Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
77
Cevap
6024
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Marmara Üniversitesinin Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olması ! (EDİT)
C
4 yıl (2656 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ gibi bir kaç üniversiteden sonra Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olduğunu düşünüyorum. Bu okula girmeden önce içeriye girip okulu görmek istemiştim. Ve beni o kadar heyecanlandırmıştı ki. Bir kere öğrencileri çiçek gibi, çok kaliteli düzgün insanlar. Giyimleri , konuşmaları, eğitim seviyeleri, aldıkları puanlar hepsi kalitelerini öne çıkarıyor. Bunu daha ilk günlerde farkettim.





Okulun içinde(Kadıköy Göztepe Kampüsünden bahsediyorum) 4-5 tane çok güzel kafe var. Sanırım bir tane daha yapılacak. Her şey o kadar güzel ki. Spor salonu da var. Kartınızla gidip boş olduğu zaman ücretsiz basketbol oynayabiliyorsunuz. Dışarıda da basket sahaları var. Genelde boş oluyor. 3-4 tane var. Kütüphanesi 3-4 katlı. Bilgisayarları biraz eski. Yenilenmesi lazım. Eksikleri var. Düzeltilmesi gereken şeyler var. Ama her şeye rağmen okulumuzun harika olduğunu düşünüyorum.





Bu okula girmek için kendimi çok yıpratmıştım. Ama ben en iyilerini hak ediyorum. Sağlam bir üniversitede olmam gerekir diye düşündüm hep. Bu yüzden ya Marmara ya hiçbiri mottosu ile hazırlandım sınavlara. Sınavı kazandıktan sonra yaşadığım duyguları size anlatamam. Okula girdikten sonra ilk bir kaç ay bürokrasi yavaşlığı nedeni ile okuldan biraz soğumuş olsam da okula gitgide alıştım. Ve şu anda burda olmaktan, burda kurduğum arkadaşlıklardan, üniversite ortamından çok çok memnunum.



İstanbul Üniversitesi mi Marmara Üniversitesi mi diye düşünüyordum buraya girmeden önce. Puanlara baktığımda Marmara'nın daha yüksek olduğunu görmüştüm. Marmara'nın bir tık daha iyi olduğunu farketmiştim daha girmeden, sadece gözlemlerimle. Okula girdikten sonra ise İstanbul Üniversitesinin, Marmara Üniversitesinin ayağının tozu bile edemeyeceğini anladım. Marmara çok açık ara, İstanbul Üni den kat be kat daha iyi. Burayı seçtiğim için çooooook mutluyum. ❤❤❤



Yakında youtube kanalımda Marmara Üniversitesi ile ilgili bir video çekeceğim. Kanalıma abone olursanız sevinirim. Gelişmelerden de bu sayede haberdar olabilirsiniz.


https://www.youtube.com/watch?v=WFgpv85Dk9A
EDİT:

https://www.tercihsiralamalari.com/uni/marmara-universitesi
Şu sıralamalara bakın hele. 3 milyon kişinin girdiği TYT-AYT de bu sıralamalara erişmek her baba yiğidin harcı değil !

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 7 Eylül 2022; 18:31:22 >

B
4 yıl (3099 mesaj)
Yüzbaşı

Oldukça güzel bir üniversite ama biraz abartmışsınız gibi geldi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl (2656 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

Puanını sürekli arttırıyor. Bazı bölümlerin taban puanlarına baktım. Devlet üniversiteleri içinde hep ilk 5 de yer alıyor Marmara. Bazı bölümlerde YTÜ yü bile geçmiş puanları. Boğaziçi'yi tutturamadığı için Marmara'ya gelen çok öğrenci biliyorum. Emin ol, az bile söyledim. Ben Marmara'dan önce İstanbul Üniversitesindeydim. YTÜ 'nün de içini gördüm, ODTÜ nün de. Marmara Üniversitesi gayet iyi bence. Biraz daha kendini geliştirebilse, kütüphaneleri yenilese, kitap takviyesi yapsa, türkçe bölümlerini ingilizce bölüme çevirse BOUN gibi, İTÜ ve BOUN ile yarışacak seviyeye gelebilir. Mümkün, inan ki mümkün. Burdaki öğrenciler zehir gibi, çok zeki öğrenciler var. Sınıfın en tembeli, dersi dinlemeyen adam oturmuş ders çalışıyor arkada. Gerisini sen düşün. 😊


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Blitz.
B
4 yıl (3099 mesaj)
Yüzbaşı

Ben de önce Yıldız sonra Marmara istiyordum, ikisi de olmadı, beceremedim. Puana göre bakmak da yanlış bence, Yıldız'dan iyi midir kötü müdür çok araştırmadım ama İstanbul'un belki de Türkiye'nin en iyi üniversiteleri içinde olduğu doğru.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Cross Thread
A
4 yıl (3033 mesaj)
Çavuş

Türkiye'deki unilerden olmaz.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
4 yıl (4914 mesaj)
Yüzbaşı

Eğitim fakültesinde mi okuyorsun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
4 yıl (187 mesaj)
Er

İTÜ ODTÜ ile çok fark var Marmara arasında. BOUN ile arasındaki farktan bahsetmiyorum bile.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
4 yıl (10560 mesaj)
Yüzbaşı

Kütüphane ortamı çok gergin oluyor ya



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl (2656 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

Hayır.




Bu mesajda bahsedilenler: @Dxdiag36
C
4 yıl (2656 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

Hayır. Fark var ama çok değil. Puanları yakın. Hatta BOUN'u 330 puan alarak, 333 taban puanla en son giren BOUN lü kişiyi geçemediği için Marmara'ya gelen öğrenci var. Bunun gibi bir çok örnekler gördüğüm için yazdım bunu. Bu örnekde fark sadece 3 puan mesela. YTÜ ve İstanbul Üniversitesi ise daha aşağılarda kalıyordu puan olarak. Marmara aynı zamanda puanlarını sürekli olarak yükselten bir üniversite. Çoğu üniversitenin ise puanı düşüyor.

Bak emin ol, şimdi Marmara kampüslerini tek çatı altında toplayacaklar ya Maltepe'de. Yüzde 90 ihtimal veriyorum Üniversitenin kalitesi daha da artacak, puanları da artacak. Marmara'nın YTÜ den eksiği kampüsünün daha küçük olmasıydı. Şimdi ise kocaman olacak. Binalara youtube dan baktım hepsi gıcır gıcır. Kütüphanesi ve yemekhanesini de iyi yaparlarsa on numara beş yıldız olacak. Bir de BOUN deki gibi sokak spor salonları, calisthenics street work outlar falan koysalar aslında pek de fena olmazdı. Harika olurdu. Umarım her şeyin en iyisini yaparlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 2 Eylül 2022; 18:28:2 >


Bu mesajda bahsedilenler: @letgome
C
4 yıl (2656 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

Bence gayet güzel. Ben seviyorum. En yoğun sınav dönemlerinde bile erken gelirsek yer bulabiliyoruz. 3 katlı. Maltepeye taşınınca umarım daha da büyük bir kütüphanemiz olur.




Bu mesajda bahsedilenler: @Ulpro
H
4 yıl (7540 mesaj)
Binbaşı

hahah olum ulkede unversite yok adam gitmis bogazici itu falan sayiyor. sor bakalim turkiyeden baska nerede bogazici biliniyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl (2656 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

İstanbul Üniversitesi dandik kanka. Sen Marmara'ya ve Ytü ye giremediğin için oraya İstanbula gitmişsin. Ben orda okudum kısa bir süre. Okul 2 ye bölününce kalitesi daha da düştü. Hiçbir şey yok ki o okulda. Sen bir Marmara ya gel de üni gör. Her açıdan çok çok daha iyi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İstanbul Üniversitesinden daha iyi bence.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 3 Eylül 2022; 12:1:31 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Blitz.
C
4 yıl (2656 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

Demek istediğini anladım. Haklısın da. Celal Şengör den esinlendin sanırım. O zaman şöyle diyelim adına üniversite denen yerlerden sıralama yaparsak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hynx
B
4 yıl (3099 mesaj)
Yüzbaşı

Hocam ya yanlış kişiye cevap verdiniz ya da yanlış anladınız. Ben İstanbul Üniversitesi'ne gitmedim. Hatta yazdığım yorumda İstanbul Üniversitesi'yle ilgili bir şey yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitz. -- 4 Eylül 2022; 2:6:6 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Cross Thread
G
4 yıl (1636 mesaj)
Teğmen

marmara üniversitesi dünya startlarında bir okul. Boğaziçi, bilkent, koç, odtü vs. Halt etmiş


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl (2656 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

İstanbul un belki de demişsiniz ya. Orta İstanbul Üniversitesini kast ettiniz sandım. Peki o yorumda hangi üniversitenin dünya çapında olduğunu kast ettiniz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Blitz.
C
4 yıl (2656 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

Koç ve Bilkent Özel. Ben devlet ünilerini kıyaslıyorum sadece. Marmara, ODTÜ ve Boğaziçinden daha iyi diye bir yorum ağzımdan çıkmadı. Sadece onlarla yarışacak seviyeye yaklaşıyor gitgide diyorum. Maltepeye yerleştikten sonra puanı daha da artacak. Ytü yü de geçicek. Anlatmaya çalıştığım bu. Mizahın güzel ama ben öyle bir şey demedim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @TheDeparture
S
4 yıl (665 mesaj)
Yüzbaşı

Marmara mezunuyum sen okul gormemissin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
4 yıl (18087 mesaj)
Yarbay

Altı üstü bir üniversite kazanmış diye okuduğu okulu yüceltmeye çalışmış. Marmara dediğin pek adı sanı duyulmamış okul.


Bu mesaja 1 cevap geldi.