Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
24
Cevap
2378
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Bmw 116d ed f20 2014 kendi kendine fren yapıyor (2. sayfa)
Y
3 ay
Er

Ustam selamlar, fren hidrolik sistemini tamamen mi değiştirdiniz yoksa hidrolik yağını mı değiştirdiniz ? Bir de ara ara sert fren yaparak nasıl bir tepkide sorunun hidrolikten kaynaklandığını anlayabiliriz ? bu kısmı biraz daha açıklayabilir misiniz ?

Teşekkürler.




Bu mesajda bahsedilenler: @Moon lightss
M
3 ay
Er

Fren hidroligi yagini degistirim 2 defa ara ara sert sert frenler yaptin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 ay
Er

Merhaba hayırlı günler , bahsedilen sorunu 1.16d ed aracımda yaşadım. İlk olarak otobanda giderken birden 80 lere kadar otomatik düşürdü hızımı , daha sonralarda arabanın yokuş aşağı olduğu yerlerde bile kendini salmadığını fatkettim, en son olarak yağmurlu havada otobanda giderken birden fren sürekli tutulu kalmaya başladı belirli periyotlarla durup dinlendirkten sonra düzelip yoluma devam ettim.

Şuan geldiğimiz durumda araç frene basıldıkton sonra kesinlikle kendini bırakmıyor ve gitmiyor. Fren ana merkezini değiştirdim yine aynı sorun devam ediyor. Gerçekten 5 yıldır sorunsuz masrafsız bindiğim arabamdan soğudum. ABS beyninin değişmesi gerekiyor denildi fakat oldukça pahalı bir parça.

Lütfen bu konuyla ilgili sorun yaşayıp çözen arkadaşlar var ise nasıl ve hangi ustayla sorunu çözebildiklerini yazarlarsa çok makbule geçer oldukça zor ve stresli bir durumdan bizleri kurtarmış olurlar.

Sorunu çözebilen arkadaşlardan geri dönüşlerini bekeler, şimdiden çok teşekkür ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Moon lightss
M
3 ay
Er

Arkadaşlar sadece yağmurlu havalarda fren yapmasi için konusuyorum en etkili ve ucuz çözümü fren hidrolik yağıni 2 yada 3 defa değişmesi en sonra fren hidrolik yağinı ne zaman değistırdiniz senede 1 defa değismesi gerek Avcilar da Otto Garaj var Borusanla ayni cihazi kullaniyor ona yaptirabilirsiniz 2 aracta sorunu bu sekilde çözdük yağ terleme yapiyordu cok pisti ve Brake Drying sistem doğru çalısmıyor. Bu işlemi de bana yabanci forumdan bi Bmw Servis ustası söyledi. Türkiye de bunun neden oldugunu bilen bi usta daha gormedim Avcilar borusan tanidigim eski ustalarda var ama daha önce karşilasmamislar boyle birsey ile fakat en ince nokta aracin yaği degistikten sonra 15 gun araliklarla sert fren yapmak biz sorunu boyle cözduk.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moon lightss -- 24 Aralık 2023; 12:13:59 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 ay
Er

Merhaba sizde sadece yağmurlu havalar da mi yoksa her zaman mi yapiyor. En son fren hidrolik yagi ne zaman degisti? Takili kalmasi westinghouse da sorun varmis gibi gozukuyor ve islemleri olabildigince cikma parcalarla ile degistirin daha uygun olur



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Murrattass
M
2 ay
Er

Aynı sorun bende de bu sene çıktı, ykarıda arkadaşların yazdıkları ile aynı hiçbir farkı yok. Açıkçası buradaki ekran görüntülerini ustaya göndererek arabayı bıraktım servise. 80k tl abs beyni fiyatı aldı borusandan, nasıl yapalım dedi. En son yazılan iletideki gibi fren hidroliğini değiştirdik fren yapma olayınıda ben sürekli yaptım boş yolda ama problem şu anda hala devam ediyor. Eğer çözen arakdaşlar bize de bilgi verirse çok yardımcı olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrzby44 -- 9 Ocak 2024; 12:22:1 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.