Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
24
Cevap
2379
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bmw 116d ed f20 2014 kendi kendine fren yapıyor
M
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Herkese merhaba aracım 2014 model 116d ed f20 kasa bugün 100km/h giderken birden 80km/h a kadar kendi kendine fren yapıp bıraktı hemen sağa çektim aracın etrafında dolaştım lastikleri kontrol ettim herhangi bir sorun yoktu tekrar araca bindim kontağı açtıktan sonra hız sınırlama sistemi arızalı diye bir hata verdi fakat hız limitlemeyi o gün hiç kullanmamıştım yola devam ettim aradan 10 dk sonra yine aynı şekilde fren yaptı bu sefer aracı durdurup çalıştırdığımda limit arızasını vermedi sistemden kontrol ettiğim zamanda arıza yok olarak gözüküyor neyse yoluma 200 km kadar daha devam ettim ve toplam 7-8 kere ani fren yapıp bıraktı yarın servise gideceğim fakat aklıma takıldı sorunu yaşayan veya sebebini bilen birileri yardımcı olursa sevinirim
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 yıl
Çavuş

Sorununuz çözüldü mü? Sebebi neymiş?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
geçen yıl
Er

Aracım 2013 model 116d ed f20 ayni problemi 1.5 ay önce yaşamıştım. Ustaya gidip normal güneşli bir havada 20 dk sürüş yaptık ve tekrarlamadı. Sonra yine yağmurlu bir günde yapmıştı. Ustama dedim arabanın su alacak bir yeri yok yağmurla alakası yok dedi. Uzun suredir olmuyordu ve dün çok yoğun yağmur yağarken 10 dk içerisinde 4 kere yaptı. Araç kendi kendine yavaşlıyor, motor sesi değişiyor ve gaz pedalı boşa çıkıyor 2 sn sonra düzeliyor. Ve bunu 20-30 saniye aralıklarla tekrarlıyor. Hız 80 üzerinde ve genelde 5. ve 6. viteste yapıyor. Ustamla görüştüm yağmurlu bir havada getir tekrar yaparsa ben bakayım dedi. Araçta herhangi bir arıza lambası yanmıyor. Bilgisayara bağladığımızda herhangi bir hata kodu çıkmıyor. Sonbahara geçtik yağmur günlerde napcagimi kara karar düşünüyorum. Ve trafikte çok tehlikeli bir durum yaratıyor. Eğer problemi cözebildiyseniz yardımcı olur musunuz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
geçen yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Konuyu açtıktan sonra ki süreçte sorunu devamlı yaşamaya devam ettim servis ile görüştüğümde arıza tespiti için yüksek meblağada ücret istedikleri için sanayide çözüm aramaya başladım fakat karşılaştığım hiçbir ustanın sorun hakkında hiçbir fikri ve tecrübesi yoktu. Bende yağmur yağdığı(yerler ıslak olduğu zamanlar) çok sık tekrarlarla problemi yaşamaya devam ettim. Sorununu çözmek için bir çok şey yaptık elektronik cihaza bağlandı abs beyni iptal edildi fren merkezi değişti problem düzelmedi. Bilgisayar üzerinden abs beynini iptal eden ustaların kanaatı abs ile alakası olmadığıydı ama en son süreçte çıkma abs beyni ve mekaniği(tek parça) temin edip yanlış hatırlamıyorsam 1 sene önce 1000TL civarı. Bunu elektronik olarak kodlatma için 500TL civarı, işcilik olarakta 500TL toplam 2000TL masraf ile abs mekanik ve elektronik (birleşik tek parça olduğu için arıza mekanik olan kısmda) problemi bu şekilde deneme yanılma yönetimi ile çözdük. Büyük ihtimalle anlattığınız kadarıyla aynı sorunu yaşadığımız için sizde abs mekanik kısmını değiştirdirdiğiniz süreçte problem çözülecektir.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Crejey
C
geçen yıl
Er

Gerçekten çok ama çok teşekkür ederim. Ben hala çözüm bulamamıştım. Ben de ustalarla görüşüp parçayı değiştireceğim. Umarım benimki de düzelir. Vakit ayırdığınız ve yardımcı olduğunuz için tekrar teşekkürler. İyi günler dilerim.




Bu mesajda bahsedilenler: @MuratOzilhan
C
geçen yıl
Er

Merhaba iyi günler tekrardan. Ben sanayide ustalarla görüştüm de sizin değiştirdiğiniz parça tam olarak ne diye geçiyordu? ABS beyni olarak mı geçiyor? Abs pompası diye mi geçiyor?

Parçayı ona göre arayacağım da F20 kasa abs beyni olarak aratmam yeterli mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MuratOzilhan
S
geçen yıl
Er

Merhabalar benim aracımda gazdan ayağımı çektiğimde fren yaptığını fark ettim herhangi bi ikaz lambası yanmadı ,park ettikten sonra araç boştayken bile hareket etmedi fren ana merkezi değişti usta yine çözülmedi abs beyni tamiri yapılabilir değiştirilir ya da çıkma takarız dedi sizi dediğiniz abs beynin mekanik kısmı tam olarak nedir ? Teşekkürler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @MuratOzilhan
Y
geçen yıl
Er

Merhabalar,

Yağışlı havalarda kendi kendine fren yapma mevzusu benim de başıma geldi, aracım 2016 F30 , bu şekilde abs beyni ve mekaniğini değiştirerek çözüm bulan arkadaşlarda sorun tekrarladı mı acaba?

Şimdiden teşekkürler.



Y
geçen yıl
Er

Merhaba arkadaşlar ,
2014 116d F20 kasa araç sahibiyim , yukarıda bahsedilen sorunların aynısını ben de yaşadım. Araç yağmurlu havalarda 5. ve 6. viteslerde hızım yaklaşık 120 civarında kendi kendine fren yapıyordu (yığılma şeklinde) frenleme 2-3 saniye kadar sürüp hızımı 80 e kadar düşürdükten sonra her şey normal haline dönüyordu. Aracımı birkaç BMW ustasına götürdüm fakat daha önce buna benzer bir sorunla hiçbiri karşılaşmadığı için nokta atışı teşhisi hiçbiri koyamadı, deneme yanılma yoluna gidecekler gibi göründü bu sebeple ustalara hiçbir şey yaptırmadım ve kendim sorunu araştırmaya başladım.
İngilizce biliyorsanız '' f20 bmw abs module failure' şeklinde aratırsanız bir kaç kaynak bulabilirsiniz , bu kaynaklara göre sorun abs modulunden kaynaklanıyor, bir kaynakta yazan bilgiyi aynen paylaşıyorum ;

You will also find that the brakes are automatically applied when the windscreen wipers are active and has been known to slow the vehicle drastically without the driver depressing the brake pedal.

Yukarıdaki metindende anlaşılacağı üzere sorunu tetikleyen şey yerlerin ıslak olması değil , silecek mekanizmasının çalıştırılması, bugün kuru zeminde silecekleri çalıştırarak hızımı 120 lere çıkardım ve aynı sorun tekrar yaşandı.(Siz de aynı şekilde bunu test edebilirsiniz ) Yani sorun ABS beyninden kaynaklanıyor. Henüz değişim yaptırmadım ama ABS beyni yenisiyle değiştirildiğinde sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum. ABS beynini değiştirdiğimde tekrardan güncelleme yapacağım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
geçen yıl
Er

Sorunu cozebildiniz mi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Yusuf 3435
M
geçen yıl
Er

Merhaba sorunu cozebildiniz mi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Crejey
Y
12 ay
Er

Merhaba ,

Şu an için henüz yaptırmadım, bu şekilde kullanmaya devam ediyorum , yağışlı havalarda 120 leri geçmediğim müddetçe sorun olmuyor. Yaptırdığımda buraya güncelleme geçeceğim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Moon lightss
M
10 ay
Er

Merhaba arkadaslar Guncelleme ekliyorum ariza icin aracimi Avcilar borusana goturdum yapilan testler sonucu sadece gaz kelebegi cok nadirde olsa ac kapa yapmiyordu ama her zaman degil oda baska bir ariza gozukmuyordu gaz kelebegini temizlediler orda 15 gune yakin aracim kaldi yagmurda denemeler yaptilar olmadigini belirtiler ama ben yine denedigimde ayni sikinti devam ettigini fark ettim aracima bakan kisilerin soyledigi lastiklerde yada gaz kelebeginden kaynakli oldugu bunlarin degismesi gerektigi gaz kelebegi normal havalar da normal calisiyor da yagmurlu havalarda mi bozuluyor garip bir sorun hala tam bir cozum bulmus degilim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
8 ay
Er

Merhaba Arkadaşlar, diğer forumda konu ile ilgili bir arkadaşın aşağıdaki şekilde yorumu var , aynen paylaşıyorum ;

--alıntıdır

Merhaba,
Aynı araca sahibim, birebir aynı problemi yaşadım. Ustalara hatta yetkili servise anlatmakta çok problem yaşadım. Check-up sırasında bu problemi belirtsem bile yetkili servis bir şey bulamadı.
Bu araçlarda fren diski kurutma gibi bir özellik var, yağmurlu havalarda kaliperler ara ara hafifçe kapanarak disklerin kuru kalmasını sağlıyor. Normalde hiç hissedilmeden gerçekleşmesi lazım bu işlemin ancak fren sisteminde bir sorun olduğunda anlattığınız şekilde oldukça tehlikeli bir hal alabiliyor. Benim aracımda westinghouse değişimi yapıldı, sonrasında problem çözüldü. Servisinize bu şekilde bilgi verebilirsiniz.

--alıntıdır

Bilgilerinize



M
7 ay
Er

Bmw borusan yetkilisi servisinden tercubeli ustama sordum cok mantikli gelmedi ama denemek lazim cikma parca ile



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 ay
Yarbay

Bu konuda çözüm elde ededilen oldu mu?



M
4 ay
Yüzbaşı

@Batuhan Kılıç @Yusuf 3435 @yigitbyk @MuratOzilhan @Crejey

Merhaba arkadaşlar, bu soruna bende sahibim. BMW 1.16ED - 2014 model aracım var. Bahsettiğiniz gibi silecekler çalışıyorken yaklaşık 110-120km/h hızlarındayken frenleme gerçekleşiyor ve 80km/h hızına kadar düşürtüyor. Bu sorunu balataları değiştirdikten sonra fark ettim. Belki de öncesinde sorun vardı fakat ben temmuz ayında değiştirmiştim ve sonrasında uzun bir zaman yağmur yağmadığı için silecekleri çalıştırmamıştım. -

ABS modülü değişimi çözüm gibi duruyor ama yaptığım araştırmalara göre başka şekildeki çözümlerde mevcut. Bunlar;

1-) Fren kurutma sisteminden dolayı frenlediği için bu sistemin kapatılması (pek yapmak istemediğim bir şey)
2-) Fren hidroliğinde su,nem vb. bulunması
3-) Ön fren kaliperleri sıkıştığı için fren kurutma sistemi devreye girdiğinde bunu daha fazla hissetmemiz
4-) Balata değişimi sırasında hortumlarda bulunan pas parçacıklarının yeni fren hortumlarına girmesi
5-) DSC modülü arızası(ABS ile aynı olabilir)
6-) Tekerlek hız sensörünün sorunlu olması

Daha önce başına gelen başka bir arkadaşımız var mıdır?




Bu mesajda bahsedilenler: @Batuhan Kılıç , @Yusuf 3435 , @yigitbyk , @MuratOzilhan , @Crejey
C
3 ay
Binbaşı

Arkadaslar F20'ler de dahil (eski aracim) BMW'lerin hepsinde "dry braking" fonksiyonu vardir. Hem disklerin korozyonunu onlemek hem de fren performansini yagisli havada sabit tutmak icin duz yolda giderken ve yagmur sensoru devredeyken araliklarla fren uygular. Normal bunun hissedilmemesi lazim ancak DSC modulu arizaliysa, fren balatalari yeni degistiyse ve arac kendini kalibre edemediyse veya yagmur/isik sensoru arizasi varsa sistem devreye kendiliginden girer ve freni hissedersiniz.


BMW brake systems | BMW FAQ



M
3 ay
Er

Arkadaslar 2014 ed aracimda sorunu fren hidroligini 2 defa degistirerek buldum. Ayni sorunu baska ayni model araçtada bu sekilde cozduk fakat onemli bi nokta fren hidroligi degistirildikten sonra ara ara sert fren yapmak gerek sorunu en uygun bulma yontemlerden biri ilk bunu deneyin derim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.