Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
326
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yazılım kursları hakkında? Bilge Adam, Siliconmade, Vb?
T
9 ay
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar, bir yazılım kursuna/bootcamp'e kayıt olmayı düşünüyorum. Aranızda buralardan eğitim almış olan veya tanıdığı eğitim almış olan var mı?


Sizce genel olarak nasıldır ve verilen parayı hak eder mi? (yaklaşık 25-30k civarı ücretleri var)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

D
9 ay
Yarbay

Sana bağlı...

Kayıt olup yarım bırakanlar, düzgün ilgilenmeyenle o kadar çok ki, artık kursların bunlara yönelik hazırlandığını düşünüyorum.

Buralara kayıt olup fantastik iş bulan bir adamın bir twitine denk geldim. Bitirme ödevimi ne var mış. Kendi grubundan sadece bu tam detaylı teslim etmiş.

Yani, ortada bir Bolu Dağ Komando Eğitim Tugayı yok. Her geleni yazılımcı yapamıyorlar.

Senin içinde varsa, buradan faydalanırsın, yoksa 30.000 liran çöpe gider.



S
8 ay
Er

Merhabalar son durumunuz ne acaba, bende şu aralar benzer şeyleri araştırıyorum da. Galiba bende bu tarz bir kursa katılacağım.



J
8 ay
Çavuş

Coursera plus alın çok daha ucuza. Böyle şarlatanlıklarla işiniz olmasın.



1
8 ay
Yüzbaşı

Buraya yazacakalarımı sana ve diğer arkadaşlara bilgi olsun diye detaylı anlatacağım. Şu an satınalma ve planlama sorumlusuyum ancak yazılıma olan merakım nedeniyle kurs araştırmalarına girdim. Daha önce deneyimim var mıydı? Hayır. Günün sonunda Siliconmade hem ödeme kolaylığı hemde içerik bakımından kayıt oldum. Öncelikle kursa başlamadan önce hangi tarafa yöneleceksin önce bunu youtubedan araştır kardeşim. Fullstack developer mı olacaksın yoksa frontend mi gibi. Herşeyi geçtim önce INGILIZCE ÖĞRENİN!. Daha sonrasında kursa başlamadan önce C# youtubeda yüzlerce video var. Enes Bayramdan tut, Gençay Yıldıza kadar güzel eğitmenler var. Binlerce lirayı çöpe atmadan önce bu iki kişiye bakmanı tavsiye ederim. Önce tek bir dil üzerine yoğunlaş. C# öğren ve sindir. Gençay Yıldız C#'ın gerçek mahiyetini öğretiyor. Türkiye piyasasında çok hocadan daha kaliteli ve parayla alamayacağın bir içeriğe sahip. Tek eksisi alıştırma vermiyor sadece konuları anlatıyor. O yüzden kendin bir şekilde konuyla beraber algoritmalar çözmen gerek. Enes Kardeşimde sektörde kullanılan standart kalıpta anlatıyor. Ne demek bu? Yani çok fazla detaya girmeden işine yarayacak kısımlarını anlatıyor ama benim tavsiyem her ikisini de izlemen. Kod yazmak bir sanattır. Herkesle aynı kafa yapısına girersen sen standartsındır. Clean kod yazmak için iyi öğrenmen gerek ve çok araştırma yapmalısın. Bu iş kolay değil. Her akşam temizinde 3 4 saat bakman gerek. Bir dil nasıl öğreniliyorsa bu yazılımda aynı bunun gibi. Kısaca bu işte para var gireyim diyorsan cebindeki para yanar zamanını boşa harcarsın. Bu işi sevmen lazım. Vardiya sistemi yok. Yeri gelir gece gündüz çalışırsın. Diyeceğim o ki, başlamadan önce youtubeda bu iki arkadaşın Gencay Yıldız özellikle ilk bu adamla başla toplam 400 videosu var. Daha sonrasında 20 saatlik Enesin videolarını baştan izle. Bu ikisi bittikten sonra Gencayın Oop videolarını izle ve oda bitince Frontend için Enesin Udemy kursunu ya da youtubundaki seriyi izlemeni öneririm. Html css javascript boostrap gibi. Sonrasında git kursa yazıl en son serfitikaları al pekiştir projeler yap, githubını hazırla ve iş başvurularını yap. Hadi kolay gelsin.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.