Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
7280
Cevap
303445
Tıklama
28
Öne Çıkarma
Cevap: AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (202. sayfa)
U
2 yıl
Yarbay

fişi de sökmeniz lazım. kitapcıkta yazar nasıl bios sıfırlandığı. anakart asus ise arkada ses jackları ile usbler arasına gelen yerde clear cmos button olması lazım. iyi forumlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @Anuminas1994
T
2 yıl
Binbaşı

Pc kapadım güç kablosunu çıkarttım.Anakartta clear cmos varmış biraz tuşa basılı tuttum bios sıfırlandı düzeldi. Amd gpu biostan kapayınca görüntü gelmiyor felan yazmışlar. Başka ne şekilde kapatılıyor ki?
Integrated graphics disabled yapmıştım görüntü gitti.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trakyacus -- 12 Temmuz 2023; 17:22:56 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Anuminas1994
U
2 yıl
Yarbay

bende kapalı. görüntü geliyor. bir sorun var gibi.



G
2 yıl
Yarbay

Ben de kapalı kullanıyorum, sorun yok. Sizin HDMI kablonuz anakarta mı bağlı acaba hocam ekran kartı yerine? :D



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Trakyacus
T
2 yıl
Binbaşı

:D Display port diye bişeye takılı hocam bide yanda HDmi portu var sizde hangine bağlı ilk uyan şeye taktım anakarta bağlı olabilir yani. Yan yana bu şortlar bu arada anakart olması muhtemel





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trakyacus -- 12 Temmuz 2023; 23:18:36 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Frobe
T
2 yıl
Binbaşı

Şuraya bağlı hocam nereye takmam gerekiyor.
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Frobe
E
2 yıl
Yarbay

Direk ekran kartı üzerindeki displayport”a takmanız gerekiyor normalde.

Siz anakarta takmışssınız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Trakyacus
N
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Muhabbete fena gümledim. Adam harici ekran kartlı sistemde daha DP kablosunu nereye takması gerektiğini bilmiyor ama konuda AMD ile sorun yaşayan herkese "AMD almayın çok sorunlu" vs. diye bir ara millete akıl veriyordu.

Zaten "keşke vatanbilgisayardaki elemanı dinleseseydimde AMD almasaydım" diyen biri DP kablosunun daha nereye takıldığını bilmemesi ise hiç mi hiç şaşırtmadı.

Bu arada kimse donanımdan anlamak zorunda değil ama donanımdan anlamıyorsanda bırak donanımdan anlamamayı donanım bilgin şu şekil SIFIR ise "yok amd almayacan " vs. diyede millete akıl vermeyeceksin. Şu şekil PC kullanmayı bilmiyorsan AMD ilede INTEL ilede sorun yaşarsın. DP kablosunu mb ye takıp igpu yi disable edersen INTEL sistem ilede görüntü alamazsın yani bu AMD'nin suçu değil, senin yetersizliğin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 12 Temmuz 2023; 23:58:24 >

U
2 yıl
Yarbay

yapacak bişi yok. amd bilmemeyi değil öğrenmemeyi yendiriyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 yıl
Binbaşı

No Way out yorumunuzu soran olmadı sizi etiketleyen olmadı.Yeni bios ile mutluyum ondan önce ramler 6000mhz de çalışmıyordu çoğu kişi gibi benimde neyine mutlu olayım şuan yeni bios geldi bir sıkıntım yok.Yazılımın gelip düzelme ihtimallerine bakmam yorum yaparken 6 ay geçmiş.Düzeldikten sonraki güncel deneyemim aynı olmaz eskisiyle.15 sene intel kullandım bu bilgimlede bir sorun yaşamadım.Ne beğenip beğenmeyeceğimi ne tavsiye edip etmeyeceğimi size soracak değilim gelip insan sinir etmekten başka işlerle uğraşın lütfen sizin tarzlık fanboyluklar bana hiç bir konuda uymuyor.Ama konuyu uzatçaksanız Amd büyüktür uludur felan yazayım 20x konu kapansın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trakyacus -- 13 Temmuz 2023; 11:25:45 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 yıl
Binbaşı

Teşekkür ederim bilmemek sorun değil, öğrenmek te sorun değil benim için öğrenmeyi severim.Pc deki tüm fanları öğreneyim diye kendim değiştirdim eğlenceliydi mesela.
Konuya ilave olarak bu anakarta bağlama olayı performans,fps kaybına sebep olan birşey mi laptoplarda oluyormuş kayıp diye izlemiştim.
Dahili gpu masaüstü yada oyunda hep 30 50 w arası geziyordu hwinfo ile baktığımda boşa elektirik yaktırmış oldum sanırım masaüstünde şuan nvidia tüketimi de artmadı hw infoda amd gpu kısmı kayboldu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trakyacus -- 13 Temmuz 2023; 3:11:6 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ugacomtr
U
2 yıl
Yarbay

çok yakıyordu sisteme yük oluyordu. şimdi iyi oldu. mesela harici ses kartı alınca da biostan ben dahiliyi kapatırım. veriyolunu işgal etmesin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
2 yıl
Çavuş

Çok yakıyorsa tüp taktıralım reis olmaz öyle.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ugacomtr
U
2 yıl
Yarbay

bu piyasada bırak tüpü elantirikli araba bile fazla yakar. halımız duman. aman aman...




Bu mesajda bahsedilenler: @Rovildi
X
2 yıl
Yarbay

F
2 yıl
Yüzbaşı

Sistem özellikleriniz nedir hocam



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Xef1ONYX
X
2 yıl
Yarbay

AMD Ryzen 9 7950x3D
Arctic Liquid Freezer II 360mm Rev 2.0 (3xNoctua NF-A12x25)
Asus Rog Strix X670E-F
G-Skill Trident Z5 (2x16GB) F5-6800J3445G16GX2-TZ5RK
Palit Gamerock OC RTX 4090 Midnight Kaleidoscope
LianLi Dynamic EVO Harbour Gray
MSI MEG Ai1300P 80+ Platinum




Bu mesajda bahsedilenler: @F13