Bunun için ekonominin düzelmesi gerekir. Düzelmesi için de hükümetin bütün kanatlarının ekonomiyi düzeltecek adımları atıp uygulaması lazım.
Üretim artacak, ihracat artacak, bir süre tüketim azalacak, israf azalacak, "faiz sebeptir" gibi bir düşünce uygulanmayacaktı. vs.vs.vs. Gerçekler vatandaştan saklanmayacak, enflasyon vs. gerçek veriler açıklanacak. Kendimizi kandırmayacağız.
Bu ve benzer bir sürü şey yapılacak, ekonominin taşları yerine oturacak. Ondan sonra ekonomimiz sağlam ve oturaklı olduğunda, enflasyon düşer, zamlar azalır, tl'nin tüm paralar karşısında değer kaybı yavaşlar ve durur. Zamanla vatandaşın alım gücü de artar.
Bunu kısa sürede yapmak isterseniz de reçetesi ağır olur, vatandaş fakirleştikçe fakirleşir. Ve seçimi kaybedersiniz. Ekonomiyi seçim kaybetmemek için yönlendirirseniz, seçim ekonomisi bütün dengeleri bozar. İşler daha da kötüye gider.
Dolar için seçim sonrasında yıl sonu tahminleri 40 tl ve üzeri deniliyor.
Bitmeyecek insanlar halinden memnun olacak ki son seçimlerde tekrar 5 sene yetki verdi yanan muhalif vatandaş AKP ve seçmeni zaten şikayet edemez yapan kendileri.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.