Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
324
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Canon m50 lens yeterliliği
H
geçen yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhabalar. Malumunuz Canon m serisi için lensler yetersiz ve pahalı. Adaptör ile ef lensleri kullanmayı düşünüyorum ama herhangi bir kalite kaybı yavaşlık uyuşmazlık vs olur mu bilgisi olan var mı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanergen26 -- 31 Aralık 2022; 19:13:35 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
geçen yıl
Yarbay

Herhangi biri yavaşlık, uyuşmazlık vb olmaz hatta M5 gibi Dual Pixel AF'ye sahip gövdelerde EF lensler DSLR'ye oranla çok daha iyi AF yapabiliyor. Öte yandan M serisinin amacı oldukça portatif ve küçük bir sistemde yüksek fotoğraf kalitesi sunmasıdır, önüne adaptörle kocaman EF lensleri takınca DSLR'den pek farkı kalmayacaktır.

Konunun bir başka yönü de Canon yeni RF serisi bayonet sistemine geçtiği için yeni crop sensörlü gövdeleri de bu bayonet sistemine entegre etmeye başladı, kısaca EF-M sisteminin geleceği pek parlak görünmüyor. Yeni bir EF-M lensine yatırım yapmazdım açıkçası.

Bu nedenle yerinizde olsam alacağım tek EF-M lens 22mm olurdu, onun dışındakileri adaptörle en küçük ve hafif EF-S lensler ile hallederdim.



H
geçen yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Anladım teşekkürler. Ef m lensler bu kadar pahaliyken almak mantikli degil zaten.
Dediginiz gibi yeni rf bayonet varken bundan sonra buyuk ihtimal canon crop makinarı bu bayonetle cikarir diye dusunuyorum. Bu yuzden de m sistemi biter gibi. Canon burda hata yapti malesef.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
geçen yıl
Yarbay

Nokia misali devamlı yeni gövde segmenti ve bayonet segmenti çıkarırsa gidişat kötü malesef. Bir de Cep Telefonu fotoğrafçılığının derinden gelen tehlikesi de yaklaşıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Father Torque
U
geçen yıl
Yarbay

cep telefonları zar kadar sensörle tehtid olamaz ki... poz veren bile ciddiye almıyor...




Bu mesajda bahsedilenler: @tevfikteo
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.