Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
866
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Türkiye'de 500 binden fazla siber saldırı engellendi
S
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Türkiye'de 500 binden fazla siber saldırı engellendi



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, alınan önlemler ve geliştirilen yerli ve milli uygulamalar sayesinde yılın başından Ekim ayına kadar 60 bin 795 siber saldırı engellendiğini söyledi. Dahası Karaismailoğlu, 2017'den bu yana ise toplamda 502 bin 386 siber saldırının engellendiğini ekledi. 



Ayrıca Bkz.E-Devlet'ten veri sızıntısı iddiası hakkında açıklama



Karaismailoğlu yazılı açıklamasında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesindeki uygulamalarla siber güvenlikte ciddi önlemler aldıklarının altını çizdi. Saldırıların, operatörler tarafından dağıtık servis dışı bırakma (DDoS), oltalama (Phishing) ve spam olarak gerçekleştiğini bildiren Karaismailoğlu, ulusal siber güvenliğin sağlanmasının herkesin öncelikli gündemi olduğunu ifade etti.



Türkiye'de 500 binden fazla siber saldırı engellendi



Karaismailoğlu açıklamasında AVCI, AZAD ve KASIRGA isimli yerli uygulamalarla ve yapay zeka teknolojileri kullanarak 750 sahte konferans uygulaması tespit ettiklerini ifade etti. Bununla birlikte bu teknolojiler sayesinde uzaktan yönetim servislerinde 31 bin 132 zafiyet tespit edildiğini ekledi. Karaismailoğlu ayrıca verilerin uzman analistler tarafından daha verimli şekilde yönetilmesi ve tespit edilen siber güvenlik eksikliklerine ilişkin bilgilerin ilgili taraflara daha hızlı ulaştırılması için yerli ve milli KULE yazılımı da geliştirdiklerini belirtti. 




Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/yerli-ve-milli-uygulamalarla-500-binden-fazla-siber-saldiri-engellendi/2394540

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

Kaspersky free versiyonu kurup (kullanıcı adı AVCI, AZAD veya KASIRGA) çıkan bildirimleri mi saydınız naptınız...
Yoruma Git
aknctn - 4 yıl +11
G
4 yıl
Çavuş

Şu anda Türkiye'nin bu kadar saldırıyı önleyebilecek gücü,yazılımcısı ve teknik elemanı var mı ki ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE7A5AE6 -- 17 Ekim 2021; 17:10:17 >

Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Yüzbaşı

Kaspersky free versiyonu kurup (kullanıcı adı AVCI, AZAD veya KASIRGA) çıkan bildirimleri mi saydınız naptınız...




B
4 yıl
Yarbay

Bu başarı mı bilmiyorum ama ya engelleyemedikleri ne kadar biliyor muyuz? Devletin verileri engellemesi başarı mı görevi mi? Ben engellerim bedava alamazsın ama parasıyla istediğiniz kadarını satarız mı diyorlar.




B
4 yıl
Yarbay

Yerli yazılımda bu kadar gerideyken bu haber açıkçası garip geldi.




D
4 yıl
Yarbay

türkiyeye gelen internet odtü üzerinden türkiyeye açılıyor belki orada bu engelleme işlemini mühendis arkadaşlar yapıyordur




Bu mesajda bahsedilenler: @Karaca1993
M
4 yıl
Yarbay

Teknoloji devi olma yolunda kararlı ve emin adımlarla gümbür gümbür geliyoruz. Gelecek bizimdir bizim.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
4 yıl
Teğmen

bu arkadaşların kast ettiği engelleme, saldırının geldiği as bloğu veya ülkeyi veya saldırının yapıldığı hedefin ip adresini tt network dan null a çekmek,
sunucunun extra ip si yoksa, erişime kapalı kalmasına sebebiyet vermek, hizmetinizin durmasına sebep olmaları, bunada engellendi demektedirler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B9CAFB864 -- 18 Ekim 2021; 0:37:58 >

A
4 yıl
Yarbay

Bunların yaptıkları hiç bir açıklamaya güvenmiyorum



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.