Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3058
Cevap
326281
Tıklama
15
Öne Çıkarma
Cevap: Param Kart Ana Konu-Güncel Kampanyalar (Sürekli Güncellenecektir) (124. sayfa)
A
2 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar param uygulamasında kampanyalardan kazandığımız parayı banka hesabına çekebiliyormuyuz, yoksa o çekilemez bakiye diye mi geçiyor ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azmuth -- 29 Nisan 2023; 9:31:42 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
2 yıl
Yarbay

Çekilemez bakiye, valör 2099 olarak gözüküyor. (Kartla harcama yaparken ilk bu bakiyeden gidiyor.)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 29 Nisan 2023; 18:20:20 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_Dieg0_
A
2 yıl
Yüzbaşı

Anladım çekilemiyor yanii



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @EnemyTerritory
F
2 yıl
Teğmen

https://param.com.tr/avantajlar/anneler-gunu-ne-ozel-paramkart-la-yapacagin-elektronik-dekorasyon-ve-cicek-alisverislerinde-nakit-iade-firsati-seni-bekliyor-107


Anneler Günü’ne Özel ParamKart’la Yapacağın Elektronik, Dekorasyon ve Çiçek Alışverişlerinde Nakit İade Fırsatı Seni Bekliyor!

  • Kampanya, Param Classic kart tipi içerisinde yalnızca "Param Troy, Param MC, AdaletKart, BaroKart, TÜRMOBKart, BYS PlatinCard, Mepaş Kart ve Anadolu Üniversitesi“ kartları için geçerlidir.
  • Kampanya kapsamında Elektronik harcamalarında kazanılabilecek maksimum nakit iade tutarı 200 TL, Dekorasyon harcamalarında 150 TL ve Çiçek harcamalarında ise 75 TL’dir.
  • Nakit iade kazanmak için ParamKart’la Elektronikte tek seferde 1500 TL ve üzeri, Dekorasyonda tek seferde 1000 TL ve üzeri, Çiçek alışverişinde tek seferde 500 TL ve üzeri alışveriş yapılması gerekmektedir.

Elektronik olarak nerede kullanabiliriz?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
3
2 yıl
Teğmen

hepsiburada elektronik geçiyordu.




Bu mesajda bahsedilenler: @fatu38
F
2 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar papara ve param gibi başka kredi kartını nakite çeviren hangi platformlar var ? Param iyi ama komisyonu aşırı fazla



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Er

Fups, oldubil vb



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Fsm0066
F
2 yıl
Yüzbaşı

Komisyonlar nasıl hocam yüklerken veya çekerken ?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Sonder7878
A
2 yıl
Yarbay

klasik %2 . taksitli avans dha mantıklı




Bu mesajda bahsedilenler: @Fsm0066
U
2 yıl
Teğmen

%10 mu iade?anlamadım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @fatu38
J
2 yıl
Teğmen

Restoran harcaması iade kampanyası (Cuma-C.tesi-Pazar %10 cashback) kapsamında, pos cihazı MCC kodunun ilgili kategorilerde olmaması nedeniyle iade yansımayan durumlar için bir yöntem var mı?
5812 - 5814 - 5462 MCC kodları dışındaki işletmelerde iade yansımıyor, canlı destek müşteri hizmetleri de yardımcı olmuyor.
İşletme adında "kebap" yazıyor ama pos kodu farklı diye iade gelmiyor.

Kebapçıya oturmadan, kebap siparişi vermeden önce MCC kodu sormamız gerekiyor herhalde


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
2 yıl
Yüzbaşı

4 sene once kuveytturkte basima gelmisti, hastanein posu genel pazarlama olarak geciyormus, saglik kampanyasina saymamislardi, o gunden beri once ufak cekim yaptirip sonra mh yi arayip kampanyaya dahil sektor oldugunu dogrulayip sonra islem yapmak gerektigini (!) ogrendim


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @jordi
J
2 yıl
Teğmen

Her zaman da geçerli olmaz ki bu durum..
Yani kebapçıda, "abi önce şu ayranın parasını karttan çek" deyip, sonra müşteri hizmetlerini arayıp ardından pos kategorisi, mcc kodu uyumunu kontrol ettirip sonra tekrardan kebapçıya "abi şimdi kalan kebabın ücretini çekebilirsin" demek pek de mümkün değil.

Daha önce Halkbank, hafta sonu restoran indiriminde bu durum olduğunda, manuel kontrol yapıyordu. Sizden ödemeye ilişkin fiş bilgisini talep ediyordu. Herhalde baktılar olmuyor, o manuel sorguyu kaldırmışlardı.

Şimdi de Param tarafında, canlı destekteki kişi direkt "işleminiz kampanya kapsamında değil" diyor, başka da bir şey demiyor. Kayıt açmıyor vs vs..

Şubat'ta da başka bir kebapçıda başıma gelmişti, önemsememiştim. Şimdi canlı temsilcinin yaklaşımından ötürü rahatsızlık verdi. Yoksa yapılacak iade ne beni zengin eder ne de Param'ı fakir.. Bir kampanya yapılıyorsa, doğru düzgün, Türkiye koşullarını da göz önünde bulundurularak yapılmalı.

Ben vatandaşım, MCC'nin ne olduğunu bilmek zorunda değilim. Pos tanımının uygun kategoride olduğunu sorgulamak zorunda hiç değilim. Haa tabelada yazmaz, çıkan slipte yazmaz; anlarım. Uygulamanın ekranında bile, ilgili harcamaya Pide Kebap Salonu yazıyorken, farklı hizmet alamam herhalde :)


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @wolkien
W
2 yıl
Yüzbaşı

Aynen öyle hocam. O yüzden (!) ünlem koydum. Mantıksız işler



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @jordi
C
2 yıl
Teğmen

Sizin olaydan bağımsız Aslında burda sorun işletmelerde çünkü kendilerine uygun pos cihazı kullanmaları gerek her pos cihazının ve katagorinin farklı komisyon oranları var. Bazı işletme sahiplerinin başka bir sektörde de işyeri olduğundan dolayı direkt ordaki mcc koduna göre pos kullanıyor ismin pek önemi yok çünkü

Benimde mesela istinye park carls jr’da yüklü bir hesap ödedim adamların pos cihazında kendi isimleri bile yazmıyordu ve elektronik sektörüydü. restoran sektöründe bu seyehat kartları yüzünden pos komisyonları çok fazla haliyle uyanık işletme sahipleri yanlış pos ile işlem yapıyor buna bazı burger king ve mc donaldslar dahil o yüzden mesela paycell burger king kampanyasında çok fazla sorun yaşıyordu.

Ama sizin sorununuz zaten geçerli bir katagoride olduğundan bende de giyim kampanyasına üstelik h&m gibi bir firmaya sektör yanlış deyip yatırmamışlardı herşey beklenir malesef paramdan.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caseon -- 10 Mayıs 2023; 0:42:27 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @jordi
J
2 yıl
Teğmen

Elbette, ideali işletmenin düzgün pos tanımlaması, mcc kod vs konularına gidiyor.

Lakin burada birkaç husus var.
Mesela, işletme işini düzgün yapmışken; banka tarafında (MCC kod tanımlamasını yapan kimler ise) farklı MCC kodu girilebiliyor. Halkbank'ın kampanyasından tecrübe ettiğim, çorbacının "değerli madeni paralar" MCC Kodu ile işlem yapıyordu. Bunu banka bence gayet iyi biliyor.

İkinci olabilecek bir konu, mesela benim bu işlemde, Kebapçı "Çeşitli Gıda" kategorisinde görünüyor. Her banka, küçük nüanslar ile MCC tarafını ayırıyor muhtemelen. Param'da "Çeşitli Gıda" MCC kodunu kabul etmeyince, yine müşteri mağdur oluyor.

Buna benzer durum, Garanti - American Express restoran indiriminde olmuştu. Vakıfbank Pos'u olan işletme, "Fastfood" görünüyor diye Garanti Bankası restoran olarak saymamıştı.

Üçüncü ve olabilecek en kötü durum ise; işletmelerin, üçüncü bir taraftan pos hizmeti alması. Yani (tam doğru örnek olmasa da) Amazon'un kendi banka posu yerine iyzico'dan hizmet alması gibi konular oluyor. Orada tanım olarak "iyzico/Amazon" yazarsa; hiç yoktan iyidir diyoruz. Sonrasındaki MCC kodu konusu işin içine girince, artık sektörü ne geçiyor, bilen yok. Ancak emin olabilmek için küçük bir rakam çektirmek dışında bir seçenek kalmıyor.

İşte bu yüzden, bir önceki mesajımda da yazdığım; bu tür kampanya yapanların, Türkiye'deki koşulları göz önünde bulundurması gerekli. Öyle "indirim yansırsa yansır, yoksa beni aramayın" demekle olacak şeyler değil. İşletmenin kestiği fiş, postan çıkan slip, postan bankaya aktarılan işletme adı gibi konular, tartışmaya mahal vermeyecek şekilde ise, manuel kontrol ile de olsa bu indirim müşteri lehine/müşteri memnuniyeti adına yansıtılmalı. (hatta o pos cihazından gelecek diğer harcamalar da, doğrudan kampanya kapsamında sayılmalı).

Elbette firma kurnazlık yapıyorsa, tabelasına "Carls Jr." yazıyorken, ne slipte ne fişte işletmenin restoran olduğunu belirtir bir bilgi yok ise, pos/mcc tanımı da doğru olmadığı takdirde, o zaman yapılabilecek bir şey yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alptaskiran
F
2 yıl
Teğmen

Hd iskender yemek yemiştim.Ödemeyi yaptım restoran kampanyasına sayar diyordum.Ertesi gün baktığimda hd nin karşısında sektör olarak otomotiv yaziyordu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @jordi
J
2 yıl
Teğmen

İşte elbette Param'ın da suçu yok bu konuda.

Benim gönlümden geçen, fişinizde "HD İskender" yazıyorsa, çıkan slipte/Param'a gönderilen işletme bilgisinde "HD İskender" bilgisi varsa, hiç olmadı yine kasa fişinde "Yemek" "İskender" vb. ibare varsa, manuel kontrol ile müşteri memnuniyeti sağlamak adına bu durum düzeltilebilir. Bu saydıklarımın hiçbiri yoksa, zaten yapılabilecek bir şey yok; beklentim de yok.

Bu durumda müşterinin ne kabahati var? Hadi bizler takip ediyoruz, az biraz anlamaya çalışıyoruz. Bunu hiç bilmeyen müşterinin de kabahati yok bana kalırsa. Türkiye'deki hiçbir işletmeye de gidip "kardeşim sizin pos tanımınız yanlış" "sektörünüz otomotiv görünüyormuş" diyemezsınız, derseniz en kibar haliyle terslenip gönderilirsiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @Fatih KARAHAN
T
2 yıl
Binbaşı

quote:

Müşteri kaybediyorlar umurlarında bile olmuyor.


Yerel marketlerin öylesine kötü müşteri profili var ki ciroları çok yüksek olduğundan bu konulara eğilme gereği hissetmiyorlar. Ben bu tür müşterileri görünce hayata küsüyorum...



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @İsmail D.
E
2 yıl
Yarbay

Daha önce bildiğiniz/alışveriş yaptığınız yere gitmek dışında yapılabilecek bir şey yok hocam. Eskiden dediğiniz gibi manuel kontrol yapılsa da bankalar da bıkıp bırakmış olacak ki işletmenin pos tanımının yanlış olmasından bankamız sorumlu değildir gibi ifadeler koyuyorlar kampanyalara. (Gerçi onlarda kendi posunu şart koşuyor çoğu kampanyaya. Hem pos tanımı doğru olacak, hem de kendi bankasının posu olacak Yıllar önce yapı kredi'nin world posu zorlamasını da yazmışlardı forumda. Sektör doğru, pos yapı kredi posu ancak işletme world üyesi değil. Banka world üyesi olan işletmenin yapı kredi posundan geçecek diye dönüş yapıyormuş. Üye işyerleri de açıkca yazmadığından millet kendince anlamanın yolunu bulmuş, anlatıyordu. Slipte world puan yazıyorsa üye işyeridir, yoksa değildir diye Neyse ki günümüzde bu kadar zorlamıyor diye biliyorum.)

Çeşitli gıda olan alışverişinize iade vermesi lazımdı ama çeşitli gıda bir çok mcc kodunu kapsıyor, hangisinden geçtiğini bilmek lazım:https://www.maximiles.com.tr/medium/Campaign/Document/56f2d0c4-2858-486f-821c-107de6a7ea68 iş bankasında bu kodlar çeşitli gıda olarak geçiyormuş mesela. Param bunlardan sadece 5462 olanı kabul etmiş sanırım.

Bu durumu bilen biri tabi kendince fayda sağlayabilir Çeşitli gıda olarak geçen çevremde bir yer var. Buradan yaptığım alışveriş bazı bankaların cafe-restoran kampanyasına sayabiliyor. (Bir tane kuruyemişçi var, o çeşitli gıda geçse de saymamıştı. Muhtemelen yukarıda attığım 4 haneli kod ayrımından.) Çoğu benzin istasyonu yapılan market alışverişlerini de akaryakıt posundan geçiriyor. Köfteci yusuf cafe/restoran olarak geçiyor, buradan et-kıyma vs de alınabiliyor. Mesela garanti'nin market kampanyalarında market sektöründe gıda dışı harcamalar dahil değildir der ama markette ayrı pos yok, tek mcc kodu var. Tuvalet kağıdı vs alsan da kampanyaya sayar, anlayamazlar sonuçta

Daha önce bildiğin, posundan emin olduğun yere gitmekten başka yapılabilecek bir şey yok kısacası. Ziraat'in banka kartı ile yapılan alışverişlerde 4 haneli mcc kodu açıkca yazıyor. Bazı kampanyalarda açıkca şu mcc kodlu yerler dahildir diyor. Emin olmak için işe yarayabilir. Onun dışında banka değişimlerine de dikkat etmek lazım. Mesela çevremde 2-3 yer vardı çeşitli gıda geçen, bunlar banka değiştirdi. Yeni bankaları market geçiyor. Çeşitli gıda olarak geçen yerde 2 farklı bankanın posu var. Biri çeşitli gıda geçiyor, diğeri market. Dikkat edip aynı yere gitmekten başka yapılabilecek bir şey yok maalesef (Param konusunda şikayet kaydı oluşturup 2 kere olumsuz yanıt alıp sosyal medya/şikayetvar üzerinden yazdıktan sonra iade alanlar vardı. Uğraşırım diyorsanız bu şekilde iade almayı deneyebilirsiniz.)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @jordi