Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
587
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ram uyumu!
G
3 yıl (3619 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba, aşağıdaki sistemle linkini verdiğim sitedeki ram uyumlu mudur? Alsam sorunsuz takıp kullanabilir miyim?

Intel Core i5-12400F 2.5GHz 18MB Önbellek 12 Çekirdek 1700 10nm

MSI PRO B660M-E DDR4 4600MHz(OC) DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI VGA mATX


https://www.vatanbilgisayar.com/gskill-32gb-2x16gb-ripjaws-v-ddr4-3600mhz-cl18-1-35v-dual-kit-ram.html

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



L
3 yıl (2762 mesaj)
Yüzbaşı

İkiside ddr4 alıp kullanabilirsin .3600 MHz hızında ramler uyumlu şekilde çalışır .
Anakarti 4600 kadar destekliyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl (3619 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkürler, sipariş verdim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @lithran
N
3 yıl (1971 mesaj)
Binbaşı

12400 kullanan bir çok kişi ramleri 3466ya çektiklerini söylemişler redditte sizde durum nedir. Ben de b660m anakarta ram almak istiyorum 12400f ile ama 3200 tavsiye ediyorlar nedense.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @GunsNBeer
G
3 yıl (3619 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Şimdilik bir kere mavi ekran verip kapandı, bir kere de ekranda tuhaf kareler oluştu yeniden başlatınca düzeldi ama ram'den dolay mı bilmiyorum pek anlamam donanımdan.




Bu mesajda bahsedilenler: @Nuroxy
P
3 yıl (2690 mesaj)
Binbaşı

Aynı ramler bugün elime geçti ve xmp profilini açınca tek tek takınca çalışan ramler birlikte takınca sistem boot etmiyor. Anakartın sitesinde de ramlerin isimleri ekli değil. XMP yi kapatıp ayarları elle girdim şu an 3600 Mzh olrak çalışıyorlar. Aida 64 ve mdsched.exe ile kontrol ettim sıkıntı yok gibi ama kararsız kaldım. Sorunlu bir modele benziyor! İlk kez xmp açınca çalışmayan ram denk geldi. Bir kaç gün denerim sorun olmazsa böyle kullanırım. Yukarıda arkadaşın dediği gibi mavi ekran verirse sistem iade açarım. 3600 mhz için xmp yerine ramin kendi değerlerini ( zamanlamaları ve voltaj değerini ) elle girip deneyebilirsiniz. (Ryzen 5 5600 ve asus rog strix b550 f gaming wifi II)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl (3619 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Hata verdikten sonra ram'leri söküp tekrar taktım 3600mhz de 3 gündür sorunsuz kullanıyorum, sizde durum nedir?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ProgreSsive aTTacK
P
3 yıl (2690 mesaj)
Binbaşı

Gear down mode ayarını enable yaptıktan sonra sorunsuz çalıştı. Şu an için bir sıkıntı yok.




Bu mesajda bahsedilenler: @GunsNBeer
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.