri konulara ilgiliyim, atışlarım iyidir, fakat silah olarak ne almalıyım bilemedim. Şu safir tarzı otomatik av tüfeklerinden alıp kauçuk fişek alsam olabilir belki diye düşündüm. Koltuk altında kılıfında tutmayı düşünüyorum. Zaten kamp sırasında yanımda sürekli 20 cm avcı bıçaklarım oluyor.
Diğer taraftan hem hobi amaçlı pcp havalı tüfeklerden alsam olur mu diye düşünüyorum.
Av tüfeği sesi ile hayvanları korkutur kauçuk mermi ile de bazı kanı bozuk serserileri durdururum, fakat hobi amaçlı devamlı kullanamam.
Pcp alırsam da hobi amaçlı gün içerisinde atış yapabilirim. Sesi hayvanı korkutmaz çünkü pek sesi çıkmıyor. Atış hızları çok iyi namlu çıkış hızları saniyede 300 m lere kadar çıkıyor fakat bi domuza pek zarar vereceğini sanmıyorum. En azından bi insana 20 30 metreden ciddi yaralar açabilir. Pcp alırsam birde domuzlar için torpil felan almam gerekicek. Sizce nelerle karşılaşabiliriz hangi yoldan ilerlemeliyim?
Güvenlik ön planda olduğundan ve ev korumasında da kullanabilme avantajından dolayı otomatik av tüfeği düşünüyorum ama bilemedim tabi. Bütçe 10 bin civarı ortalama. Şimdiden teşekkürler yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için. Silah içinde marka model yazmayı unutmayın 😊👍🏻



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
9 ay
Binbaşı

Öncelikle selamlar. Hedefiniz ve amacınız tam olarak ney onu netleştirirseniz daha faydalı olur ama kısaca özet geçmek bildiğiniz üzere taşıma ruhsatlı tabanca alabilmek için belli başlı koşulları yerine getirmek, belirli meslek gruplarına mensup olmak gerekir. Bulundurma ruhsatlı tabanca almak isterseniz de eviniz ve iş yerinizden ayıramazsınız ki hedefinizin dışında ve sadece ruhsat ücretleri bile bütçenizi aşmakta.
Şu kısmı geçtikten sonra konuşacak olursak sizin sahip olmanız gereken şey ruhsatlı bir yivsiz av tüfeği. Bunların da bir çok çeşidi var pompalı, yarı otomatik, şarjörlü, çifte, poze vs.
Savunma birincil hedefiniz olduğu için bir miktar yüksek kapasiteli bir tüfek lazım bu yüzden çifte ve pozeyi eliyoruz. Aynı zamanda asla tutukluluk yapmamalı çünkü silahın tam lazım olduğu anda tutukluluk yapacak olması o silahı hiç yapar bu sebeple şarjörlü tüfekleri de eliyoruz. Şarjörlü yivsiz tüfekler bence tamamen hobi amaçlı atışlar ve koleksiyon vs. için bulundurulmalı. Şahsen ben hobi amaçlı atışlar için .410 cal (halk arasında yanlıs bilinen tabirle 36 gauge) tüfek bulunduruyorum ama asla şarjörlü yivsiz bir tüfeğe canımı emanet etmem.
Gelelim asıl babalara. Pompalı (bullpup yahut klasik) veya yarı otomatik. (Yerli benelli m4 klonları)
Ben hobi amaçlı takılıyorum bu bahsettiğim tip tüfeklerin çoğu bende var ve av yapmıyorum.
Hobi yanında ev savunması vs kullanmak için fişek kapasitesi yüksek olsun, boyu klasiklere küçük olsun(bullpup) rahat hareket edeyim, fişek seçiminde alternatiflerim olsun, istediğim zaman kauçuk istediğim zaman buckshot kullanabileyim diye pompalı düşünüp UTS-15 almıştım. Aslında bakınca evet, bunların hepsine sahip bir tüfek. Pompalı tüfekler fişek seçmez koyduğunu atar, muazzam bir kapasitesi var çift tüpü 7+7+1 namlu ile birlikte 15 kapasiteye sahip. Yukarda bir switcher var tüpün tekini kauçuk tekine şevrotin doldur, switcher ile değiştirip istediğin tüpten istediğin fişeği kullan. Düşününce mükemmel değil mi. Ama alınca öyle olmadığını gördüm. Tüfek çok kompleks. Maalesef en önemli kural ihtiyacın olduğu zaman çift besleme yapabilir, fişek seçebilir malesef bu tüfeğin pompalı olmasına rağmen dezavantajı bu. Elinin alışması lazım pompa sürgüsünü iyi kullanabilmen lazım. Alışmak için çok fişek yaktım ama yok bu tüfeğin kronik sorunu bu, sanırım bu tüfekle bütçeni de aşıyoruz.
Ev savunması, alan savunması yapayım, gavurlar gibi zombie apocalypse hazırlanayım ben bir shtf manyağım diyorsa Benelli m4 klonlarına yönel, Bunlar da pompalı gibi çok fişek seçmezler, pompalı gibi az tutukluluk yaparlar 7+1 modelleri gayet yeterli bir kapasiteye sahiptir ve Türk yapımı gayet kaliteli modeller var crossfire wi ve ermox xa4 gibi. Sanıyorum bunlara benzer birçok yerli model çıkmış isimlerini bilmiyorum bile. AMA DİKKAT. Bu tüfeklerle kaucuk fisek atamazsın. Daha doğrusu atarsın ama barut haddi yetersiz oldugu için bu fişeklerin yarı otomatik özelliğini kullanamazsın fişek kendini bosaltıp tekrar namluya yürümez bu sebeple her seferinde elinle aynı pompalı gibi çek bırak yapman lazım. Yani kullanım zorluğu yasatır.
Hem ev savunması hem de kampta kullanmak için kesinlikle kauçuk fişek kullanılmalı. Özellikle ilk ya da ilk 2 fisek kauçuk olmalı. BU SEBEPLE
alman gereken klasik küçük boyutlu (dar alanda kullanım kolaylığı ve rahat taşınması açısından) tercihen 5+1 bir klasik pompalı tüfek. Modelleri araştırabilirsin, hatsan var bildiğim kadarıyla ucuz. Hatsan escord ws guard 5+1 mesela. Bende yok bu tüfek benzerleri var fikir oluştursun diye bu modeli yazdım nasıldır bilmiyorum. Araştır sen uygun olanı al.
Boyu kısa, fişek kapasitesi yeterli, pompalı olması nedeniyle fişek seçmez ve kauçuk kullanabilirsin. Kullanması basittir.
Ve bir öneri şahsen kamp alanında ilk 2 fişeği kauçuk, sonrakileri tek kurşun doldururdum. İlk 2 kauçuk yırtıcı hayvanı, ya da saldırgan bir canlıyı korkutmak için uyarı amaçlı, sonraki tek kurşunlar da de hala tehlike devam ediyorsa kendini ve yanındakileri koruma amaçlı, Şevrotin ya da saçma kalabalık bir ortamda saçılıp çevredekilere de zarar verebilir.
Dipnot: Herşeyden önce kesinlikle en azından atış güvenliği, tetik disiplini, namlu disiplini, temel atış eğitmi vs araştırıp kendini geliştirdikten sonra bir ateşli silah almalısın. Primum non nocere. Önce zara verme! Hem kendine, hem de başka bir canlıya.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
4
9 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam detaylı yazınız için çok sağolun. Her ne kadar dar alan savunması gibi yazsamda kısa namlu silahları sevemedim bi türlü. Uts 15 çok hoşuma gidiyor ama 17 bin civarına geliyor. Aslında aklımda şarjörlü silahlar vardı m4 tarzı ama o kadar çok tutukluk yaptıklarını bilmiyordum. Tip olarak düz avcı tipi değilde askeri veya taktik tipler hoşuma gidiyor. Eğer tutukluk yapma sıkıntısı pek yoksa ve kauçuk atabilirse sanırım hem fiyat hem kullanım ve görüntü olarak hatsan escort mp modeli gayet iyi. Fiyatıda uygun 7 8 bin civarına. Kamp alanında dediğiniz gibi önde 2 kauçuk arkasına 4 şero attık mı iş görür. Saçmalı konulabilir aslında ama duruma göre eğer bizden başka pek insan olmazsa saçma olması daha iyi olur gibi. Ayrıca ev koruması olarak da zaten ülkenin durumu belli yakında ya mülteciler ayaklanacak ya biz en azından evi koruyalım.
Birde belki polis arkadaşa danışıcam, ondada sarsılmaz sar9 vardı 2. El olarak öyle birşey alsam belki oda iş görür.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
geçen ay
Yüzbaşı

Tam da bu minvalde bir sorum olacaktı;

Hem başlık sahibi arkadaşın sorusu hem de buna ek olarak ev (kapalı alan) savunması için , bütçe de yüksek kabulü altında Keltec KS7 hakkında ne düşünürsünüz?




Bu mesajda bahsedilenler: @prorezonans
C
4 hafta
Yüzbaşı

Biber gazı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.