Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
146
Tıklama
3
Öne Çıkarma
AB: Sosyal medya şirketlerine yapay zeka içeriklerini etiketlemeli
M
11 ay
Yarbay
Konu Sahibi

AB: Sosyal medya şirketlerine yapay zeka içeriklerini etiketlemeli
Üretken yapay zekanın son zamanlardaki ilerlemesi, sosyal medyada gördüğünüz bir şeyin gerçek mi yoksa bir makine tarafından mı üretildiğini söylemenin imkansız olmasa da çoğu zaman zor olmasıyla sonuçlandı, ve bu iyi bir şey değil. AB, Rusya kaynaklı yalan haber ve dezenformasyonla mücadele etmek amacıyla sosyal medya şirketlerini yapay zeka tarafından üretilen içerik ve görüntüleri etiketlemeye başlamaya çağırıyor.



Sosyal medyada yapay zeka dezenformasyonu



AB: Sosyal medya şirketlerine yapay zeka içeriklerini etiketlemeli
Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jourova, "Microsoft için Bing Sohbet, Google için Bard gibi üretken yapay zekayı hizmetlerine entegre eden şirketlerin, bu hizmetlerin kötü niyetli aktörler tarafından dezenformasyon üretmek amacıyla kullanılmaması için gerekli tedbirleri almaları gerekmektedir" dedi.



Ayrıca Bkz.Yapay zekalı Bing Sohbet, Chrome ve diğer tarayıcılara geliyor



Jourova, Jourova, "AI tarafından üretilen dezenformasyonu yayma potansiyeline sahip hizmetlere sahip tarafların (Twitter, Facebook, Instagram, TikTok, Google vb.) bu tür içeriği tanıyacak ve kullanıcılara açıkça gösterecek teknolojiyi uygulamaya koymalıdır" diye ekledi.



AB, açıkça şirketlerden kullanıcıların sosyal medyada gezinirken ve akışlarındaki diğer öğelerle dikkatleri dağılırken açıkça görebilecekleri bir etiketlemenin getirilmesini istiyor. Jourova, 10 gün önce Google CEO'su Sundar Pichai ile görüştüğünü ve şirketinin sahte haberleri tespit edecek teknolojiye sahip olup olmadığını sorduğunu, yanıt olarak ise 'Evet, ama teknolojileri geliştirmeye devam ediyoruz’ cevabını aldığını söyledi. Görünüşe göre ilerleyen dönemlerde AB, bu konuda daha katı adımlar atacak gibi duruyor ve taleplerinin sadece “sözde” kalmamasını hedefliyor.




Kaynak:https://www.techspot.com/news/98958-eu-tells-social-media-companies-ai-generated-content.html

 Haberi Portalda Gör

J
11 ay
Yarbay

Afedersiniz ama sazanlığın lüzumu olmasa gerek günümüzdeki ne idüğü belirsiz astı astarı ne olduğu belli olmayan şeylere sazan misali atlamanın alemi yoktur. Ha niyet puslu havadan nemalanıp ortalığı karıştırıp sazanları inandırmaksa zaten inanmaya hazır elde telefon sazanlarda varken bu iş çok kolay.




E
11 ay
Teğmen

Kesinlik katılıyorum. Yapay zeka insanın yerine geçmemeli. Bütün dünya robotlaşmamalı.




K
11 ay
Yarbay

Haklı bir endişe.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.