Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 kayıtlı üye, 3 misafir
26747
Cevap
1727790
Tıklama
76
Öne Çıkarma
Cevap: Android Tv Box için tavsiye. (1338. sayfa)
S
19 sa.
Teğmen

hocam ne verip ne alıyorsunuz ona bakmak gerekir. kullandığım box larından biri sadece 20$.

artık 30+ yaşlara gelince kolaylık basitlik ve zaman kazancı da arıyorsunuz.

90 lı yıllarda pc kullanmaya başladım. gelip burada pc vs tv konuşmalıyım isterseniz.

koltuğa uzanıp 4 tuşlu kumanda ile tüm film dizi eğlence oyun vs eksiksiz ulaşabiliriyoruz.
Uzun yazı yazmak zorunda olursam da google home uygulaması ile telefondan remote yazıyorum. bu kadarı bile benim için büyük kolaylık.

siz tvbox almayıp, laptopu bağlayın tv'ye olay biter.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @RNNN
H
19 sa.
Yarbay

Kaldı ki sadece Windows ile kullanılacaksa N100 hiç mantıklı bir seçim değil.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sssDiz
R
18 sa.
Yarbay

hocam bende 90 lardan beri pc kullanıyorum benimde yaşım 30++ :) olay bunlar değil bence hele hele eskiden beri pc kullanan insan bir kere o özgürlüğe rahatlığa alışınca tv box vs yetmiyor kısıtlıyor gibi geliyor herhalde tamamen tercih meselesi bu konu ama bana göre pc her zaman pc :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sssDiz
R
17 sa.
Yarbay

vaktim yok bu aralar hocam duruyor öyle izlemeyede pek vakit kalmıyor zaten ama yaptıracağım kesinlikle şuan muadili olmayan tv ler 40-50bin aralığında :)




Bu mesajda bahsedilenler: @desarj45
S
16 sa.
Teğmen

Hocam box alınca pc boşa çıkmadı ya

Hatta bazen pc değişeceğim vakit birkaç gün bilgisayarsız kalıyorum. İçim sıkılıyor.
IPad, telefon, tv hatta MacBook bile benim için pc yerine geçmiyor. Fena alışkanlık.

Ama tv de box setupi kurunca keyfi başka.
Şimdi Android tv'ye emuelec kurup, eski emulator oyunları oynasam mı diye bakıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @RNNN
S
2 sa.
Yarbay

Display 'li aygıttan TR'de yok hocam. Ama aynı işlemcili bu aygıtların benzerleri, TR'de de bulunabilir. Tabi yurtiçindeki satıcıların fiyatları en az iki katı oluyor.

************
************
************

Hafta sonu dışarıdaydım, burada epeyce bi iddialı söylemler yazılmış. Hepsine birden cevap vermeye çalışayım.

************

Windows media box aygıtların bu android box aygıtlar başlığı ile alakası var.

Şöyle ki; android emülatör kurarak, android cihaz gibi kullanabilirsin. İstersen Coreelec 'te kurabilirsin. Ya da linux kurabilirsin. Veyahut enigma2pc kurarak, windows aygıttan tamamen uydu cihazı gibi istifade edebilirsin.

Android media box olarak üretilmiş bir aygıta windows kurulabilir mi ? Maalesef...

**************

Bir diğer konu, "uzaktan kumandalarla kullanım konforu"ndan bahsedilmiş... Windows mini pc aygıtlar da, aynı diğer media box aygıtlardaki kullanım konforunu sağlar. Bu konudaki önyargılı iddialar, windows'un özelliklerini bilmemekten kaynaklanmaktadır.

Mesela, konforlu kullanım sağlayan windows uygulamalardan biri; My IPTV Player var. Microsoft Store'dan indirdikten sonra, aynı diğer media box aygıtlarda olduğu gibi, uzaktan kumandayı, büyütülmüş simgelerin üzerinde gezdirerek kullanılmaktadır. Microsoft store'da bu uygulama gibi, daha çok sayıda medyatik uygulama var. Yeter ki, windows aygıttan faydalanmasını bil.

**************

N100 ile windows kullanımı mantıklı değil diye yazılmış. Eklediğim bu smiley bir şey anlatır umarım.

**************

Özetle; windows'un sunduğu özellikleri deneyimlemeden olmaz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 6 Mayıs 2024; 11:58:13 >


Bu mesajda bahsedilenler: @RNNN
H
1 sa.
Yarbay

İlk defa mesajını cevaplayamadığım bir üye görüyorum, engellediniz mi bilmiyorum ama yukarıdaki mesajı cevaplamaya çalıştığımda "Bu kullanıcının mesajlarını cevaplayamazsınız." yazıyor. Neredeyse 20 senedir bu foruma üyeyim, kimseyi engellemedim, bildiğim kadarı ile de beni kimse engellemedi (engellememişti), eğer bunun sebebi engellemekse gerçekten çok ama çok garip bir kişiliksiniz...

N serisi kullanılacaksa N200 varken "Windows" özelinde N100 kullanmak mantıklı değil, N serisi kullanılmayacaksa bir çok daha güçlü seçenek var, bu sebeple dediğim gibi amaç "Windows" ise N100 bence mantıklı değil, bunun bir çok sebebi var. Ben "Windows" kullancaksam N100 bir işlemci ile Windows'un elini kolunu bağlamam, siz kullanmayı tercih edebilirsiniz elbette...

Ha bunları yazarken hali hazırda N100 bir Mini PC kullanan birisi olarak yazıyorum, öyle kağıt üstünde ahkam kesmiyorum. Ben N100 Mini PC'yi ProxMox ile HomeLab olarak kullanıyorum, üzerinde ihtiyacıma göre Windows, Linux, MacOS ve router olarak kullandığım OpenWrt sistemler de mevcut, hiç merak etmeyin, neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum ve zaten ihtiyacıma göre hepsini kullanıyorum, bilmiş bilmiş konuşmanın alemi yok...

Windows ve TV Box'ı kullanım kolaylığı olarak karşılaştırmak gerçekten çok komik oluyor.

Android TV Box konusunda Windows Mini PC önermenin kılıfını Android Emülatör ile açıklamaya çalışmanız aslında size cevap vermemem için çok yeterli bir sebepti ama neyse...



S
14 dk.
Yarbay

Engelleme nedeni, sizin kendi mail hesabınızı kullanmadan başka birini kullanarak, server bilgilerini istemenizdir. Yani bu eylem biçimine "fazla akıllılık" diyebilir miyiz ?

Her neyse... Önceki konu farklı mevzu, bu konu başlığında tartışmanın gereği yok.

İşlemciye gelince, test etmeden bilemezsin. Daha önce j4125 nolu işlemcili mini pc aygıtla testler yaptığım için, n100 işlemcili cihazın fazlasıyla yeterli olacağını biliyordum. Zaten de kullanıyorum konforlu olarak...

Sizin n100 işlemcili cihaza sahip olduğunuza inanmıyorum. Çünkü kullansaydınız, "yeterli gelmeyebilir" türünden yuvarlama tabirler kullanmazdınız. Ahkam kesmekten de bahsetmişsiniz. Bu sizin adınıza baya bi talihsizlik olmuş. Çünkü baya bi ahkam kesmişsiniz. Bu işler öyle sanal alemde sanal sanal yazmakla olmuyor. Yani denemeden olmaz. Microsoft'un dünya kadar uygulaması var.

Uygulama kullanımı hakkında daha da detaylı yazabilirim. Ancak bu defa da, verilen bilgileri alıp başka yerde kullanma türünde kopyacılık oluyor. Yani forumlar denemek isteyenler için sayısız ipuçları ile dolu. Yeter ki, dikkatli oku.

Bir de cevap vermeye gerek görmeyip cevap vermek gerçekten komik kaçmış.

Cihaz neymiş diyenlere de, fikir edinmesi için, youtube'da yayınlanmış video'lardan birini ekliyorum ;

https://www.youtube.com/watch?v=5It9XnF91DQ





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 6 Mayıs 2024; 13:22:54 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.