Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 2 mobil kullanıcı
25469
Cevap
1025068
Tıklama
83
Öne Çıkarma
Cevap: KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (502. sayfa)
K
4 yıl
Binbaşı

Şöyle ki reboot butonu çalışıyor bir şeyler yapmaya çalışıyor arkada ama aynı hatayı alıp bağlanmıyor. Tamamen modemi kapatıp açtığımda bağlantı sağlayabiliyor. Şimdi ping checkde manual ayar yaptım bakalım ne olacak. Kesinti olayında da artık savaşmayı bıraktım bana bir tane networkten anlayan kişiyi bağlayamadılar o yüzden uğraşmıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Holisticmax
K
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Reboot dsl modulasyonunu yeniden başlatır.

DNS ve Dot/Doh ayarlarınız nasıl?




Bu mesajda bahsedilenler: @Kobaruon
A
4 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING

Telegram grubu linki imzamda mevcut.
Kurulum sihirbazı ile kurulum yapıp, kullanmaya başlayabilirsiniz.

Hayırlı olsun.
katıldım sağolun. modemden ilk izlenimim gayet iyi. router değil de bridge olarak kullanıyorum. sırf donanım özelliği yüksek diye extra modelini aldım. netis wf2710 dan sonra ilaç gibi geldi. ancak netis ile çekmeyen yerler bunda da çekmiyor, malesef evin duvarları fena. şu snr ayarları ile oynamak gerekecek sanırım ama hiç bilgim yok. onlar ilerleyen aşamalarda artık napalım.

kurulumu kolay oldu. hızlı kurulum yapmadım çünkü öncelikle çalışma modunu değiştirmem gerekti.

eth ve wifi 5ghz testimi yaptım, çok ufak bir kayıp var ama hiç sıkıntı değil. keşke eth portları daha çok olsaydı. mecburen bir de hub switch aldım.

zamanla konuya yazıp, destek ya da paylaşım yaparım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper1684 -- 5 Ağustos 2021; 12:47:38 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sizin SOL ile DSL mi Fiber mi internete sahipsiniz?

router değil de bridge ile ne anlatmak istediniz? wf2710 yerine kullanıyorsanız router, erişim noktasu, wisp yada sinyal tekrarlayıcı olarak kullanabilirsiniz.

Extra DSL neden aldığınızı şu an biraz kitlenmiş bir mantıkla anlayamadım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alper1684
A
4 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING

Sizin SOL ile DSL mi Fiber mi internete sahipsiniz?

router değil de bridge ile ne anlatmak istediniz? wf2710 yerine kullanıyorsanız router, erişim noktasu, wisp yada sinyal tekrarlayıcı olarak kullanabilirsiniz.

Extra DSL neden aldığınızı şu an biraz kitlenmiş bir mantıkla anlayamadım.
SOL gpon fiber 100mbit sınırsız fiber kullanıyorum. Daire girişinde bulunan dolabın içerisinde fiber hattın geldiği ve ayrıca evin her odasına giden ethernet hatlarının bulunduğu ayrı bir panel var. SOL dan gelen teknik ekip standart ZTE modemi oraya koydu. Kullanmaya başladım ancak, enim işler buradan sonra başladı.

Ne yaptıysam ettiysem ZTE modem dolabın içerisinden yüksek wifi hızı vermiyor. Yani karşısında duvar olmadığı halde direkt salona yapılan yayın, 5mt içerisinde yarısına düşüyor. Dolabın kapakları metal çerçeveli aynalı falan, sanırım bundan dolayı wifi kalitesi düşüyor. Diğer odada ise nerdeyse hiç çekmiyor, arada duvar falan olunca iyice durum kötüleşiyor.

Çözümü şu şekilde buldum. ZTE modemi olduğu gibi bırakıp, evin diğer odalarına giden eth kablolarını ZTE ye taktım. Bu sayede her odada kablolu internet var. Odadaki kablolu bağlantıyı Tplink WA855RE ile kablosuza döndüm, yıllardır böyle kullanıyorum. Salona da Keenetic i aldım (eskiden wf2710 vardı) ve salon içerisinde maksimum wifi hızı kullanıyorum. Ayrıca salonda ps4, raspberry, iptv, TV gibi cihazlarım var ve bunları kablolu bağlantı ile bağlıyorum. Bu kısımda da Keenetic portları eksik kalıyor. Bu sebeple hub switch aldım. Şu an her şey güzel.

Salona koyduğum Keenetic, diğer odadan çekmiyor, dediğim gibi duvarlar fena ve arada parazit yapacak cihazlar var. Bu sebeple her odayı ayrı değerlendirmem gerekti. Zamanında ZTE yi salona koydum, ama o da odadan hiç çekmiyordu. Bu şekilde çözdüm diyebiliriz. Başka çözüm aklıma gelmedi ve hala da bulamadım . Şu anki yöntemim becerebildiklerim arasında en iyisi gibi :)

Sinyal tekrarlayıcı olarak kullanmak isterim ama zaten yayın diğer odaya ve ya salona gelene kadar yarıya düşüyor. Tekrarlama yapsa bile maksimum hız 50mbit olacak :)

zamanında ufak bir şema ile anlatmıştım, belki ne yapmaya çalıştığım görsel olarak yardımcı olur size dehttps://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/140674738


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Neden Extra DSL aldınız ki? Evinizde ezelden beri fiber var iken. Router almanız yeterli idi hem altyapınız için hemde bu şekilde odalarda wifi kuvvetini arttırmak için.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alper1684
A
4 yıl
Teğmen

bu modelin teknik özellikleri daha iyiydi. extra ile extra dsl arasında kalmıştım.
ayrıca taşınma ihtimalim var ve heryerde fiber olmuyor diye ileriye dönük bir hamle oldu birazcık da.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper1684 -- 5 Ağustos 2021; 14:33:14 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Holisticmax
K
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Extra ile Extra DSL aynı özelliklerde, dsl modulasyonu hariç.

O planlara göre tercih edilebilir tabikide. Bütçeye göre Hero DSL demek isterim ama.



N
4 yıl
Yarbay

keenetic omni dsl aldım. çok memnunum. modeme bağlı olan cep telefonu cihazlarından modeme bağlı olan harici hdd deki dosyalara erişebiliyorum ancak modeme bağlanmadan örneğin telefonun 4.5 g internetinden de erişim olabiliyor sanırım. nasıl yapabilirim baya karıştırdım araştırdım ama olmadı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Yüzbaşı

Keenetic Extra DSL modemi bridge mod a nasıl alacağım? Kendi router ım üzerinden VDSL bağlantı yapmak istiyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

4.5g ile yine modeme baglaniyorsunuz. :)

Cgnat ip iseniz webdav, değil iseniz FTP ile yapabilirsiniz.

https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360012308540-WebDAV-protokol%C3%BC-ile-bir-USB-s%C3%BCr%C3%BCc%C3%BCs%C3%BCne-ba%C4%9Flanma

https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360000969039-FTP-Sunucusu



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @naturklich
K
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba, Extra DSL varken neden bir routerda sonlandırmak istiyorsunuz?

Firewall'da mi sonlandırmak istiyorsunuz mesela?

Yada sorunuzda aşağıdaki durumlardan biri mi?

VDSL modeminizi kullanarak extra dsl de router görevinde pppoe ki sonlandırmak istiyorsunuz?

Extra dsl uzerine mevcut router bağlayıp alan mi genişletmek istiyorsunuz?

Extra Dsl de, dsl sinyalini ethernete çevirip kendi routerinizde mi pppoe sonlandırmak istiyorsunuz?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Soickan
F
4 yıl
Yarbay

Telefonun gelişmiş bağlantı ayarlarından DNS girmişim. Kaldırdıktan sonra tekrar olmadı. Teşekküler.




Bu mesajda bahsedilenler: @Holisticmax
L
4 yıl
Teğmen

Merhaba, iş yerimizde keenetic modem almak istiyoruz vdsl bağlantı için.

-5 ten fazla cep telefonu
-10 tane bilgisayar wireless
-Uzun süre çalışmada sıkıntı çıkarmayacak, rami ve işlemcisi kuvvetli

Hangi modeli önerirsiniz acaba ?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

10 bilgisayar lan bağlantısı ise Peak DSL ile 8 tanesini direk bağlayabilirsiniz. AC2600 ile 160mhz ile bağlanacak cihazlarınız var ise maksimum performans alırsınız.

Yine aynı işlemciyi kullanan Hero DSL'i de tercih edip yanına bir de gigabit portlu ethernet hub alarak sıkıntısız olarak kullanabilirsiniz.

Ethernet hub tavsiyelerim: 5 port ve 8 port olarak

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 7 Ağustos 2021; 11:45:50 >

S
4 yıl
Yüzbaşı

Extra Dsl de, dsl sinyalini ethernete çevirip kendi routerinizde mi pppoe sonlandırmak istiyorsunuz?

Uygun yazı bu sanırım. Birden fazla router birbirine bağlı olduğu için keenetic in sadece VDSL köprü modunu kullanmaya karar verdim sinyaller diğer cihazlarda düşük kalıyor.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Holisticmax
K
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Router ya da Ap modunda elinizdeki cihazı neden direk bağlamıyorsunuz? Kablo yada kablosuz bir şekilde alan genişletebilirsiniz? Elinizdeki diğer cihazınız nedir? Genelde ISP'lerin verdiği modemler birden çok modu desteklemez ama kablo ile erişim noktası gibi kullanmayı ayarlayabilirsiniz.

Denemediğim şu yöntem köprü moduna izin verir ve pppoe sonlandırmanızı routerınızda yapabilrisiniz. Keenetic'in size sağladığı tüm avantajları kaybedetmiş olacaksınızdır.

Alıntı:
https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=tr&u=https://help.keenetic.com/hc/ru/articles/360013733479






Keenetic DSL / Duo yönlendirici şeffaf köprü modunda (Bridge RFC1483) nasıl yapılandırılır?

Bu modellerde Bridge RFC1483 işletim modu için açık bir destek yoktur. Keenetic DSL (KN-2010) ve Duo (KN-2110), sıradan DSL modemler değil, tam teşekküllü İnternet merkezleridir. Keenetic'i şeffaf köprü moduna geçirerek tüm avantajlarını ve tam işlevselliğini kaybedersiniz. Ancak bu cihazları bu çalışma modunda yapılandırabilirsiniz. Bir IPTV hizmetinin parçası olarak belirli bir ağ bağlantı noktasına İnternet için bir sanal devre (PVC) bağlamanız gerekecektir. Ardından yönlendiricinin yerleşik Ethernet anahtarının belirtilen bağlantı noktası köprü modunda çalışacaktır (bu durumda trafik, sağlayıcıdan bu bağlantı noktasına bağlanacak bilgisayara şeffaf bir şekilde iletilecektir).
Bağlan web yapılandırıcısındaki Keenetic ve "DSL Bağlantısı" sayfasına gidin. "Televizyon" sekmesine gidin ve "Bağlantı Ekle" ye tıklayın.



< Resime gitmek için tıklayın >


VPI/VCI alanlarına İSS'niz tarafından kullanılan parametre değerlerini, Encapsulation alanına ise LLC veya VC değerini giriniz.
"IP Ayarları" bölümünde, değeri "IP Adresi Yok" olarak ayarlayın. "Ağ Bağlantı Noktası"nda, köprü modunda (Köprü) kullanmak istediğiniz ağ bağlantı noktasını (belirli bağlantı noktasını işaretleyin) girin.


< Resime gitmek için tıklayın >



Örneğimizde, Keenetic Duo üzerinde, yerleşik ağ anahtarının 3 numaralı bağlantı noktasını kullanıyoruz ve bağlantıyı iletmek istediğiniz bilgisayar ona bağlanacak.
Değişikliklerinizi kaydedin. Kurulum tamamlandı.








< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 7 Ağustos 2021; 12:36:41 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Soickan
A
4 yıl
Yüzbaşı

Saat 19.00 da cihaz kendi kendine çevrimdışı moda geçti yeniden başlatmaya çalışsam da nafile ne yapmamı önerirsiniz dostlar? İnternetsizim saatlerdir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Altyapı kaynaklı olmadığına emin misiniz?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Apsny
A
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING

Altyapı kaynaklı olmadığına emin misiniz?
Burada bir kazı oldu su tesisatı için ancak o etkiler mi zannetmiyorum. Onun dışında bir şey olmadı telekomu arasam çözülür mü?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.