Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
174
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Notebook'a Farklı Frekansta Ram Takmak
N
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Herkese merhaba. Elimde Ryzen 5 3500u işlemcili HP marka bi notebook vardı ve 8gb olan ram'ini bir 8gb ram daha alarak yükseltmek istedim. Bu işlerden pek anlamadığım için HP müşteri hizmetlerini aradım ve notebook modelimde bulunan ram'in MHz değerini öğrenmek istediğimi söyledim. Bana 2400 MHz olduğunu ve yükselme yapacaksam bu değerde ram almam gerektiğini söylediler. Ben de ram'i 2400 Mhz alıp taktım. Ancak diğer ram'imin Mhz değerinin 2666 Mhz olduğunu bunu taktıktan 2 ay sonra filan öğrendim (yani 2666 Mhz 8gb ram ile 2400 mhz 8gb ram kullanıyormuşum). Aradan zaman geçtiğinden dolayı ram'i aldığım yer ürünü doğal olarak geri almayacağı için böyle kullanıyorum. Toplamda aradan 4 ay filan zaman geçti bir sorun yaşamadım. Ram'lerim ortak olarak 2133 mhz'de çalışıyor. Sizce bundan sonra bi sorun yaşar mıyım ya da bu frekans farklılığı bilgisayarıma zarar verir mi cevaplarsanız sevinirim.



S
3 yıl
Teğmen

Bilgisayarın zarar görmez, ama görünen o ki hız kaybın var, bu da ortalama bir kullanıcının farkedeceğinden az bir fark. Belki biosta ayarlama seçeneğin varsa 2400Mhz ayarlayıp kullanabilirsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
3 yıl
Yarbay

Farklı ram kullanmak pc ni yakmaz ama hatalı çalışmasına sebep olabilir. Günün birinde pc mavi ekran verebilir. Çünkü üzerindeki entegreler farklı kontrolcüler farklı bu sebeple 2 ram uyumsuzluk yaşayacaktır mümkün mertebe dual channel yapmak için bırakın aynı frekans ve cl değerini fabrikadan aynı imalat hattından çıkmış ardışık seri numaralı ram kullanılması tavsiye edilir.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Anladım teşekkür ederim. Bios ayarlarına girdim ancak öyle bir ayar yoktu ondan arttıramadım.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @semihimes
N
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Anladım çok teşekkürler. İmkanım olduğunda değiştirmeye çalışıcam.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Cpt. MacMillan
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.