Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
567
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Elektrikli Renault Megane'ın tasarımından ilk ipuçları geldi: Yeni logo da üzerinde
B
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Elektrikli Renault Megane'ın tasarımından ilk ipuçları geldi: Yeni logo da üzerinde



Renault Megane'ın elektrikli bir crossover olarak yola devam edeceğini biliyoruz. Hatta şirket ön gösterim olarak geçtiğimiz yıl Megane eVision konseptini görücüye çıkarmıştı. Artık Renault Megane E-Tech Electric isimli üretim versiyonundan da ipuçları gelmeye başladı.



Karşımızda duran görseller sayesinde kısıtlı da olsa Megane E-Tech Electric'in iç ve dış tasarımı hakkında fikir sahibi oluyoruz. İlk görselde otomobilin arka kısmı karşımıza çıkıyor ki, burada en büyük sürprizlerden birinin Renault'nun yeni logosunu görmek olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan ince LED stoplar oldukça modern ve sade görünüyor. Şirket stopları ışık şeritleriyle logoya kadar uzatmayı da ihmal etmemiş.



Öte yandan elektrikli Megane'ın arka bölümünde marka adının sonundaki 'E' harfinin farklı bir şekilde yazıldığını görüyoruz. Bu Fransız üreticinin yeni elektrikli araçlarında izleyeceği bir tasarım stratejisi olabilir. Bunun yanı sıra üçüncü fren lambasına sahip bir bagaj spoyleri de elektrikli Megane'ın arka tarafında gözümüze ilişen detaylardan.



Elektrikli Renault Megane'ın tasarımından ilk ipuçları geldi: Yeni logo da üzerinde



Paylaşılan diğer görseller ise Megane E-Tech Electric'in iç mekanıyla alakalı ipuçları veriyor. Bu alanda son dönemde sıkça gördüğümüz bitişik ekran tasarımının oldukça farklı bir şekilde karşımıza çıkacağını görebiliyoruz. Zira konsolun merkezindeki multimedya ekranı dijital gösterge paneliyle bitişik olmasına rağmen dikey yerleşime sahip. Onun altındaysa fiziksel düğmeler ve kablosuz akıllı telefon şarj ünitesi bulunuyor.



Ayrıca Bkz.TOGG'dan 'dolandırıcılık' açıklaması



Megane E-Tech Electric'in CMF-EV platformu üzerine inşa edileceğini biliyoruz. Aynı platform Nissan Ariya'nın da altyapısını oluşturuyor. Teknik detaylar henüz belli değil fakat geçtiğimiz yılki Megane eVision konseptinin 130 kW'a kadar şarj oranını destekleyen 60 kWh batarya paketi ile 217 beygir güç ve 300 Nm tork üreten bir elektrik motoruna sahip olduğu açıklanmıştı. Konseptin WLTP'ye göre tek şarjla 450 kilometre menzil sunduğu da paylaşılan bilgiler arasındaydı.



Groupe Renault CEO'su Luca De Meo, yaptığı açıklamada Megane eVision konseptinin yüzde 95 üretime hazır olduğunu belirtmişti. Dolayısıyla yukarıda saydığımız pek çok özelliğin elektrikli Megane'ın seri üretim versiyonunda da karşımıza çıkmasını bekleyebiliriz. Söz konusu model, elektrikli olarak yeniden hayata döndürülen Renault 5 ile birlikte Fransa'daki Douai tesislerinde üretilecek.





 Haberi Portalda Gör

Reno her zaman güzel araba üretiyor tip olarak çoğu markadan güzel motorları da çok kaliteli ama iç kalite plastik vs. Kalitesiz ve bu sebepten fiyat olarak rakipleri dah...
Yoruma Git
Yorumun Devamı frudi - 3 yıl +5
F
3 yıl
Yüzbaşı

Reno her zaman güzel araba üretiyor tip olarak çoğu markadan güzel motorları da çok kaliteli ama iç kalite plastik vs. Kalitesiz ve bu sebepten fiyat olarak rakipleri daha ağır basıyor.



G
3 yıl
Yarbay

Keşke bilgi eğlence ekranı on off tuşunu sağ kapıya koysalarmış da sürücü hiç ulaşamasaymış.

Bir de ek olarak aracın neye benzeyeceği ön konsolda var.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 6 Mayıs 2021; 19:32:19 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.